Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ποιά ρούχα μας ταιριάζουν;





Μεγάλη περιφέρεια:Είναι ο κλασικός μεσογειακός τύπος σώματος, γνωστός και ως Α, με το πάνω μέρος του σώματος να είναι πιο στενό από το κάτω. Προτιμάμε στράπλες φορέματα που αναδεικνύουν το πάνω μέρος του σώματός μας και προτιμάμε τις φαρδιές φούστες οι οποίες παράλληλα τονίζουν τη μέση.

Ανοιχτή πλάτη:

Πρόκειται για τον σωματότυπο που περιγράφεται σχηματικά με το γράμμα V: ανοιχτή πλάτη και στενή λεκάνη. Έτσι, θα πρέπει να προτιμήσουμε φορέματα με ασύμμετρη γραμμή , που αφήνουν ακάλυπτο τον ένα ώμο. Προσοχή! Τα φαρδιά μανίκια και το φορτωμένο τελείωμα στο μπούστο του φορέματος έχουν αρνητικό αποτέλεσμα!.


Μεγάλο στήθος:

Ιδανικά για μας τα φορέματα με αρκετά βαθύ ντεκολτέ σε σχήμα V ή και σε τετράγωνο σχήμα., που θα αναδεικνύουν με καλόγουστο τρόπο το στήθος μας. Είναι καλύτερο το φόρεμα να είναι μεσάτο, όμως αποφεύγουμε τα πολλά στολίδια στην περιοχή του ντεκολτέ.


Μικρό στήθος:Στην περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε ‘όγκο’, πρέπει να προτιμήσουμε πολύχρωμα υφάσματα που να είναι αρκετά πλούσια στολισμένα στην περιοχή του στήθους.


Λεπτή σιλουέτα:
Καλύτερα να αποφύγουμε τα φορέματα με φαρδιά μανίκια και να προτιμήσουμε φορέματα με σακάκι που θα αναδείξουν με ανάλαφρο τρόπο την γραμμή μας.
Μικροκαμωμένη:
Οι μικροκαμωμένες γυναίκες πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στο μήκος του ρούχου. Αν έχουμε καλλίγραμμα πόδια πρέπει το ύψος της φούστας να είναι κοντό. Διαφορετικά παντελόνι, όχι όμως μεσάτο, αλλά σε ίσια γραμμή. Αποφεύγουμε φουσκωτά μανίκια και ρούχα.

Πηγή
 

http://odosomorfias.blogspot.com