Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Μακιγιάζ καµουφλάζ


Ποιος είπε ότι οι ατέλειες δεν κρύβονται; Καλύψτε τα µικρά ψεγάδια και αναδείξτε τα υπέροχα χαρακτηριστικά σας. Η οµορφιά κατακτιέται µε τα σωστά tips.
Μάτια
Ρυθµίστε τις αποστάσεις
Αν τα µάτια σας είναι πολύ κοντά το ένα µε το άλλο, χρησιµοποιήστε πιο φωτεινά χρώµατα στην εσωτερική γωνία στο ύψος της µύτης.

Αντίθετα, αν είναι αποµακρυσµένα, χρησιµοποιήστε µια σχετικά σκουρόχρωµη σκιά στην εσωτερική γωνία µέχρι την εσωτερική πλευρά της µύτης.

Αν έχετε µικρά µάτιαΓια να δηµιουργήσετε πιο στρογγυλά και πιο µεγάλα µάτια, χρησιµοποιήστε µια ανοιχτόχρωµη σκιά στο κέντρο του άνω βλέφαρου.


Αν και πάλι δεν δείχνουν όσο µεγάλα θα θέλατε, χρησιµοποιήστε αϊλάινερ στα πάνω βλέφαρα για πιο έντονο βλέµµα.Ζωντανό βλέµµα
Για να ζωντανέψετε τα θαµπά και κουρασµένα µάτια, εφαρµόστε αρχικά µια ανοιχτόχρωµη σκιά στο άνω βλέφαρο. Στη συνέχεια χρησιµοποιήστε µια σκουρόχρωµη σκιά στο περίγραµµα των µατιών, κοντά στις βλεφαρίδες, πάνω και κάτω. Βάλτε µάσκαρα και, µετά την πρώτη εφαρµογή, κάντε άλλο ένα πέρασµα στο κέντρο των βλεφαρίδων πάνω και κάτω.

Μαύροι κύκλοι
Χρησιµοποιήστε ένα concealer σε κίτρινη ή ροδακινί απόχρωση που εξουδετερώνει το µαύρο - γκρι χρώµα των κύκλων. Μην επιλέξετε λευκό χρώµα γιατί, αντί να καλύψει τους κύκλους, θα τους γκριζάρει.

Μύτη
Πλατιά…
Αν η µύτη σας είναι πλατιά, χρησιµοποιήστε έναν τόνο πιο σκούρο foundation στα πλαϊνά και στη συνέχεια χρησιµοποιήστε µια πούδρα που θα προσφέρει οµοιογενή κάλυψη.

…ή γαµψή
Αν η µύτη σας είναι γαµψή, περάστε το προβληµατικό σηµείο µε µια σκουρόχρωµη πούδρα. Στη συνέχεια εφαρµόστε σε ολόκληρο το πρόσωπο το καλυπτικό προϊόν που συνήθως χρησιµοποιείτε, προσέχοντας το αποτέλεσµα να είναι οµοιογενές.

ΧείληΑποκτήστε πιο γεµάτα χείλη ταµπονάροντάς τα µε λίγη πούδρα και περάστε το περίγραµµα µε ένα µολύβι σε απόχρωση κοντά στη φυσική τους. Στη συνέχεια φορέστε το κραγιόν σας χρησιµοποιώντας ένα πινελάκι. Μπορείτε επίσης να χρησιµοποιήσετε δύο αποχρώσεις κραγιόν. ∆ώστε σχήµα στα χείλη µε την πιο σκούρα και «γεµίστε» τα µε την πιο ανοιχτή.

ΣπυράκιαΤα σπυράκια και οι κοκκινίλες καλύπτονται µε concealer σε πράσινη απόχρωση. Αναµείξτε το µε το foundation που χρησιµοποιείτε ώστε το αποτέλεσµα να είναι οµοιογενές.

Μακιγιάζ ύστερα από θεραπείαΓια τις γυναίκες που αντιµετωπίζουν τις ιδιαίτερες συνέπειες της χηµειοθεραπείας, η οµορφιά έχει λόγο, και µάλιστα µεγάλο. Αυτή είναι µια περίοδος κατά την οποία δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να αφεθούν αλλά αντίθετα να αγκαλιάσουν και να φροντίσουν τον εαυτό τους όσο καλύτερα µπορούν.

ΕπιδερµίδαΗ επιδερµίδα µπορεί να παρουσιάσει αντιδράσεις λόγω των φαρµάκων,
γι’ αυτό τα προϊόντα πρέπει να είναι υποαλλεργικά, χωρίς άρωµα, πολύ ενυδατικά και µη λιπαρά. Ιδανικές είναι οι λεπτόρρευστες και ανάλαφρες λοσιόν σε συνδυασµό µε έναν ορό (serum) που δρα σαν µαγνήτης υγρασίας για την επιδερµίδα.

ΦρύδιαΗ καλύτερη λύση είναι ένα ηµίσκληρο µολύβι φρυδιών σε απόχρωση κοντά στη φυσική.

Μάτια∆ώστε ένταση στο βλέµµα µε ένα µολύβι µατιών το οποίο θα «σβήσετε» απαλά. Στη συνέχεια εφαρµόστε λίγη καφέ ή γκρι σκιά και αναµείξτε την µε το µολύβι. Μια άλλη λύση είναι οι ψεύτικες βλεφαρίδες,
οι οποίες µπορούν να συγκρατηθούν µε ειδική κόλλα, η οποία διαρκεί αρκετές µέρες.

∆ώστε λάµψηΛίγο µέικ απ µε στοιχεία λάµψης και έντονα ενυδατική δράση είναι αρκετό για να δώσει φως στο πρόσωπο και να «καµουφλάρει» τη θαµπάδα. Επίσης, το ρουζ θα πρέπει να έχει λίγο shimmer φυσική λάµψη. Προτιµήστε τόνους του βερικοκί, του απαλού ροζ και του κοραλλί που δείχνουν «υγεία». Τολµήστε ένα κραγιόν (µε ενυδατική σύνθεση) σε φωτεινή και χαρούµενη απόχρωση. Αυτά θα φτιάξουν τη διάθεσή σας, ενώ θα αποσπάσουν και την προσοχή των άλλων από τα σηµεία που δεν θέλετε να υπερισχύουν (π.χ. βλεφαρίδες ή φρύδια που έχουν πέσει).


Πηγή
http://vicky-beauty2.blogspot.com