Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Mαλλιά-Ποιο χρώμα μου ταιριάζει;


Βάφουμε τα μαλλιά στο σωστό χρώμα; Ποιο είναι άραγε το χρώμα που ταιριάζει απόλυτα στα δικά μας μαλλιά και πως θα το επιλέξουμε. Τι πρέπει να γνωρίζουμε σε σχέση με τις βαφές και την απόχρωση που θα επιλέξουμε για τα δικά μας μαλλιά; Υπάρχουν τόσες αποχρώσεις στα δειγματολόγια και κάθε εποχή η μόδα προτάσσει και κάτι καινούριο. Αυτό δεν σημαίνει πως κάθε  6 μήνες θα πρέπει να αλλάζουμε το χρώμα των μαλλιών μας. Σημαντικό είναι να βρούμε τις αποχρώσεις που ταιριάζουν στο πρόσωπό μας και στην ιδιοσυγκρασία μας και ακόμα πιο σημαντικό είναι μετά από κάθε βαφή τα μαλλιά να παραμένουν υγιή.
Όταν λοιπόν βρισκόσαστε στο δίλλημα τι χρώμα να βάψετε τα μαλλιά μας πρέπει να λάβετε υπ’ όψη σας τους παρακάτω παράγοντες:



  1. To φυσικό χρώμα των μαλλιών
  2. Την  απόχρωση του δέρματος.
  3. Το χρώμα των ματιών
  4.  Κάθε πότε είστε διατεθειμένες να βάφετε τα μαλλιά σας
  5. Πόσα χρήματα διαθέτετε
Αν το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας είναι πολύ σκούρο και θέλετε να περάσετε στο άλλο άκρο κάνοντας τα μαλλιά σας ξανθά, θα πρέπει να τα ανοίξετε σταδιακά, γιατί η απότομη αλλαγή και το ντεκαπάζ θα έχουν καταστροφικές συνέπειες στην τρίχα.

Πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε πρώτα την υγεία των μαλλιών σας πριν περάσετε σε ακραίες αλλαγές χρώματος. Ένας άλλος τρόπος να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας είναι οι ανταύγειες. Κάνοντας πολλές ανοιχτές  ανταύγειες, μειώνουμε τις καταστροφικές συνέπειες του ντεκαπάζ και είναι καλύτερο και πιο ασφαλές από το να κάνουμε ντεκαπάζ  σε όλο το μαλλί. Εάν θέλουμε πάντα υγιή και όμορφα μαλλιά προτιμότερο είναι να κινηθούμε σε αποχρώσεις κοντά στο φυσικό χρώμα των μαλλιών μας, ή αν θέλουμε μια ριζική αλλαγή χρώματος να περάσουμε σταδιακά σε αυτή την αλλαγή.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας στην επιλογή χρώματος είναι η απόχρωση του δέρματος. Το δέρμα σας έχει ψυχρή ή ζεστή απόχρωση. Αν έχετε ανοιχτόχρωμη χλωμή επιδερμίδα σας ταιριάζουν τα ψυχρά χρώματα στα μαλλιά σας όπως οι σαντρέ αποχρώσεις. Αν η επιδερμίδα σας είναι πιο σκούρα, σε χρυσούς και κίτρινους τόνους τότε σας ταιριάζουν οι ζεστές αποχρώσεις στα μαλλιά σας όπως κόκκινο, χρυσό, μελί ή σοκολατί.

Σημαντικός παράγοντας επιλογής χρώματος επίσης είναι το χρώμα των ματιών. Αν έχετε ανοιχτόχρωμα μάτια πολλές φορές οι σκουρότερες αποχρώσεις στα μαλλιά σας είναι αυτές που σας κολακεύουν περισσότερο γιατί κάνουν αντίθεση με τα μάτια σας και τονίζουν τα χαρακτηριστικά σας. Αν τα μάτια σας είναι καστανά ή μελί ένα ξανθό μελί χρώμα στα μαλλιά θα αναδείξει και θα φωτίσει το πρόσωπό σας. Σε κάθε περίπτωση εξετάστε το συνδυασμό απόχρωσης δέρματος και ματιών για να καταλήξετε στη σωστότερη απόχρωση για τα μαλλιά σας.

Αν δεν θέλετε κάθε 20 μέρες να πηγαίνετε στο κομμωτήριο για να βάψετε την ρίζα, επιλέξτε μια απόχρωση κοντά στο φυσικό σας χρώμα, ή κάντε μόνο ανταύγειες έτσι ώστε όταν μακραίνουν τα μαλλιά σας να μην φαίνεται άσχημη η ρίζα και να μπορείτε να καθυστερείτε την επίσκεψή σας στο κομμωτήριο.

Πάνω από όλα θα πρέπει ο κομμωτής σας να έχει την γνώση και την εμπειρία ώστε να σας συμβουλεύει και να εφαρμόζει κάθε φορά το καλύτερο για τα δικά σας μαλλιά. Η συμβουλή μου είναι να αποφεύγετε να βάφετε μόνες σας τα μαλλιά σας, γιατί το σωστότερο αποτέλεσμα απαιτεί γνώση και την κατάλληλη τεχνική που μόνο κάποιος ειδικός μπορεί να επιτύχει. Επιλέξτε λοιπόν τον κομμωτή που θα σας κάνει να χαμογελάτε κάθε φορά που φεύγετε από το κομμωτήριο.

Πηγή