Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Συµβουλές για τα χείλη-κραγιόν


Σύµµαχος στην εφαρµογή του κραγιόν είναι το ειδικό πινελάκι που θα βρείτε στην αγορά είτε µόνο του είτε ενσωµατωµένο σε ένα µολύβι χειλιών. Με τη βοήθειά του µπορείτε να εφαρµόσετε ακόµα καλύτερα το χρώµα και να το απλώσετε µε µεγαλύτερη ακρίβεια.

Πριν εφαρµόσετε το κραγιόν, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε ένα άχρωµο lip balm ως βάση.

Τα λιπ γκλος σε σωληνάριο (tube) χαρίζουν µεν συνήθως ένα πιο διακριτικό χρώµα (ακόµα και στην πολύ σκούρα τους απόχρωση), δείχνουν όµως «πλούσια» στην όψη.

Το µολύβι χειλιών είναι ένα ακόµη πολύ καλό εργαλείο που θα σας επιτρέψει να κάνετε σωστό περίγραµµα και να τονίσετε τα χείλη σας. Φροντίστε µόνο να έχει καλά ξυσµένη µύτη και σταθερή υφή.


Μετά την πρώτη στρώση κραγιόν µπορείτε να περάσετε τα χείλη σας λίγη πούδρα, που ενισχύει τη διάρκεια του αποτελέσµατος.

Πολλοί ειδικοί συστήνουν να ταµπονάρετε τα χείλη σας µε ένα χαρτοµάντιλο µετά την πρώτη στρώση κραγιόν και πριν τη δεύτερη. Έτσι απορροφάτε την έξτρα λιπαρότητα και αφήνετε τις χρωστικές να αναδειχθούν καλύτερα.

Για πιο γεµάτο εφέ, βάλτε στο µέσο των χειλιών λίγο κραγιόν σε κόκκινη ή πορτοκαλί απόχρωση.
Για περισσότερη λάµψη προτιµήστε ένα ιριδίζον, διάφανο ή χρυσό-µπρονζέ λιπ γκλος.

∆ώστε όγκο στα χείλη σας κάνοντας το περίγραµµά τους µε ένα µολύβι πιο σκούρο από το κραγιόν. Γεµίστε µε το µολύβι ελαφρά και τα υπόλοιπα χείλη και εφαρµόστε από πάνω το κραγιόν. Στο τέλος χρησιµοποιήστε ένα πιο ανοιχτόχρωµο γκλος στο µέσο του πάνω και του κάτω χείλους.

Διαλέξτε το καλύτερο κραγιόν

Ματ: Με φόρµουλα που διαρκεί περισσότερο, δεν γυαλίζει και θεωρείται πιο σοφιστικέ σε όποια απόχρωση κι αν το επιλέξετε. Ωστόσο, αν τα χείλη σας είναι αρκετά ξηρά, είναι καλύτερα να το αποφύγετε.
Κρεµώδες:
Χαρίζει πιο οµοιόµορφη κάλυψη και είναι πολύ δηµοφιλής επιλογή
Γυαλιστερό:
Αναδεικνύει το φυσικό χρώµα των χειλιών
Metallic:
∆ίνει πιο λαµπερό εφέ και µια οπτική τριών διαστάσεων
Ιριδίζον: Θεωρείται ιδανικό για εντυπωσιακό οπτικό εφέ.

Πηγή
http://vicky-beauty2.blogspot.com