Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Φροντίδα για τα πόδια το φθινόπωρο


Την φθινοπωρινή εποχή δεν πρέπει να παραμελούμε την φροντίδα για τα πόδια. Αυτά είναι κουρασμένα και εξαντλημένα από τον ήλιο. Για
αυτό τον λόγο όσες φροντίδες και προσπάθειες να καταβάλλουμε το καλοκαίρι, όταν έρθει το φθινόπωρο αυτά την με έλλειψη υγρασίας και τραχύ δέρμα.



Το πεντικιούρ είναι αναπόσπαστο μέρος της φροντίδας και το γεγονός ότι το φθινόπωρο ήδη έχει έρθει και τα πόδια είναι σε κλειστά παπούτσια δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελούμε την ομορφιά τους. Η περιποίηση των νυχιών στα πόδια το φθινόπωρο, εκτός από την άποψη αισθητικής εφαρμόζεται και από την άποψη υγείας, δηλαδή να αποφύγουμε την υπερβολική εφίδρωση, φορώντας καλτσόν και συνθετικές κάλτσες, επίσης και να αποφύγουμε την ξήρανση της επιδερμίδας των δάχτυλων και φτερνών.

Τακτικά να καθαρίζετε τα πέλματά σας με διάφορα προϊόντα ενυδάτωσης. Τα συστατικά, τα οποία αντιμετωπίζουν την εφίδρωση και εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες μυρωδιές είναι οι εξής: ο άρκευθος, η μέντα, η λεβάντα και το λευκό τσάϊ. Σε περίπτωση που τα προβλήματα με τα πέλματά σας είναι σύνθετα - για παράδειγμα - η εφίδρωση στο πέλμα και ανάμεσα στα δάχτυλα και η ξήρανση της επιδερμίδας στα διάφορα σημεία όπως για παράδειγμα στην φτέρνα, πρέπει να καταβάλλετε πολύπλοκες φροντίδες. Εκεί που υπάρχουν ξηρά και αφυδατωμένα σημεία επιδερμίδα πρέπει να αντιμετωπίζεται με κατάλληλες αλοιφές, κρέμα απολέπισης ή ειδικές κρέμες απολέπισης για πέλματα.

Οι μαλακτικές κρέμες μπορεί να περιέχουν λεμόνι, χαμομήλι, αλόη βέρα και ελαία από διάφορα φυσικά προϊόντα. Για να αποκτήσετε επιδερμίδα σαν μετάξι, χρησιμοποιείστε τα προϊόντα, που περιέχουν βιταμίνη Ε, μάσκα παραφίνης, που αποπλύνει και επουλώνει μικροκοψίματα και έντονα ξηρά σημεία της επιδερμίδας. Ως αποτέλεσμα τα πέλματά σας γίνονται απαλά και περιποιημένα. Σε περίπτωση που τα νύχια σας έχουν γίνει πιο εύθραυστα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ειδικό μανό για νύχια, που περιέχει ασβέστιο.


Πηγή