Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μakeup ανάλογα την επιδερμίδα


Το είδος του makeup που χρησιμοποιούμε διαφέρει ανάλογα με το είδος της επιδερμίδας μας. Διαλέγοντας το σωστό makeup μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα προσφέροντας ταυτόχρονα φροντίδα, κάλυψη και λάμψη στην επιδερμίδα μας.



Μια ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται ένα υγρό makeup που θα προσφέρει επιπλέον ενυδάτωση. Για περισσότερη κάλυψη μπορούμε να χρησιμοποιούμε τοπικά κονσίλερ σε υγρή μορφή. Παρόλο που φανταζόμαστε ότι η πούδρα ξηραίνει ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα μας, μια πούδρα ελαφριάς μορφής απλωμένη με ένα μεγάλο πινέλο χαρίζει πιο λαμπερή και λεία όψη στην επιδερμίδα χωρίς να την επιβαρύνει. Πέραν όμως από το μακιγιάζ πρέπει να ακολουθείται σωστή περιποίση του προσώπου με κατάλληλες ενυδατικές κρέμες για να απομακρύνουν την ξηρότητα του δέρματος.


Μια κανονική επιδερμίδα δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα επιλογής. Έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει υγρό ή compact makeup ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμεί να πετύχει.


Μια λιπαρή επιδερμίδα που συνήθως ακολουθείται και από τάση ακμής από την άλλη μεριά αποτελεί μεγαλύτερο μπελά. Σε αυτήν την περίπτωση προτιμόνται τα compact makeup και ακόμα περισσότερο makeup που προσφέρουν και φαρμακευτική δράση καταπολεμώντας τα σπυράκια. Τα σπυράκια και οι κοκκινίλες καλλύπτονται με πράσινο κονσίλερ που απλώνεται τοπικά κάτω από το makeup. Σημαντικό επίσης είναι να κάνουμε και σωστή φροντίδα προσώπου ώστε να ρυθμίζεται η λιπαρότητα του δέρματος.
 

Πηγήhttp://www.omorfia24.com