Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η κατάλληλη φροντίδα για κάθε τύπο επιδερμίδας

 

Σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Αναγνωρίστε τις ανάγκες της δικής σας επιδερµίδας και φροντίστε το πρόσωπό σας µε τα κατάλληλα προϊόντα!

Κανονική.Η κανονική επιδερµίδα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήµατα ή ελλείψεις και συνήθως δείχνει ελαστική και απαλή, χωρίς ατέλειες και διαφορές στην υφή. Χωρίς την κατάλληλη περιποίηση βέβαια µπορεί να παρουσιάσει θαµπάδα και άτονη όψη. Από εκεί και πέρα, ο φυσικός της εχθρός είναι η γήρανση, η οποία όµως αντιµετωπίζεται µε αντίστοιχα προϊόντα.

Η κατάλληλη φροντίδα.Καθαρίζετε το πρόσωπό σας κάθε βράδυ (και το πρωί αν το κρίνετε απαραίτητο) µε ένα ήπιο γαλάκτωµα.
Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη και, αν είστε πάνω από 30 ετών, µπορείτε να την συνδυάσετε µε αντιγηραντικές φόρµουλες.
 Η κρέµα νυκτός σε αυτές τις ηλικίες προβλέπεται, αλλά η αίσθηση που σας αφήνουν το πρωί (αν π.χ. νιώθετε την επιδερµίδα βαριά) θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν την χρειάζεστε κάθε βράδυ. Φυσικά χρησιµοποιείτε αντηλιακή κρέµα ή κρέµα µε SPF και µην αµελείτε την απολέπιση 1-2 φορές την εβδοµάδα µαζί µε µία µάσκα. Θυµηθείτε επίσης να εφαρµόζετε την κρέµα σας µε απαλές κινήσεις µασάζ προκειµένου να τονώσετε την επιδερµίδα.

Ευαίσθητη.Η ευαίσθητη επιδερµίδα είναι συνήθως ξηρή, «τραβάει» πιο εύκολα και ερεθίζεται συχνότερα.
Η κατάλληλη φροντίδα.Οι κρέµες για την ευαίσθητη επιδερµίδα δεν περιέχουν ερεθιστικούς παράγοντες (π.χ. οινόπνευµα, άρωµα). Είναι προτιµότερο πάντως να δοκιµάζετε κάθε κρέµα σε µια µικρή επιφάνεια (π.χ. στο εσωτερικό του αγκώνα) και να περιµένετε για λίγη ώρα ώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε δυσανεξία. Στον καθαρισµό αποφύγετε
το σαπούνι και επιλέξτε µια υποαλλεργική λοσιόν ή νερό για ντεµακιγιάζ.

Πολύ σηµαντικό είναι να διατηρείτε τα εργαλεία µακιγιάζ πολύ καθαρά και να αποχωριστείτε τις πολύ παλιές σκιές, ρουζ, µέικ-απ, αϊλάινερ, µάσκαρα.
Ώριμη.Η ώριµη επιδερµίδα αφορά τις γυναίκες άνω των 50, χωρίς να εξαιρούνται και οι πιο νέες σε φάση εµµηνόπαυσης, καθώς ο οργανισµός δεν παράγει επαρκή ποσότητα κολλαγόνου και ελαστίνης, µε αποτέλεσµα το δέρµα να δείχνει πιο λεπτό και χαλαρό.
Η κατάλληλη φροντίδα.Η αντηλιακή προστασία πρέπει να είναι κοµµάτι της καθηµερινότητάς σας. Ειδικά για το πρωί µπορείτε να δοκιµάσετε µια αντηλιακή µε χρώµα για πιο οµοιόµορφη όψη. Για ολοκληρωµένη φροντίδα, µην ξεχνάτε την κρέµα νυκτός µε συστατικά που συµβάλλουν στην αναδόµηση των ιστών, καθώς και να κρατάτε τις ισορροπίες στη διατροφή σας, εµπλουτίζοντάς την µε βιταµίνες.
Ξηρή.Καταλαβαίνετε ότι η επιδερµίδα σας είναι ξηρή αν οι πόροι είναι πολύ µικροί (λεπτή επιδερµίδα), την νιώθετε να «τραβάει» και ξεφλουδίζει. Χρειάζεται «ευλαβική» ενυδάτωση και θρέψη, µια και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, κάνει εύκολα ρυτίδες και θαµπώνει.
Η κατάλληλη φροντίδα.Ειδικά τους κρύους µήνες η ξηρή επιδερµίδα µπορεί να γίνει ακόµα πιο απαιτητική γιατί χάνει πιο εύκολα την υγρασία της. Επιλέξτε λοιπόν κρέµες περιποίησης µε έξτρα µαλακτικούς παράγοντες, φυσικά εκχυλίσµατα (π.χ. έλαιο αµυγδάλου) και υποαλλεργικές συνθέσεις πάντα µε ικανοποιητικό SPF. Όσο για τον καθαρισµό, προτιµήστε ένα γαλάκτωµα και εφαρµόστε το µε βαµβάκι, χωρίς να τραβάτε την επιδερµίδα. Αποφύγετε το σαπούνι και την τονωτική λοσιόν, εκτός κι αν η τελευταία δεν περιέχει οινόπνευµα. Εφαρµόστε αµέσως µετά την κρέµα σας για να «κλειδώσετε» την υγρασία. Οι ενυδατικές µάσκες συµβάλλουν στην άνεση της επιδερµίδας, ενώ η απολέπιση καλύτερα να είναι πιο ήπια (π.χ. µε ένα ειδικό προϊόν µε βρώµη). Επίσης οι κρέµες νυκτός και µατιών είναι ίσως οι πιο απαραίτητοι σύµµαχοι. Συµπληρώστε την περιποίησή σας πίνοντας πολύ νερό και εµπλουτίζοντας τη διατροφή σας µε φρούτα, γιαούρτι, λαχανικά και δηµητριακά ολικής άλεσης.
Λιπαρή.Σε αυτή την περίπτωση τα δύσκολα σηµεία είναι το µέτωπο, η µύτη και τα µάγουλα, που εκκρίνουν περισσότερο σµήγµα, παρουσιάζοντας συχνότερα µαύρα στίγµατα και σπυράκια. Η λιπαρή επιδερµίδα είναι συνήθως πιο παχιά, έχει διεσταλµένους πόρους και σε κάποιες περιπτώσεις µπορεί να οδηγήσει σε ακµή. Το θετικό είναι ότι δεν κάνει τόσο εύκολα ρυτίδες, χωρίς βέβαια αυτό να σηµαίνει ότι η αντιγήρανση και η χαλάρωση δεν την αφορούν.
Η κατάλληλη φροντίδα.Το βασικότερο είναι να καθαρίζετε σωστά την επιδερµίδα, αφαιρώντας την επιφανειακή λιπαρότητα και να χρησιµοποιείτε κρέµες που δεν µπλοκάρουν τους πόρους. Κάθε σειρά περιποίησης, είτε πρόκειται για απλή ενυδάτωση ή αντιγήρανση, περιλαµβάνει και ειδική, πιο λεπτόρρευστη, υφή για τη λιπαρή επιδερµίδα ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες ταυτόχρονα. Για τον καθαρισµό προτιµήστε ένα προϊόν που δεν σας επιβαρύνει (καλύτερα σε µορφή νερού ή τζελ), ενώ µπορείτε να χρησιµοποιήσετε και µια τονωτική λοσιόν. Η απολέπιση, χωρίς να υπερβάλλετε στο τρίψιµο, συνιστάται για να διευκολύνετε την αποµάκρυνση των νεκρών κυττάρων, ενώ µια µάσκα µε άργιλο που απορροφά το περιττό σµήγµα θα σας αναζωογονήσει!
Πηγή: myworld.gr
http://www.newsbeast.gr/