Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Φυσική καλοκαιρινή ομορφιά


Βάση, μέικ-απ Επάνω σε πρόσωπο καθαρό και καλά ενυδατωμένο απλώνουμε ένα λεπτόρρευστο μέικ-απ σε απόχρωση όσο πιο κοντά γίνεται με αυτήν της επιδερμίδας μας. Το απλώνουμε με φορά από το μέτωπο στο πηγούνι και από τη μύτη προς τα μάγουλα. Αν έχετε μαύρους κύκλους, χρησιμοποιήστε λίγο “κονσίλερ” σε ένα τόνο ελαφρώς πιο ανοιχτό από αυτόν της επιδερμίδας σας. Απλώνετε λίγο από το συγκεκριμένο προϊόν ταμποναριστά με τις άκρες των δακτύλων σας και πάντοτε αφού πρώτα έχετε βάλει την κρέμα ματιών.

Για να καλυφθούν οι “σακούλες” κάτω από τα μάτια, χρησιμοποιήστε βάση χρώματος κίτρινου-μπεζ, ενώ, αν έχετε φακίδες, αυτές καλύπτονται με βάση πράσινη.
Σε περίπτωση που το μέικ-απ σας είναι πολύ ενισχυμένο ή ματ, μπορείτε να το “αραιώσετε” αναμιγνύοντας λίγη κρέμα ημέρας μαζί με λίγη ποσότητα μέικ-απ.


Φρύδια
Η μόδα τα θέλει να επανέρχονται στο φυσικό τους σχήμα. Κοινώς πλούσια και με γραμμή αρκετά παχιά. Ξεχάστε λοιπόν τις λεπτές γραμμές και τα πολύ βγαλμένα, σχεδόν ανύπαρκτα φρύδια.


Προμηθευτείτε μολύβι και σκιά στην απόχρωση των φρυδιών σας, τονίστε τα και σταθεροποιήστε τα χρησιμοποιώντας ένα διάφανο μάσκαρα.


Βλεφαρίδες XXL Κατ' αρχήν, στην περίπτωση που οι βλεφαρίδες σας είναι πολύ ίσιες και μικρές, χρησιμοποιήστε το ειδικό ψαλιδάκι για να τις γυρίσετε προς τα έξω – πριν βάλετε μάσκαρα, για να μην σπάσουν – ώστε να τονίσετε το βλέμμα σας. Έπειτα συνεχίστε απλώνοντας μάσκαρα μαύρου χρώματος για πολύ έντονο αποτέλεσμα ή σκούρου καφέ για βλέμμα πιο γλυκό. Αν είστε πολύ κουρασμένες, μην βάφετε τις κάτω βλεφαρίδες, γιατί θα είναι ακόμη πιο εμφανής η κούρασή σας.


Για να τονίσετε σωστά τις επάνω βλεφαρίδες σας, κρατήστε το βουρτσάκι οριζόντια, ξεκινήστε από τις ρίζες τους και με κινήσεις ζικ-ζακ απλώστε το προϊόν έως τις άκρες. Για τις κάτω βλεφαρίδες κρατήστε το βουρτσάκι κάθετα και με πολύ προσεκτικές κινήσεις απλώστε μικρή ποσότητα από το προϊόν.
Αν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμες βλεφαρίδες, μπορείτε να τις βάψετε σε ένα ινστιτούτο με βαφή που διαρκεί για περίπου 3 με 4 μήνες.


Σκιά
Απλώστε την με ένα ειδικό πινελάκι ή με το δάχτυλό σας. Λίγη ροζ σκιά στο κάτω μέρος του ματιού θα φωτίσει το βλέμμα σας. Αν θέλετε πάλι, μπορείτε να βάλετε λίγη σκιά χρυσαφί απόχρωσης στην κόγχη του ματιού, δεξιά και αριστερά του πάνω μέρους της μύτης σας, για ένα αποτέλεσμα πιο λαμπερό.
Αυτό το τελευταίο τρικ ακολουθεί και η Νικόλ Κίντμαν και έχει πάντα τόσο λαμπερό βλέμμα.


Χείλη
Αν το όνειρό σας είναι τα τονισμένα – άτονα χείλη της Τζένιφερ Λόπεζ, τότε κάντε πρώτα ένα ελαφρύ πίλινγκ στα χείλη σας χρησιμοποιώντας την οδοντόβουρτσά σας, ώστε να απομακρυνθούν τα αντιαισθητικά πετσάκια. Έπειτα απλώστε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο κακάο. Ταμπονάρετε με ένα χαρτομάντιλο και έπειτα βάλτε από επάνω λίγο μέικ-απ. Με ένα μολύβι, ίδιας απόχρωσης με τα χείλη σας, κάντε το περίγραμμα. Απλώστε lip-gloss ή ένα ημιδιάφανο κραγιόν.


Για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το αποτέλεσμα, απλώστε τα παραπάνω προϊόντα με ένα ειδικό πινελάκι.


Η τελική φάση
 Η ομοιομορφία και οι σωστές αναλογίες σκίασης και λάμψης είναι το μυστικό επιτυχίας αυτού του είδους μακιγιάζ. Επομένως τονίστε τα μάγουλά σας απλώνοντας το ρουζ (προτεινόμενες αποχρώσεις ροδακινί - ροζ - σάπιο μήλο) με κινήσεις από έξω προς τα μέσα και αφού έχετε φυσήξει το πινελάκι σας καλά, για να φύγει η περιττή ποσότητα ρουζ.


Με μια ιριδίζουσα πούδρα, “φωτίζουμε” το δέρμα. Τοποθετήστε την με ένα μεγάλο πινέλο στα ζυγωματικά και ακριβώς κάτω από τα φρύδια. Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, απλώστε λίγη πούδρα και στο μέτωπο, στην άκρη της μύτης και στο πηγούνι.


Λοιπόν, τι λέτε, έτοιμες για το φετινό μακιγιάζ; Αν διστάζετε, μια δοκιμή θα σας πείσει!


Πηγή
http://woman.eportal.gr