Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Συμβουλές για σωστή επιλογή παπουτσιών ανάλογα το ντύσιμο


Ποια παπούτσια να φορέσω.....H σωστή επιλογή σε παπούτσια μπορεί να αναδείξει ή να καταστρέψει το στυλ σας. Το παπούτσι με το ανάλογα ντύσιμο μπορεί να κολακέψει τη σιλουέτα σας, να δώσει πινελιά στην εμφάνισή σας, να σας... επιτρέψει να δείξετε προκλητική, συντηρητική ή μοιραία.




Γόβες στιλέτο:

Κολακεύουν τα πόδια και θεωρούνται τα πιο σέξι παπούτσια. Θα τις φορέσετε με στενές φούστες ή εφαρμοστό παντελόνι.
Αποφύγετε τον συνδυασμό με μίνι φούστα, γιατί είναι υπερβολικά προκλητική.



Μπότες:

Καμία γκαρνταρόμπα δεν είναι πλήρης χωρίς ένα ζευγάρι ψηλές μπότες. Οι μπότες ιππασίας ταιριάζουν με τα στενά τζιν, ενώ αν έχουν λίγο τακούνι, μπορείτε να μεταμορφώσετε μια κοινή φούστα σε μοδάτη εμφάνιση. Φορεμένες μέσα από παντελόνι δίνουν μια πρακτική λύση στις απότομες αλλαγές του καιρού. Για τις πιο τολμηρές, φορέστε μαλακές καστόρινες μπότες με ένα εξώπλατο φόρεμα.



Σαγιονάρες:

Μπορεί να είναι βολικές, αλλά μην κάνετε το λάθος να τις φορέσετε οπουδήποτε αλλού εκτός από την παραλία ή το σπα, εκτός βέβαια αν είστε διακοπές.


Μέτριο λεπτό τακούνι:

 Φοριούνται με οτιδήποτε και προσφέρουν μια εναλλακτική λύση στην ψηλοτάκουνη γόβα τόσο στο γραφείο όσο και στη βραδινή εμφάνιση. Ταιριάζουν ιδιαίτερα με το ρετρό στυλ.




Μπαλαρίνες:

Διαχρονικό κλασικό κομμάτι, οι μπαλαρίνες είναι πάντα κομψές και μοδάτες. Φορέστε τες με μια φούστα ή φόρεμα μέχρι το γόνατο, με παντελόνι κάπρι ή βερμούδα για ένα πιο θηλυκό λουκ. Αποφύγετε να τις φορέσετε με μακριά φούστα ή πολύ στενό παντελόνι.



Εποχιακές επιλογές:

Είναι αυτονόητο ότι τον χειμώνα φοράμε μπότες, πιο φαρδιά τακούνια, μοκασίνια και ίσια παπούτσια.
Το καλοκαίρι είναι η εποχή για σανδάλια και εσπραντίγιες, ενώ την άνοιξη και το φθινόπωρο μπορούμε να επιλέξουμε ό,τι ταιριάζει με το ντύσιμό μας.




Οι σωστοί συνδυασμοί

Το χρώμα μπορεί να συνδυαστεί με ένα κομμάτι της εμφάνισής σας. Για παράδειγμα φορέστε χρυσαφί παπούτσια με χρυσαφί μπιζού ή κόκκινα παπούτσια με ένα εμπριμέ μπλουζάκι με κόκκινα σχέδια.

Μην ξεχνάτε ότι τα παπούτσια σας πρέπει να είναι πάντα αναπαυτικά. Τίποτα δεν χαλάει περισσότερο την εμφάνισή σας όσο ένας μόνιμος μορφασμός πόνου επειδή σας στενεύουν ή σας χτυπάνε στη φτέρνα.




Θέμα συμμετρίας

Μπορείτε να φορέσετε τις ψηλοτάκουνες γόβες και χωρίς καλσόν, αν όμως φορέσετε καλσόν διαλέξτε ένα στο ίδιο χρώμα με τα παπούτσια. Τα λεπτά τακούνια μπορεί να κάνουν τα πόδια να δείχνουν πιο λεπτά, αλλά αν έχετε παχουλά πόδια προτιμήστε ένα μέτριο μέγεθος χάριν συμμετρίας.





Το υλικό συνδυάζεται με την εμφάνιση:

Δεν θα φορέσετε δερμάτινες γόβες με μακριά βραδινή τουαλέτα, αλλά γόβες από σατέν ή βελούδο. Με την ίδια λογική το δέρμα και το λινό ταιριάζουν τόσο με μια εμφάνιση γραφείου ή με το τζιν.

Νέλλη Παρασκευοπούλου

Πηγή
http://www.ethnos.gr