Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Feng shui -60 χρήσιμες συμβουλές



Για όσους από εσάς η ζωή σας με το Feng Shui έχει γίνει πιο φωτεινή και απολαμβάνετε τις ευεργετικές του ιδιότητες στους τομείς της καθημερινότητάς σας, αλλα και για όσους από εσάς τυγχάνει αυτό το άρθρο να είναι η πρώτη σας επαφή με το Feng Shui, εν όψει του νέου έτους, σας παραθέτουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συμβουλές για μια προσοδοφόρα, αρμονική, υγιή, χαρούμενη και πιο φωτεινή ζωή.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


-Να κάθεστε πάντα με την πλάτη σε ένα στέρεο τοίχο, και ποτέ μπροστά από ένα παράθυρο, ενδυναμώνοντας έτσι, ότι έχετε υποστήριξη στην ζωή σας.


-Η διαρρύθμιση των τραπεζιών και καρεκλών θα πρέπει να είναι σε αρμονική θέση ώστε να ρέει το «τσι» πιο ομαλά.

-Εάν θέλετε να γίνετε ηγέτης της εταιρείας σας, τοποθετήστε ένα δράκο στην δεξιά πλευρά του γραφείου σας κοιτώντας το παράθυρο ή την πόρτα. Ο δράκος μπορεί επίσης να κοιτάζει και προς ένα συντριβάνι.

-Εάν είστε ιδιοκτήτης καταστήματος ,προσπαθήστε να βάλετε το ταμείο, καθώς και όλα σας τα ψιλά στην δεξιά πλευρά του πλούτου. Στην ίδια γωνιά επίσης μπορείτε να έχετε και τα βιβλία παραγγελιών, μαζί με κινέζικα νομίσματα δεμένα με κόκκινη κορδέλα.

-Στα διευθυντικά γραφεία, αποφύγετε να υπάρχουν δύο πόρτες γιατί το τσι που θα εισέρχεται στον χώρο θα βγαίνει από την άλλη πόρτα.

-Τοποθετείτε πάντα την μηχανή του φαξ, τηλέφωνα, υπολογιστές στην περιοχή του «πλούτου» και του «μελλοντικού πλούτου» για περισσότερες δουλειές.

Μην βάζετε το φωτοτυπικό μηχάνημα κοντά στην κύρια είσοδο. Η ζέστη που απελευθερώνεται από το μηχάνημα ανεβάζει την θερμοκρασία του τσι, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει την δύναμή του.

-Μην βάζετε μηχάνημα κοπής χαρτιού δίπλα στην κύρια είσοδο. Η λειτουργία του είναι να κόβει χαρτιά και αυτό μπορεί να ωθήσει τους εργαζόμενους να υπονομεύουν ο ένας τον άλλον, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στον εργασιακό χώρο.

-Μην διακοσμήσετε τον χώρο κοντά στην κύρια είσοδο με ένα άδειο βάζο. Το νέο τσι που μπαίνει στο γραφείο θα απορροφάται και δεν θα ανανεώνεται ενργειακά ο χώρος.

-Βάλτε ένα σιντριβάνι εσωτερικού χώρου στην γωνιά του πλούτου για να ενεργοποιήσετε το τσι, αυξάνοντας επίσης την ευεξία του περιβάλλοντα χώρου.

ΣΠΙΤΙ

-Δεν θα πρέπει να υπάρχουν παπούτσια ή παντόφλες έξω από την πόρτα σας. Αφήστε τον χώρο στην είσοδο ελεύθερο και καθαρό. Το τσι (ενέργεια) ταξιδεύει με τον άνεμο και θα μαζέψει τις μυρωδιές από τα παπούτσια και τις παντόφλες, δημιουργώντας ασθένειες.

-Αποφύγετε τις συσκευές τηλεοράσεων στα υπνοδωμάτια. Εάν σας είναι πολύ δύσκολο, καλύψτε την συσκευή με ένα πλαστικό κάλυμμα όταν την κλείσετε.

-Μην βάζετε καθρέφτες απέναντι ή δίπλα στο κρεβάτι σας γιατί προσελκύουν το τρίτο άτομο στην σχέση.

-Εάν έχετε πολύ πίεση στην εργασία σας, αντικαταστήστε το μαρμάρινο τραπέζι της τραπεζαρίας σας με ένα ξύλινο.

-Τοποθετήστε ένα σιντριβάνι νερού εσωτερικού χώρου σε μία αγαπημένη περιοχή του σπιτιού για να προσελκύσετε οτιδήποτε όμορφο στην ζωή σας.

-Στον χώρο της κουζίνας δεν θα πρέπει η συσκευή της κουζίνας να βρίσκεται απέναντι από το πλυντήριο, ψυγείο ή στεγνωτήριο. Η φωτιά και το νερό συγκρούονται και δημιουργούνται διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

-Η επιλογή χρώματος του καναπέ σας δεν θα πρέπει να έχει κόκκινο χρώμα γιατί δημιουργεί προϋποθέσεις για δύσκολη και κοπιαστική δουλειά, προβλήματα και εμπόδια.

-Για να ενθαρρύνετε την οικογενειακή αρμονία τοποθετήστε φυσικά κρύσταλλα αμέθυστου και χαλαζία στον νοτιοδυτικό τομέα του σπιτιού.

-Εμπλουτίστε τον κήπο σας με κάποιο μπαμπού που συμβολίζει την μακροζωία.

-Διακοσμήστε το σπίτι σας με ένα κράμα από θερμά και ψυχρά χρώματα για την σωστή εξισορρόπηση της ενέργειας.


ΕΡΩΤΑΣ

-Μην δώσετε ποτέ στον ή στην αγαπημένη σας άσπρα τριαντάφυλλα. Ταιριάζουν καλύτερα σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

-Εάν είστε ελεύθεροι, σιγουρευτείτε ότι η διακόσμηση του σπιτιού σας δεν είναι υπερβολικά θηλυκή.

-Να είστε ειλικρινείς στην σχέση σας και να μιλάτε ανοικτά με τον σύντροφό σας για τους τρόπους που μπορείτε να βελτιώσετε την κοινή σας ζωή.

-Τα φρέσκα λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα δεν συμβάλλουν στην αρμονία και την αγάπη. Καλύτερα να τα βάλετε σε κάποιο άλλο χώρο.

-Τα ροζ σεντόνια αυξάνουν διακριτικά την ενέργεια γιανγκ και ενδυναμώνουν τα αισθήματα αγάπης για αυτούς που αποσκοπούν στην συζυγική ευτυχία στην κρεβατοκάμαρα.

-Για να βελτιώσετε την υπάρχουσα σχέση σας, τοποθετήστε μία χαρούμενη οικογενειακή φωτογραφία ή έναν οικογενειακό πίνακα στην νοτιοδυτική γωνία του σπιτιού σας.

-Για να ενισχύσετε την τύχη στον έρωτα, βάλτε στην νοτιοδυτική γωνία του σπιτιού σας μία δρακοχελώνα με ένα κομμάτι κόκκινης κορδέλας στο στόμα της.

-Χρησιμοποιήστε κεριά σε όλα τα μεγέθη και χρώματα, υποδηλώνουν τον έρωτα. Δίνουν μια ζεστασιά στον χώρο, ενισχύοντας έτσι γενικά τον χώρο του σπιτιού με διάχυτο ερωτισμό.

-Προτιμάτε γενικά απαλό φωτισμό και γενικά λαμπατέρ σε παστέλ αποχρώσεις που ενδυναμώνουν τον ερωτισμό του χώρου, ιδιαίτερα στην νοτιοδυτική γωνία του σπιτιού σας.

Φυσικοί κρύσταλλοι όπως το ροζ κουάρτζ βοηθούν σημαντικά για την τύχη στον έρωτα.

-Τοποθετήστε τους κρυστάλλους με στρογγυλή ακανόνιστη μορφή βότσαλου ή και μεγαλύτερου μεγέθους στην νοτιοδυτική γωνιά του σπιτιού σας για την ενεργοποίηση του εκπληρωμένου έρωτα.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΗΠΟΥ

-Εάν υπάρχει κάτι σπασμένο, επιδιορθώστε το ή πετάξτε το.

-Προσέξτε τις λεπτομέρειες όπως τα αγριόχορτα στις άκρες του μονοπατιού στον κήπο.

-Προτιμήστε τα φυτά που έχουν στρογγυλά φύλλα.

-Εάν οι κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο, φροντίστε τα καπάκια των κάδων να είναι πάντοτε κλειστά.

-Χρησιμοποιήστε φώτα για τις σκοτεινές γωνίες του κήπου.

-Φροντίστε ο κήπος σας στο σύνολό του να βρίσκεται σε μία αρμονία. Εάν έχετε δέντρα σε συγκεκριμένα σχήματα, θα πρέπει πάντοτε να αναγνωρίζεται εύκολα το σχήμα τους.

-Φυτέψτε βότανα στον κήπο σας για μεγαλύτερη ευεξία.

-Συνδυάστε τα πέντε στοιχεία της φύσης, δηλαδή, νερό, μέταλλο, ξύλο, φωτιά και γη.

-Προσθέστε ευαίσθητα φυτά και λουλούδια για να λικνίζονται με το απαλό αεράκι.

-Αποφύγετε αγκάθινους θάμνους ή αντικείμενα με κοφτές γωνίες κοντά στα μονοπάτια του κήπου.



ΠΛΟΥΤΟΣ


-Τακτοποιήστε τον χώρο σας γιατί η ακαταστασία κρατάει γενικά την ενέργεια στάσιμη και κατ'επέκταση την εύκολη ροή του χρήματος.

-Εάν υπάρχουν βλάβες ή χαλασμένα αντικείμενα στον χώρο, επιδιορθώστε τα ή αντικαταστήστε τα με κάποια άλλα.

-Ενισχύστε τα σημεία δύναμης με σύμβολα ευημερίας, όπως ένα μπωλ με νομίσματα που θα προσθέτετε καθημερινά τα ρέστα σας.
-Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε ένα φυτό μπαμπού ή οτιδήποτε σημαίνει για σας επιτυχία και πλούτο όπως μια φωτογραφία του σπιτιού των ονείρων σας.

-Χρησιμοποιήστε μικρά πλοία ή σκάφη που συμβολίζουν την επίτευξη πλούτου. Τοποθετήστε τα με τον ιστό προς τα μέσα να αντικρύζουν την πόρτα ή το παράθυρο.

-Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την ζωτικότητα και την ανάπτυξη ενώ το μωβ τον πλούτο. Βάλτε ένα μπωλ από σταφύλια, αληθινά ή ψεύτικα, στην κουζίνα σας για να συμβολίζει την αφθονία.

-Δώστε προσοχή στο πώς χειρίζεστε καθημερινά τα χρήματά σας. Είναι πολύ σημαντικό να τα βάζετε με τάξη στο πορτοφόλι σας γιατί αυτό δείχνει τον σεβασμό που έχετε για τον πλούτο.

-Εάν παραμελείτε τα οικονομικά σας, ο πλούτος θα παραμελήσει εσάς, γι�αυτό κάνετε συχνά τους υπολογισμούς σας και προσπαθήστε να πληρώνετε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις στην ώρα τους.

-Βάλτε στα βιβλιάρια των καταθέσεών σας ένα κάλυμμα σε χρώμα πράσινο, μωβ, κόκκινο, μαύρο ή μπλε και τοποθετήστε το στην πάνω αριστερή γωνία του γραφείου σας που αντιπροσωπεύει το σημείο του πλούτου.

-Ο πλούτος είναι μία μορφή ενέργειας που πρέπει να ρέει στην ζωή σας, γι�αυτό προσπαθήστε να ζείτε γενναιόδωρα. Στην περίπτωση που τα χρήματά σας δεν είναι αρκετά, ώστε να δημιουργήσετε μία ατμόσφαιρα αφθονίας, δώστε όσο μπορείτε από τον χρόνο σας, την αγάπη σας και την ενέργειά σας.

-Σκεφτείτε , για λίγα λεπτά κάθε βράδυ, τα θετικά πράγματα που σας συνέβησαν την ημέρα που πέρασε και αισθανθείτε ευγνωμοσύνη.
-Όσο πιο πολύ παρατηρείτε και εκτιμάτε , κάθε μέρα, τόσο πιο θετικά πράγματα θα σας συμβαίνουν συμπεριλαμβανόμενου και του πλούτου.


ΠΑΙΔΙΑ

-Διατηρείτε το δωμάτιο καθαρό και χωρίς πολλά αντικείμενα. Μην βάζετε πράγματα στο πάτωμα σε στοίβες γιατί τα εμποδίζουν να κοιμούνται ήρεμα.

-Ανοίγετε τα παράθυρα καθημερινά ακόμα και τους χειμερινούς μήνες για να μπαίνει καθαρός αέρας και να εναλλάσσεται η ενέργεια.

-Βάψτε τους τοίχους με απαλά χρώματα όπως κίτρινο, σομόν, πράσινο. Αποφύγετε το μπλε και το πολύ ροζ.

-Χρησιμοποιήστε ελαφρά υφάσματα όπως λευκές, ελαφρές κουρτίνες ώστε να μπαίνει το φως της ημέρας στο παιδικό δωμάτιο.

-Τοποθετήστε το κρεβάτι του παιδιού σε τέτοια θέση ώστε να στηρίζεται σε έναν συμπαγή τοίχο για να έχει πάντα υποστήριξη στην ζωή του.

-Αποφύγετε να βάζετε σεντόνια με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Προτιμήστε και πάλι τα χρώματα κίτρινο, σομόν, πράσινο σε απαλές αποχρώσεις. Πόσο εύκολο είναι να κοιμηθεί ένα παιδί όταν τα σεντόνια του απεικονίζουν τρενάκια και αυτοκινητάκια?

-Διακοσμήστε με βιβλία και αντικείμενα που περιέχουν αγγέλους, γοργόνες , δελφίνια και νεράιδες τα οποία βοηθάνε στην εξέλιξη της φαντασίας του παιδιού.

-Βάλτε πέτρες φυσικού αμέθυστου σε πολλαπλάσια του οχτώ κοντά στα παράθυρα, για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης του παιδιού σας.

-Αποφύγετε αυστηρώς την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συσκευών παντός τύπου γιατί εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες για καρκινογενείς παθήσεις.

-Ψεκάστε με φυσικά σπρέι που περιέχουν λεμόνι και πορτοκάλι για να διατηρείτε την ενέργεια καθαρή, ζωντανή και με μία αίσθηση φρεσκάδας.



Πηγή
http://users.sch.gr