Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Καλοκαιρινές μάσκες για το προσώπο



Μάσκες για ξηρή επιδερμίδα
1. Ροδάκινο – Το ροδάκινο θρέφει την επιδερμίδα με πυρίτιο και βοηθά στην αποκατάσταση της κυτταρίνης. Φτιάξτε πουρέ (πολτό) από ροδάκινο και γάλα. Αλείψτε το πρόσωπό σας, αφήστε το για λίγο και ξυπλύντε. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνες!
2. Μελιτζάνα – Κόψτε τη μελιτζάνα σε λεπτές λωρίδες και βάλτε τις στο πρόσωπο για 10-15 λεπτά. Σκεπάστε το πρόσωπο με μια χαρτοπετσέτα ώστε να μην στεγνώσουν πολύ γρήγορα τα λαχανικά. Τέτοια μάσκα χαρίζει τέλεια ενυδάτωση στην επιδερμίδα και λάμψη στο πρόσωπό σας.



3. Πατάτα – Ξηρή και ξεφλουδισμένη επιδερμίδα θα μαλακώσει αν απλώσετε πάνω της μάσκα από ωμή πατάτα περασμένη από τρίφτη. Οι θρεπτικές της ουσίες θα απαλύνουν τους τυχών ερεθισμούς και την ξηρότητα.
4. Κολοκύθα – Βράστε μερικά κομματάκια κολοκύθας και φτιάξτε πουρέ προσθέτοντας μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και σε λίγα λεπτά ξεπλύντε με ζεστό νερό.
5. Ρεπανάκι – Για να φτιάξετε μια ενυδατική μάσκα από ρεπανάκια, περάστε το λαχανικό από τρίφτη, προσθέστε μια κουταλιά γάλα και μια σταγόνα χυμό λεμονιού και ανακατέψτε πολύ καλά. Ωστόσο προσέξτε! Ο χυμός από ρεπανάκι προκαλεί έντονο ερεθισμό σε μερικούς ανθρώπους.
6. Μπανάνα – Φτιάξτε πουρέ διαλύοντας τη μπανάνα και προσθέτοντας λίγο γάλα. Αλείψτε το πρόσωπό σας. Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μάσκα απλώς προσθέστε επιπλέον δυο-τρεις σταγόνες χυλό λεμονιού.



Μάσκες για λιπαρή επιδερμίδα
1. Λάχανο – Για να φτιάξετε μάσκα από λάχανο ανακατέψτε πολύ καλά ψιλοκομμένο αυτό το λαχανικό με ένα ασπράδι. Απλώστε στο πρόσωπο κι αφήστε για μισή ώρα. Επίσης μπορείτε απλώς να πλένετε το πρόσωπό σας με χυμό λάχανου χωρίς προσθήκη αυγού. Αυτό το καταπληκτικό λαχανικό έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Ακόμα και τυχών πληγές θα επουλώνονται πιο γρήγορα αν τις τρίψετε με ένα φύλο λάχανου.
2. Ντομάτα – Κομμένη σε φέτες ντομάτα απλώστε στο πρόσωπο κι αφήστε για 20-30 λεπτά και μετά ξεπλύντε πρώτα με ζεστό νερό και ύστερα με κρύο. Αυτή η μάσκα θα σφίξει τους πολύ ανοιχτούς πόρους. Επιπλέον το εσωτερικό της ντομάτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πίλινγκ, διότι περιέχει οξέα τα οποία θα διασπάσουν την στρώση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.
3. Μήλο – Κομμένο σε φέτες μήλο βράζετε μέσα σε γάλα, το διαλύετε μέχρι να δημιουργηθεί πολτός και απλώνετε στο πρόσωπο μόλις κρυώσει λίγο. Τέτοια μάσκα θα τονώσει τέλεια την επιδερμίδα. Μια παραλλαγή: αναμίξτε μήλο και ασπράδι αυγού.
4. Βερίκοκο – Το βερίκοκο κάνει καλό σε όλους τους τύπους δέρματος, όμως για να γίνει θρεπτική μάσκα για λιπαρή επιδερμίδα αρκεί να φτιάξετε πολτό αναμιγνύοντας δύο βερίκοκα με μια κουταλιά σούπας ξινού γάλατος.
5. Καρότο – Στη μάχη κατά των μαύρων στιγμάτων θα σας βοηθήσει μάσκα από καρότο. Περάστε το ωμό λαχανικό από τρίφτη και απλώστε το ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο.



Μάσκες για καθαρισμό και λεύκανση επιδερμίδας
1. Αγγούρι – Ο χυμός αγγουριού από αρχαίους ακόμα χρόνους είναι γνωστό ως λευκαντικό. Με τη βοήθειά του μπορείτε να απαλλαγείτε από τις φακίδες εάν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σκουπίζετε το πρόσωπό σας με φετούλες αγγουριού. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μια λευκαντική μάσκα εάν περάσετε το λαχανικό αυτό από τρίφτη, προσθέσετε λίγο ξυνόγαλα και το απλώσετε στο πρόσωπο.
2. Φράουλες – Διαλύστε τις φράουλες και ανακατέψτε με ίση ποσότητα γάλατος. Τη μάζα που δημιουργήθηκε απλώστε στο πρόσωπο και σκεπάστε με μια βαμβακερή πετσέτα. Μόλις ξεπλύνετε τη μάσκα θα είναι καλό να απλώσετε στο πρόσωπό σας μια θρεπτική κρέμα.
3. Μούρα – Διαλυμένα μούρα ή το χυμό τους αναμίξτε με ίση ποσότητα αμύλου πατάτας και απλώστε ομοιόμορφα στο πρόσωπο.



Πώς χρησιμοποιούνται σωστά οι χειροποίητες μάσκες
- Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μάσκα επιβάλλεται να έχετε καθαρίσει πολύ καλά την επιδερμίδα σας. Οπωσδήποτε αφαιρέστε το μακιγιάζ και σκουπίστε το πρόσωπό σας με μια λοσιόν καθαρισμού.
- Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να είναι φρέσκα και καθαρά και θα ήταν καλό να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε απλώς να τα βάλετε για λίγο μέσα σε ζεστό νερό ώστε να μην είναι κρύα. Να θυμάστε ότι μια θρεπτική μάσκα έχει καλύτερη δράση όταν είναι ελαφρώς ζεστή.
- Μην κρατάτε τις φυσικές μάσκες παραπάνω από 15-20 λεπτά εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων.
- Εάν εφαρμόσατε μάσκα και ξαφνικά αρχίσατε να νιώθετε μια ενόχληση και εμφανίστηκε δυσάρεστη αίσθηση είναι καλύτερα να την ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο ζεστό νερό. Πιθανόν να έχετε αλλεργία σε κάποια προϊόντα που χρησιμοποιήσατε στη μάσκα σας.


http://woman-life.ucoz.com/

Πηγή
http://woman.eportal.gr