Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τι κάνει το δέρμα μας να τραβάει. Αιτίες αφυδάτωσης



Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος που έχουμε, το δέρμα μας μπορεί να αφυδατωθεί. Ακόμα και ένα λιπαρό δέρμα με δεδομένες συνθήκες μπορεί να παρουσιάσει το γνωστό και ενοχλητικό τράβηγμα που είναι ένα σημάδι αφυδάτωσης.

Αφυδάτωση στο δέρμα μας μπορεί να προκαλέσουν τα εξής :

1) Η έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο στις πισίνες Αυτά προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα και συμβάλουν στην ξηρότητα του. Η ηλιοθεραπεία χωρίς προστασία, προκαλεί απώλεια της υγρασίας του δέρματος. Ένα καλό αντηλιακό και ενισχυμένες ενυδατικές κρέμες είναι από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ που μας συνοδεύουν στις διακοπές μας.


2) Ο χειμώνας και κρύος καιρός
Πολλές γυναίκες την περίοδο του χειμώνα παραπονιώνται ότι το δέρμα τους γίνεται πιο ξηρό, κάνει σκασίματα ή εκζέματα. Όντως, οι χαμηλές χειμωνιάτικες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο δέρμα


3) Ο χρόνος Ο χρόνος είναι άλλος ένας παράγοντας που συμβάλει στην ξηρότητα του δέρματος. Στην ηλικία των 40, το δέρμα δεν είναι όσο υγιές και ενυδατωμένο ήταν στα 20 μας. Το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα που εμφανίζουν γυναίκες σε μεγαλύτερη ηλικία, είναι αποτέλεσμα της φυσιολογικής γήρανσης του δέρματος και η περιποίηση του εμ καθαρισμό, λοσιόν, κρέμες και μάσκες, θα βοηθήσει να αποφευχθεί η πρόωρη γήρανση του δέρματος.


4) Οι υπερβολές στον καθαρισμό του προσώπουΠολλές γυνάικες που κάνουν συχνή απολέπιση ή χρησιμοποιούν σκληρά σαπούνια μπορεί να παρατηρήσουν την απώλεια της φυσικής λιπαρότητας του δέρματος τους.


Μπορούμε να προστατέψουμε το δέρμα μας από την αφυδάτωση χρησιμοποιώντας κατάλληλες κρέμες και μάσκες καθαρισμού, απολέπισης, ενυδάτωσης. Αυτά τα προϊόντα συγκρατούν τη φυσική υγρασία του δέρματος και την ενισχύουν ενώ παράλληλα με την ενυδάτωση μπορεί να έχουν αντιρυτιδική και συσφικτική δράση ή απλά να δίνουν περισσότερη λάμψη στο πρόσωπο και να βελτιώνουν την όψη του.

Όσο πιο ενυδατωμένο είναι το δέρμα μας τόσο πιο υγιές και νεανικό παραμένει σε βάθος χρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση το δέρμα ξηραίνεται και “τραβάει”συγκρατούν τη φυσική υγρασία του δέρματος και την ενισχύουν ενώ παράλληλα με την ενυδάτωση μπορεί να έχουν αντιρυτιδική και συσφικτική δράση ή απλά να δίνουν περισσότερη λάμψη στο πρόσωπο και να βελτιώνουν την όψη του.

Όσο πιο ενυδατωμένο είναι το δέρμα μας τόσο πιο υγιές και νεανικό παραμένει σε βάθος χρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση το δέρμα ξηραίνεται και “τραβάει”

Πηγή
http://www.ομορφη.gr