Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τα 5 μυστικά του ευτυχισμένου γάμου



Στην εποχή μας, περίπου το 50% των γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο. Που μπορεί να οφείλεται αυτό και γιατί τι υπόλοιπο 50% καταφέρνει να ζήσει ευτυχισμένο στην οικογενειακή θαλπωρή;
Η αγάπη δεν είναι πράγμα που μπορείς να το δώσεις και μετά να το ζητήσεις πίσω. Ούτε είναι κάτι που αποφασίζεις ότι ήρθε η στιγμή να νιώσεις. Πρόκειται για μία μορφή μιας συμπεριφοράς που διδάσκεται.
Στην αρχή προσπαθούμε να συμπεριφερόμαστε καλά στο σύντροφό μας ώστε να οδηγηθούμε στο γάμο (ας μην κρυβόμαστε) και μετά το ευτυχές γεγονός, αντιλαμβανόμαστε -αλλά πλέον είναι αργά- ότι οι καταστάσεις δεν είναι ονειρικά πλασμένες, όπως τις είχαμε φανταστεί.



Γιατί πλέον δεν ζητάμε
κάτι άλλο, επομένως δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από το σύζυγό μας, οπότε σ’ αυτό το σημείο αρχίζουν οι προστριβές.
Πέντε βασικοί κανόνες όμως μπορούν να σε κάνουν να ζήσεις βίο ανθόσπαρτο για την υπόλοιπη ζωή σου.



Άκου!

Όλοι μας έχουμε την ανάγκη να μας ακούνε όταν μιλάμε και το ίδιο περιμένουν και από εμάς. Αυτό σημαίνει ότι μας υπολογίζουν και θέλουν τη γνώμη μας για κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό (ή και ασήμαντο) για εκείνους και θέλουν να το μοιραστούν μαζί μας. Αν, μάλιστα, θέλεις να δείξεις ότι προσέχεις τον συνομιλητή του, διέκοψέ τον ευγενικά και πες του ότι καταλαβαίνεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κι ότι όλα θα πάνε καλά και θα βρείτε μία λύση μαζί.


Βρείτε χρόνο για εσάς

Το ότι μένετε κάτω από την ίδια στέγη δε σημαίνει ότι βλέπεστε κιόλας, όπως υποστηρίζουν πολλά ζευγάρια. Οι διαφορετικές υποχρεώσεις που έχει ο καθένας σας σάς κάνουν να μη βρίσκεστε καθόλου σας ζευγάρι και σιγά σιγά να απομακρύνεστε. Μέγα λάθος. Ορίστε κάποιες συγκεκριμένες ώρες τη μέρα να τις αφιερώνετε σε εσάς τους δύο και, προς Θεού, μην κουβαλάτε το γραφείο σας στο σπίτι, ούτως ή άλλως η δουλειά ποτέ δεν τελειώνει.


Πρόσεχε τι κάνεις, πρόσεχε τι λες

Όταν έχετε μία διαφωνία, δε χρειάζεται να «λούζετε» ο ένας τον άλλο με κοσμητικά επίθετα, ούτε να του πετάτε πράγματα (ιδιαίτερα αν οι καβγάδες σας είναι συχνοί, το σπίτι σας θα γίνει γιαπί σε χρόνο ρεκόρ). Βάλτε τον πολιτισμό μέσα σας, γι’ αυτό ξεχωρίζουμε άλλωστε από τα ζώα.


Κρατήστε τη φλόγα ζωντανή

Ξέρω ότι ακούγεται πολύ passe αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν τα ξενοκοιτάγματα κι ό,τι άλλο. Μην ξεχνάτε ποτέ τις πρώτες μέρες του πάθους σας και να φροντίζετε να βάζετε λίγη ποικιλία στην ερωτική σας ζωή ώστε να μη νιώσετε ποτέ ότι βαριέστε.


Πες μου τι ζητάς

Το ότι ο σύντροφός σας είναι ευχαριστημένος με αυτά που του προσφέρετε δε σημαίνει ότι δεν θα ήθελε και κάτι παραπάνω. Ρωτήστε τον ευθέως τι θα τον ευχαριστούσε να κάνετε απόψε κι αν είναι δυνατόν κάντε την επιθυμία του πραγματικότητα. Το γεγονός ότι του δίνετε αυτό που σας ζητάει τον κάνει να νιώθει σημαντικός κι ότι τον νοιάζεστε.
Είδες τελικά; Δεν είναι και τόσο δύσκολο να διατηρήσει κανείς ζωντανό το γάμο του, αρκεί να έχει διάθεση να το προσπαθήσει...



Πηγή
http://www.myworld.gr