Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ντυθείτε ανάλογα με τον τύπο του σώματος





Πόσες φορές σας έχει τύχει να δοκιμάζετε ρούχα και να αισθάνεστε πως τίποτα δεν σας πηγαίνει; Πάμπολλες! Οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται ανασφάλεια με το σώμα και με τη γενική τους εικόνα. Όλες αυτές οι ανασφάλειες αναζωπυρώνονται μπροστά στους καθρέφτες ενός δοκιμαστηρίου! Τα νέα, ωστόσο, είναι ευχάριστα. Θα έχετε ακούσει για τους διαφόρους τύπους γυναικείου σώματος: το μήλο, το αχλάδι, η κλεψύδρα και ο σωλήνας. Ντυθείτε ανάλογα με το σώμα σας, κρύψτε τις ατέλειες, τονίστε τα «δυνατά» σας σημεία και αναδείξτε τον πιο όμορφό σας εαυτό! Μάθετε πώς.




Σωματότυπος «Μήλο»

Σωματότυπο «μήλο» έχετε αν: φαίνεστε πιο ογκώδεις στο πάνω μέρος του σώματος. Στον σωματότυπο «μήλο» το λίπος συγκεντρώνεται κυρίως στην κοιλιά. Τα μπράτσα είναι συνήθως πλαδαρά, ενώ τα πόδια και οι μηροί λεπτά.


Πώς να ντυθείτε:

Αποφύγετε τα πολύ φαρδιά ρούχα. Παρά να καλύψετε το σώμα σας, φροντίστε να αναδείξετε τα «δυνατά» σας σημεία, όπως πχ. Ένα πλούσιο μπούστο φορώντας τοπ με λαιμό V. Επίσης, οι ζακέτες και τα παλτά με ζώνη ταιριάζουν ιδιαίτερα στο σώμα σας γιατί δημιουργούν την εντύπωση πιο έντονης μέσης. Τέλος, αν τα πόδια σας είναι καλοσχηματισμένα, δείξτε τα!


Σωματότυπος «Αχλάδι»

Στο σωματότυπο «αχλάδι» το λίπος τείνει να συσσωρεύεται στους γλουτούς, τους γοφούς και τους μηρούς. Οι γυναίκες με αυτό τον σωματότυπο τείνουν να έχουν πιο στενούς ώμους από την περιφέρεια.


Πώς να ντυθείτε:

Προτιμήστε τα σκουρόχρωμα παντελόνια και κατ’ ουδένα λόγο μην φοράτε παντελόνια ή φούστες με πλαϊνές τσέπες. Φροντίστε επίσης οι μπλούζες σας να φτάνουν μέχρι το μήκος της περιφέρειας. Τραβήξτε την προσοχή στο πάνω μέρος του σώματος, τονίζοντας τους ώμους. Μπλούζες με βάτες είναι μια καλή επιλογή όταν οι ώμοι σας είναι πιο στενοί από την περιφέρεια. Τέλος, αποφύγετε τα στενά φορέματα. Προτιμήστε ένα φόρεμα σε γραμμή Α, που είναι στενό στον κορμό και ανοίγει προς τα κάτω, έτσι ώστε να μην «κολλάει» πάνω σας.


Σωματότυπος «κλεψύδρα»

Ο σωματότυπος «κλεψύδρα» θεωρείται από πολλούς ως ο ιδανικός σωματότυπος.


Οι γοφοί και οι ώμοι είναι σχεδόν στο ίδιο ύψος και η μέση είναι στενή. Το λίπος τείνει να συσσωρεύεται τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος του σώματος.


Πώς να ντυθείτε:

Τονίστε τη μέση σας, καθώς είναι το δυνατό σας σημείο. Προτιμήστε μπλούζες ή φορέματα με ζώνη στη μέση. Φορέστε επίσης μπλούζες με λαιμό V, που εστιάζουν στο μπούστο. Ένα μονόχρωμο σύνολο με ζώνη στη μέση θα «λεπτύνει» τη φιγούρα σας.


Σωματότυπος «σωλήνα»

Ο σωματότυπος «σωλήνα» χαρακτηρίζεται από λεπτά άκρα και απουσία «καμπυλών». Το στήθος είναι μικρό και η μέση δεν ξεχωρίζει.



Πώς να ντυθείτε:

Προτιμήστε τα χαμηλόμεσα παντελόνια και τα «boyfriend’s» jeans, αφού θα δώσουν την εντύπωση καμπυλών. Επίσης, οποιοδήποτε ρούχο με ζώνη είναι καλή επιλογή για σας, αφού θα σας δημιουργήσει «μέση». Αποφύγετε τα πολύ στενά και πολύ σκουρόχρωμα παντελόνια.

Πηγή