Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Πως θα καλύψω τις αδυναμίες του προσώπου μου με το Μακιγιάζ;

Πως θα καλύψω τις αδυναμίες του προσώπου μου με το Μακιγιάζ;



Είναι αλήθεια εύκολο να αναδείξουμε τα δυνατά σημεία μας με το μακιγιάζ και να κρύψουμε τις ατέλειες πετυχαίνοντας μόνες μας το τέλειο μακιγιάζ;
Συνήθως, ενώ βλέπουμε τις ατέλειες και τα δυνατά μας σημεία στον καθρέφτη, αδυνατούμε να κάνουμε στην πράξη όλα όσα διαβάζουμε και να βελτιώσουμε την εμφάνιση του προσώπου μας με το μακιγιάζ.
Για αυτό, για όσες από εσάς δεν γνωρίζετε πώς να αναδείξετε τα δυνατά σας σημεία με το μακιγιάζ, καλό είναι καταρχήν να κάνετε μια επίσκεψη σε κάποια έμπειρη αισθητικό και να της ζητήσετε να σας συμβουλέψει.

Να μερικά μυστικά ομορφιάς που εφαρμόζουν επιτυχημένοι σύμβουλοι ομορφιάς :


Φρύδια :
Τα φρύδια είναι το «κάδρο του προσώπου μας» Το να έχουμε καλοσχηματισμένα φρύδια, θα κάνει το πρόσωπο μας να φαίνεται πολύ καλύτερο και το βλέμμα πιο ανοδικό. Ένα τέλειο μακιγιάζ απαιτεί καλαίσθητα φρύδια, προσεκτικά βγαλμένα όταν είναι έντονα ή περασμένα με μολύβι (προσοχή στην επιλογή χρώματος) όταν είναι λίγες οι τρίχες. Και εδώ μια καλή αισθητικός θα σας δώσει τις πρώτες συμβουλές για το πιο είναι το σωστό σχήμα και από εκεί και πέρα εσείς μπορείτε να το διατηρείτε.

Μύτη :

Οι ατέλειες στην μύτη μπορούν να καμουφλαριστούν με τη χρήση δύο αποχρώσεων πούδρας, μιας στο χρώμα του δέρματος μας και μιας ένα τόνο πιο σκούρας. Καταρχήν εφαρμόζουμε την ανοιχτόχρωμη πούδρα σε όλο μας το πρόσωπο και στη μύτη. Και μετά ανάλογα με την ατέλεια που θέλουμε να καλύψουμε δουλεύουμε με την δεύτερη απόχρωση.

Χοντρή μύτη :

 Για να φαίνεται η μύτη σας πιο λεπτή απλώνετε την σκουρόχρωμη πούδρα στις δύο πλευρές της.

Γαμψή μύτη :

Με την σκουρόχρωμη πούδρα σκιάζουμε τις πλευρές τις αλλά και το σημείο που είναι γαμψή (στο κοκαλάκι)

Γαλλική μύτη :

Αυτή είναι γενικά μια ωραία μύτη αλλά μερικές είναι υπερβολικά ανορθωμένες. Τότε, μπορούμε να απλώνουμε τη σκουρόχρωμη σκιά στο σημείο ακριβώς πάνω στη ράχη , εκεί που ανασηκώνεται.

Στραβή μύτη:

Σκιάζουμε τα πλάγια της μύτης και την κορυφή με τη σκουρόχρωμη πούδρα.

Μάτια

Αν τα μάτια είναι μικρά ή βαθουλωμένα, μπορείτε να βάλετε ανοιχτές σκιές κάτω από τα φρύδια.
Αν τα μάτια είναι κοντά μεταξύ τους τότε πρέπει να τονίσετε την κεντρική περιοχή των βλεφάρων με φωτεινές σκιές και παράλληλα να εφαρμόσετε σκούρες σκιές στην εξωτερική γωνία του ματιού
Αν τα μάτια έχουν απόσταση μεταξύ τους, τότε εφαρμόζουμε ανοιχτόχρωμες, φωτεινές αποχρώσεις σκιών στην εξωτερική γωνία του ματιού και σκούρες σκιές στην εσωτερική.

Χείλη
Στα λεπτά χείλη ταιριάζουν τα ανοιχτόχρωμα φωτεινά κραγιόν. Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα όσο και αν σας αρέσουν γιατί θα τα κάνουν να φαίνονται ακόμα πιο λεπτά.

Επιλέξτε χρώματα όπως ροδακινί, ανοιχτό μπρονζέ και όλες τις αποχρώσεις του ρόζ. Αυτά μαζί με λιπ γκλός σε περλέ εκδοχές θα δώσουν όγκο στα λεπτά χείλη. Επίσης, υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα για λεπτά χείλη προϊόντα που τα απλώνουμε καθημερινά πριν το κραγιόν στα χείλη και όχι μόνο τα κάνουν να δείχνουν πιο γεμάτα αλλά και το χρώμα του κραγιόν διαρκεί περισσότερο


Πηγή

http://www.ομορφη.gr