Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πώς θα εξαφανίσετε τις ραγάδες



ραγαδες, εξαφανισετε, ragades, eksafanisete

«Σπάει» το δέρμα, «ανοίγει» και εμφανίζονται γραμμές με κόκκινο χρώμα που σταδιακά ασπρίζει και γίνεται ουλώδης ιστός. Οι ραγάδες ταλαιπωρούν όλο και περισσότερες γυναίκες -αλλά και άντρες- που θέλουν να τις ξεφορτωθούν! Μάθετε πώς μπορείτε να τις προλάβετε ή να βελτιώσετε την όψη τους...

Οι ραγάδες προκαλούνται από απότομη αύξηση βάρους, από την έλλειψη της ελαστικότητας της επιδερμίδας λόγω της κακής ποιότητας κολλαγόνου και ελαστίνης σε συνδυασμό με ορμονικούς και κληρονομικούς παράγοντες και εμφανίζονται σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, στήθος, βραχίονες.

Πώς θα τις προλάβετε

Αποφύγετε τις αυξομειώσεις στο βάρος σας. Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με τροφές που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες συντελούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας (άπαχα γαλακτοκομικά, κοτόπουλο), βιταμίνη Α η οποία δίνει ελαστικότητα στο δέρμα (συκώτι, λαχανικά), βιταμίνη C που ενισχύει το κολλαγόνο και βοηθά στη σφιγηλότητα του δέρματος (πορτοκάλι, φράουλες κ.λπ.), βιταμίνη Ε και σελήνιο που είναι αντιοξειδωτικά (ελιές, σπόροι, δημητριακά), φλαβονοειδή που μειώνουν τη φλεγμονή (κόκκινο κρασί, μαύρη σοκολάτα, πράσινο τσάι, σταφίδες).
Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα γιατί η αφυδάτωση θεωρείται αιτία πρόκλησής τους.
Απλώνετε καθημερινά ενυδατική κρέμα σώματος.
Κάντε πήλινγκ 2 φορές την εβδομάδα.

Πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Οι ειδικοί λένε ότι οι ραγάδες αποτελούν ένα είδος ουλών του δέρματος. Αυτό σημαίνει πως ο κύριος στόχος τους είναι πάντα η βελτίωσή τους και όχι απαραίτητα η εξαφάνισή τους. Ωστόσο μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε:
Με εξειδικευμένα προϊόντα:
 Φροντίστε τα προϊόντα που θα επιλέξετε να περιέχουν καλέντουλα και βιταμίνη Ε, τα οποία επανορθώνουν την επιδερμίδα και δρουν επουλωτικά, αμυγδαλέλαιο που είναι μαλακτικό, βιταμίνη Α, και ειδικά το παράγωγό της τρινιτονίνη ή ρετινόλη Α, η οποία δρα άμεσα στα κύτταρα του δέρματος και βοηθά στην απολέπιση και τη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγή του κολλαγόνου.
Με μικροδερμοαπόξεση:
 Γίνεται με τη βοήθεια εξειδικευμένου μηχανήματος και βελτιώνει την όψη των ραγάδων στα αρχικά στάδια εμφάνισης τους. Επιπλέον, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που κάνουν το δέρμα να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο και επιτυγχάνει λεία και λαμπερή επιδερμίδα. Αν έχετε σοβαρά καρδιαγγειακά νοσήματα, επιληψία, αρκετά ευαίσθητο δέρμα, δερματικές βλάβες ή είστε σε εγκυμοσύνη αποφύγετέ τη.
Με πήλινγκ:
Αφαιρούνται κάποιες επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, διεγείροντάς το να αναπαραχθεί. Απαιτείται προσοχή, καθώς το δέρμα στην περιοχή των ραγάδων είναι πολύ λεπτό.
Με χρήση λέιζερ: Οι ακτίνες λέιζερ δεν αφαιρούν τις ραγάδες αλλά τις κάνουν λιγότερο εμφανείς και ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί laser (IPL, ραδιοσυχνότητες, laser παλμικής χρωστικής) με επιτυχία. Ωστόσο η τεχνολογία Fractional φαίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση τους.
Με φυσικές συνταγές:
Για την πρόληψη των ραγάδων θα χρειαστείτε:
3 κ.σ. λάδι Αχιλλέας (χιλιόφυλλο)
1 κ.σ. βαλσαμέλαιο
1 κ.γ. κερί μέλισσας

Οδηγίες
Ανακατέψτε τα υλικά ζεσταίνοντας το κερί μέλισσας ελαφρώς. Για πρόληψη κάντε επάλειψη μία φορά την ημέρα στις προβληματικές περιοχές. Στην εγκυμοσύνη κάντε 2 φορές επάλειψη την ημέρα, από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι και 6 μήνες μετά τον τοκετό. Για θεραπεία κάντε επάλειψη δύο φορές την ημέρα με ελαφρύ μασάζ.

Το μυστικό
Προλάβετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο. Δοκιμάστε το βούτυρο του κακάο το οποίο µαλακώνει, ενυδατώνει και προστατεύει το δέρµα από την ξηρότητα, απορροφάται εύκολα και βοηθά στην πρόληψη των ραγάδων. Επίσης, το εκχύλισµα του φυτού Aloe vera αυξάνει τοπικά τη µικροκυκλοφορία, ενυδατώνει, µαλακώνει και επουλώνει.

www.omorfamistika.gr