Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Πες μου τι δώρα κάνεις, να σου πω ποιος είσαι


Ένα δώρο δεν είναι ποτέ κενό συναισθημάτων, όποια και αν είναι αυτά. Υπάρχει πάντα η αίσθηση ότι αυτό που προσφέρεις είναι ένα είδος επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Δες τι δώρα κάνεις ή σου κάνουν και βγάλε τα ανάλογα συμπεράσματα σύμφωνα με τους ψυχολόγους.


  • Πολύ ακριβό
Χαρίζοντας υπερβολικά ακριβά δώρα, οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβάλουν την ανωτερότητά τους και να δείξουν ότι έχουν τον έλεγχο.
  • Πρακτικό
Τα πρακτικά δώρα είναι συνήθως τα πιο παραπλανητικά. Όχι μόνο επειδή στερούνται συναισθήματος και φαντασίας, αλλά και επειδή κρύβουν κι ένα μήνυμα. Το να χαρίσεις για παράδειγμα στη συνάδελφο ένα βιβλίο με συμβουλές αδυνατίσματος, είναι συνήθως ένας υπόγειος τρόπος να υποτιμήσεις κάποια πλευρά της εμφάνισης ή των ικανοτήτων της.
  • Δεσμευτικό
Κάποιοι άνθρωποι προσφέρουν δώρα που δεν μπορούν να επιστραφούν. Εάν κάποιος σου χαρίσει ένα κουταβάκι ή ένα δεντράκι, αυτό που στην ουσία σου χαρίζει είναι μεγάλη δέσμευση και σκληρή δουλειά.
  • Μικρό ή αναμνηστικό
Αυτοί που προτιμούν κάτι μικρό, συμβατικό, με προσιτή τιμή ή να μη δώσουν τίποτα απολύτως, το κάνουν για να μην απογοητεύσουν τους κοντινούς τους ανθρώπους. Τέτοιου είδους δώρα ξεχνιούνται εύκολα και γρήγορα. Σε αυτά τα δώρα υπάρχει σεμνότητα και σεβασμός.

Πηγή: NewsBomb.gr

Πηγή
http://www.otherside.gr