Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Φόβος της απόλυσης λόγω κρίσης - Πώς να το αποτρέψω;


Είναι πια γεγονός: εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο κάνουν μειώσεις, οπότε το πιθανότερο είναι να κάνει και η δική σας. Είναι πολύ σημαντικό να αποδίδετε εργασιακά αλλά και να έχετε  επιμονή, ενθουσιασμό για τη δουλειά σας, να συνεργάζεστε με τους άλλους, να σέβεστε την ιεραρχία, να ολοκληρώνετε τα καθήκοντά σας εντός των προθεσμιών, να συμμορφώνεστε με τους στόχους και τις αξίες της επιχείρησης και να δηλώνετε πρόθυμοι να προσφέρετε εθελοντικά σε κάποιες επιπλέον δραστηριότητες. Καιρός είναι να αλλάξετε νοοτροπία στη δουλειά σας και να κάνετε αλλαγές όπου χρειάζεται.
Τι να κάνετε.....



Γίνετε χρήσιμοι.

 Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τη δουλειά σας, τόσο πιο πολύτιμοι γίνεστε. Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας και εξειδικευτείτε επαγγελματικά με συμμετοχή σε σεμινάρια ή επιπλέον σπουδές. Ακόμη και το να ρωτάτε τους πιο έμπειρους είναι και αυτό κάτι.

Μην αργοπορείτε εφευρίσκοντας δικαιολογίες και μην κοιτάτε την ώρα να φύγετε.

Το να είστε οι πρώτοι που φεύγετε δείχνει ότι ανυπομονείτε να φύγετε από το χώρο εργασίας σας ενώ το να έρχεστε τελευταίοι αποδεικνύετε ότι δεν σας ενδιαφέρει η δουλειά σας.

Δουλέψτε μέχρι αργά για να τελειώσετε τη δουλειά σας, αν χρειαστεί.

Αν χάσετε μια προθεσμία, υπάρχει συνήθως ένα αποτέλεσμα «ντόμινο» στους συναδέλφους – και τον εργοδότη σας.

Μην γκρινιάζετε για τις περικοπές των μισθων.

Σε τέτοιους κρίσιμους καιρούς, δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Το να δίνετε μεγαλύτερη σημασία στο μισθό σας παρά στην απόδοσή σας δείχνει ότι δεν αγαπάτε τελικά τη δουλειά αλλά τα χρήματα.

Πάρτε επιπλέον δουλειά.

Αλλά κάντε το με προσοχή: μη λέτε ναι σε όλα.

Διατηρήστε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σας.

Αποφεύγοντας τις συγκρούσεις διατηρείτε μία καλή επαγγελματική εικόνα.

Δώστε νέες ιδέες.

 Κάντε προτάσεις, γίνετε καινοτόμοι, προσπαθήστε να δείξετε ότι το μυαλό σας είναι στα project που «τρέχουν» ή φροντίστε να «τρέξουν» καινούρια βασισμένα στις δικές σας ιδέες.

Αντιμετωπίστε την επιχείρησή σα να είναι δική σας.

Και δουλέψτε σα να είναι δική σας.


Πηγή: omorfamistika.gr

Πηγή
http://www.womantime.gr