Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Προσωπικότητα ανάλογα με τη στάση που κοιμάστε



Μελέτες έχουν δείξει ότι από τη στάση που παίρνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου ,μπόρουν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την προσωπικότητά μας...


Εμβρυική Στάση (Foetus):
Οι άνθρωποι που κοιμούνται με αυτήν τη στάση είναι συνήθως σκληροί εξωτερικά αλλά ευαίσθητοι συναισθηματικά. Πολλές φορές ντροπαλοί με άλλους στην αρχή κάποιας σχέσης (οποιουδήποτε είδους σχέσης) αλλά άνετοι στην πορεία.

"Τεντωμένη" Στάση (Log):Αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως κοινωνικοί και τους αρέσει να ανακατεύονται με το πλήθος. Είναι πολύ ανοιχτοί με τους ξένους και με καινούρια πράγματα αλλά καμμιά φορά αυτό μπορεί να αποδειχθεί αφέλεια.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Τι πρέπει οπωσδήποτε να ξέρουμε για τον διαβήτη


Ρεπορτάζ: Ρούλα Τσουλέα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, «ανακρίναμε» τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη, υπεύθυνο του Ιατρείου Διαβήτη & Παχυσαρκίας στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, για να μας πει τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουμε για τη νόσο.

* Ο διαβήτης δεν οφείλεται στα γλυκά.

Οι κύριοι παράγοντες κινδύνου είναι η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία, όχι μόνο τα πολλά γλυκά - στην πραγματικότητα, τα πολλά γλυκά απλώς είναι ένας... ασφαλής τρόπος για να οδηγηθεί κανείς στην παχυσαρκία!

* Όποιος έχει «ζάχαρο» έχει διαβήτη.

 Από τη στιγμή που ο γιατρός βεβαιώνει την παθολογική τιμή του του σακχάρου, το άτομο έχει σακχαρώδη διαβήτη - κι αυτό είναι ανεξάρτητο από το αν το ρυθμίζει μόνο με σωστή διατροφή ή παίρνοντας και φάρμακα.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Οι εννιά διαφορετικοί τύποι νάρκισσου

 

1. Ο συναισθηματικός επαίτης

Το άτομο αυτό είναι απύθμενο πηγάδι συναισθηματικών αναγκών, αισθάνεται μια επώδυνη συναισθηματική πείνα που δεν μπορεί να ικανοποιήσει. Δεν του φτάνει πόσο τον αγαπάνε, πάντα θέλει περισσότερο.
Όταν δε βλέπει τον/την σύντροφό του, είναι σαν να έχει κοπεί η παροχή αγάπης. Προξενεί απογοητεύσεις στο σύντροφό του, που συχνά του λέει 'μα κάναμε διακοπές μαζί! Χτες μιλούσαμε δυο ώρες στο τηλέφωνο!'. Ο ίδιος δε μπορεί να καλμάρει και να φροντίσει συναισθηματικά τον εαυτό του. Συνήθως έχει άγχος και φόβο εγκατάλειψης.

2. Ο εκλεκτός εραστής

Πιστεύει στην ιδεολογία της ρομαντικής αγάπης, με πλούσια συναισθηματική ζωή, που βασίζει τις σχέσεις του σε υπερβολικές εξομολογήσεις για τον εαυτό του, που φτάνουν στο σημείο μεγαλομανίας.
Οποιοδήποτε ελάττωμα του συντρόφου του το κατακρίνει και το παίρνει προσωπικά. Τα μεγαλόσχημα λόγια του 'κανείς δεν θα σε αγαπήσει όπως εγώ' προσπαθούν να κρύψουν το πόσο εύθραυστος συναισθηματικά αισθάνεται. Η υπερβολή του σύντομα αρχίζει να κουράζει τον σύντροφό του, που τον εγκαταλείπει, με αποτέλεσμα η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμησή του να καταρρακώνονται.

Nαρκισσισμός

 

Ο μύθος

Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ο Νάρκισσος ερωτεύτηκε τον εαυτό του όταν ανακάλυψε την εικόνα του στο καθρέφτισμα των νερών μίας πηγής. Η γοητεία που άσκησε πάνω του η αντανάκλαση του ειδώλου του, του δημιούργησε το ανικανοποίητο πάθος του για τον ίδιο του τον εαυτό που τον οδήγησε στο θάνατο.

Τα χαρακτηριστικά της ναρκισσιστικής προσωπικότητας

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε στοιχεία ναρκισσισμού από τη στιγμή που γεννιόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας - στις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. Ωστόσο η αυτοεκτίμηση και η δημόσια εικόνα μας, είναι η γέφυρα του ναρκισσισμού με την κοινωνία. Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και τα μηνύματα που δίνουμε στους άλλους για μας είναι συνυφασμένα με τα βιώματα και τα μηνύματα που πήραμε από την οικογένειά μας στην παιδική ηλικία. Όταν βέβαια αυτό συναντάται στην υπερβολή του, τότε αναφερόμαστε σε διαταραγμένη προσωπικότητα.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Γλυκαιμικός Δείκτης: Απογορευτικές Τροφές - Ο Ρόλος του στην Απώλεια Λίπους


Ένα από τα κυριότερα πράγματα που πρέπει κάποιος να γνωρίζει εάν θέλει να μειώσει το σωματικό του λίπος είναι ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφών. Ο γλυκαιμικός δείκτης (Glycemic index ή GI) μας δείχνει την εκατοστιαία αύξηση του σακχάρου στο αίμα μας μετά από την κατανάλωση μίας ποσότητας ενός συγκεκριμένου τροφίμου που περιέχει 50 γραμμάρια υδατανθράκων, σε σύγκριση με την αύξηση που προκύπτει από τη χορήγηση ισοδύναμης ποσότητας γλυκόζης (δηλ 50 γραμμαρίων).

Η κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και άρα απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα συνδέεται με την αύξηση της παχυσαρκίας, του ενδοκοιλιακού λίπους (δηλ κοιλίτσα ...;.) και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ψυχοτέστ ερωτικής προσωπικότητας




Πάρε μια κόλλα χαρτί και γράψε αυτά που θα έκανες ή αυτά που σκέφτεσαι απαντώντας στα ποιο κάτω 6 ερωτήματα και ανακάλυψε πως είσαι στον έρωτα 

1) Προχωράς προς το σπίτι του αγοριού/κοπελιάς σου. Υπάρχουν δυο δρόμοι για να πας εκεί. Ο ένας είναι ένας ίσιος δρόμος που σε πάει εκεί γρήγορα,αλλα είναι συνηθισμένος και βαρετός. Ο άλλος είναι ένας με αρκετές στροφές και γεμάτος με αξιοθέατα στη διαδρομή, αλλα αργείς λίγο για να φτάσεις στο σπίτι του/της αγαπημένου/αγαπημένης σου ====> ΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ; τον μικρό ή τον μεγάλο;
2) Στο δρόμο βλέπεις δυο θάμνους με τριαντάφυλλα. Ο ένας είναι γεμάτος με άσπρα τριαντάφυλλα και ο άλλος με κόκκινα τριαντάφυλλα. Αποφασίζεις ναπάρεις 20 τριαντάφυλλα για το/την αγόρι/κοπέλα σου. ====> ΤΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ; (Οποιοσδήποτε συνδιασμός ακόμη και ένα χρώμα είναι εντάξει) 

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Πού βλάπτει και πού ωφελεί ο ήλιος



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαίρη Κατσανοπούλου
Oλοένα και πιο επικίνδυνος γίνεται για το δέρμα μας ο ήλιος κάθε χρόνο και είναι ενδεικτικό ότι οι νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστούν ως δείκτη προστασίας των αντηλιακών τον 50 και όχι τον 30, όπως μέχρι πρόσφατα. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η ηλιοθεραπεία είναι πιο βλαβερή για την επιδερμίδα μας ακόμα και από το κάπνισμα.

Παράλληλα, στην αγορά των αντηλιακών εισέρχονται συνεχώς νέες μορφές προϊόντων, χωρίς εντούτοις να προστίθενται ουσιαστικά νέα προστατευτικά φίλτρα: μόλις εννέα αντηλιακά φίλτρα (χημικά και φυσικά) είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα και το τελευταίο νέο συστατικό (το οξείδιο του ψευδαργύρου) εισήχθη το 1996. Επίσης στην προώθηση και τη διαφήμιση των αντηλιακών χρησιμοποιούνται συχνά παραπλανητικοί όροι για τους καταναλωτές.
 

 

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Μακιγιάζ καµουφλάζ


Ποιος είπε ότι οι ατέλειες δεν κρύβονται; Καλύψτε τα µικρά ψεγάδια και αναδείξτε τα υπέροχα χαρακτηριστικά σας. Η οµορφιά κατακτιέται µε τα σωστά tips.
Μάτια
Ρυθµίστε τις αποστάσεις
Αν τα µάτια σας είναι πολύ κοντά το ένα µε το άλλο, χρησιµοποιήστε πιο φωτεινά χρώµατα στην εσωτερική γωνία στο ύψος της µύτης.

Αντίθετα, αν είναι αποµακρυσµένα, χρησιµοποιήστε µια σχετικά σκουρόχρωµη σκιά στην εσωτερική γωνία µέχρι την εσωτερική πλευρά της µύτης.

Αν έχετε µικρά µάτιαΓια να δηµιουργήσετε πιο στρογγυλά και πιο µεγάλα µάτια, χρησιµοποιήστε µια ανοιχτόχρωµη σκιά στο κέντρο του άνω βλέφαρου.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Καυγάδες στόπ: Τρόποι αποτελεσματικής επικοινωνίας για ζευγάρια


Γράφει: Μεραμβελιωτάκη-Simon Μαρία, Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Οι διαφωνίες υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις και πηγάζουν από το γεγονός ότι κάθε άτομο είναι διαφορετικό και φέρνει τη διαφορετικότητα του αυτή μέσα στη σχέση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάθε διαφωνία πρέπει να καταλήγει σε ψυχρότητα ή έντονο καυγά με φωνές, κατηγορίες, ξεσπάσματα και επιθετική συμπεριφορά. Εξάλλου, οι σχέσεις συνήθως πετυχαίνουν όχι λόγω της ομοιότητας των συντρόφων αλλά λόγω της συμπληρωματικότητάς τους. Τα επιτυχημένα ζευγάρια μπορούν και βρίσκουν τρόπους να ισορροπούν τις αδυναμίες τους, ο ένας μέσα από τον άλλο.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ψυχοτέστ- χαραχτήρας




Πρίν αρχίσετε πάρτε χαρτί καί στυλό !!
1.Το τέλος του κόσμου έρχεται, αν μπορείτε να σώσετε μόνο ένα είδος ζώου,
ποιο θα επιλέγατε;
Κουνέλι
Πρόβατο
Ελάφι
Άλογο

2. Πηγαίνετε ταξίδι στην Αφρική. Επισκέπτεστε μια φυλή και επιμένουν
να πάρετε μαζί σας ένα ζώο, ποιο είναι αυτό που θα επιλέγατε;
Πίθηκος
Λιοντάρι
Φίδι
Καμηλοπάρδαλη
 

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Συµβουλές για τα χείλη-κραγιόν


Σύµµαχος στην εφαρµογή του κραγιόν είναι το ειδικό πινελάκι που θα βρείτε στην αγορά είτε µόνο του είτε ενσωµατωµένο σε ένα µολύβι χειλιών. Με τη βοήθειά του µπορείτε να εφαρµόσετε ακόµα καλύτερα το χρώµα και να το απλώσετε µε µεγαλύτερη ακρίβεια.

Πριν εφαρµόσετε το κραγιόν, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε ένα άχρωµο lip balm ως βάση.

Τα λιπ γκλος σε σωληνάριο (tube) χαρίζουν µεν συνήθως ένα πιο διακριτικό χρώµα (ακόµα και στην πολύ σκούρα τους απόχρωση), δείχνουν όµως «πλούσια» στην όψη.

Το µολύβι χειλιών είναι ένα ακόµη πολύ καλό εργαλείο που θα σας επιτρέψει να κάνετε σωστό περίγραµµα και να τονίσετε τα χείλη σας. Φροντίστε µόνο να έχει καλά ξυσµένη µύτη και σταθερή υφή.


Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Μακιγιάζ: Ομορφότερη σε 10 απλές κινήσεις


Γράφει: Μουχλή Τίνα, Αισθητικός
Μία από τις ψυχολογικές μάστιγες του αιώνα μας είναι το άγχος πολλών γυναικών για την εμφάνισή τους. Η εικόνα που προβάλλουν τα μέσα σχετικά με το πώς πρέπει να μοιάζει η σύγχρονη γυναίκα είναι σαφής: σαν μοντέλο. Όλοι όμως γνωρίζουμε πλέον πως όπως κάθε άνθρωπος, ακόμα και τα μοντέλα έχουν ελαττώματα. Αυτό όμως δεν τις εμποδίζει να κάνουν φωτογραφίσεις, αφού, αμέσως μετά, αναλαμβάνουν έργο οι υπολογιστές με εξονυχιστικό ρετουσάρισμα.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Mαλλιά-Ποιο χρώμα μου ταιριάζει;


Βάφουμε τα μαλλιά στο σωστό χρώμα; Ποιο είναι άραγε το χρώμα που ταιριάζει απόλυτα στα δικά μας μαλλιά και πως θα το επιλέξουμε. Τι πρέπει να γνωρίζουμε σε σχέση με τις βαφές και την απόχρωση που θα επιλέξουμε για τα δικά μας μαλλιά; Υπάρχουν τόσες αποχρώσεις στα δειγματολόγια και κάθε εποχή η μόδα προτάσσει και κάτι καινούριο. Αυτό δεν σημαίνει πως κάθε  6 μήνες θα πρέπει να αλλάζουμε το χρώμα των μαλλιών μας. Σημαντικό είναι να βρούμε τις αποχρώσεις που ταιριάζουν στο πρόσωπό μας και στην ιδιοσυγκρασία μας και ακόμα πιο σημαντικό είναι μετά από κάθε βαφή τα μαλλιά να παραμένουν υγιή.
Όταν λοιπόν βρισκόσαστε στο δίλλημα τι χρώμα να βάψετε τα μαλλιά μας πρέπει να λάβετε υπ’ όψη σας τους παρακάτω παράγοντες:

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία της Νευρικής Ανορεξίας




Η ψυχογενής ανορεξία συναντάτε στην ομάδα των διαταραχών πρόσληψης τροφής και είναι η ψυχική διαταραχή που πλήττει κυρίως το γυναικείο φύλο. Η εκδήλωση της διαταραχής παρατηρείται ως επί τω πλείστο σε νεαρά κορίτσια ηλικίας από 12 έως 17 καθώς και νεαρές γυναίκες 18 έως 24 ετών ενώ σπάνια, θα πυροδοτηθεί μετά από τα 40 έτη. Η ψυχογενής ανορεξία ή διαφορετικά νευρική ανορεξία εμφανίζεται στις ομάδες που επιβάλλεται ο αυστηρός έλεγχος του βάρους όπως είναι τα μοντέλα, οι χορεύτριες, και οι αθλήτριες.

Χαρακτηριστικά της ψυχογενούς ανορεξίας

Κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά των γυναικών που υποφέρουν από νευρική ανορεξία είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η δυσκολία έκφρασης των συναισθημάτων, η εσωστρέφεια, ο αυξημένος αυτοέλεγχος, η επιθυμία ελέγχου, ο έλεγχος του περιβάλλοντος, η τελειοθηρία, η απαισιοδοξία, η αναξιότητα καθώς και οι αυτοκτονικές τάσεις ή συμπεριφορές.

Οι γυναίκες που νοσούν από νευρική ανορεξία ασχολούνται διαρκώς με το σχήμα του σώματος και τη μέτρηση του φαγητού. Πολύ συχνά, νιώθουν ενοχές όταν τρώνε. Συνεπώς, καταφεύγουν σε έντονη σωματική άσκηση και εξαντλητικές δίαιτες. Σε κάποιες των περιπτώσεων, καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες τροφής και στη συνέχεια προκαλούν εμετό ώστε να μην αυξήσουν το σωματικό βάρος τους. Σπάνια, θα ζητήσουν βοήθεια από ειδικό γιατί θεωρούν πως δεν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό θέμα. Αντιθέτως, περιγράφουν το σώμα τους ως παχύ και απαίσιο, πεποίθηση που ενισχύει τόσο τον φόβο της αύξησης του βάρους όσο και την άποψη τους για τον έλεγχο της κατανάλωσης της τροφής.


Στο επίπεδο της συμπεριφοράς, οι γυναίκες που υποφέρουν από νευρική ανορεξία θα προχωρήσουν σε απομόνωση και αποφυγή των καθημερινών δραστηριοτήτων λόγω σωματικής και ψυχικής αδυναμίας. Πολλές φορές, αναφέρουν μη ισορροπημένες διαπροσωπικές σχέσεις, μειωμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον στις ερωτικές τους σχέσεις ενώ σημαντικές επιτυχίες σημειώνουν στο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τομέα.
 

Με την εξέλιξη της διαταραχής, εμφανίζονται σοβαρά σωματικά συμπτώματα όπως είναι η αμηνόρροια, η αφυδάτωση, οι γαστρεντερικές δυσλειτουργίες, τα καρδιακά προβλήματα, τα προβλήματα στις αναπαραγωγικές λειτουργίες, η κόπωση, το κίτρινο δέρμα, η τριχόπτωση, τα παγωμένα άκρα, η αϋπνία, η οστεοπόρωση και η καταστραμμένη οδοντοστοιχία εξαιτίας της σημαντικής και συνεχιζόμενης απώλειας βάρους.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το Diagnostic and Statistical Manual IV Text Revision η 307.1 Ψυχογενής Ανορεξία φαίνεται να εμφανίζει τα ακόλουθα κριτήρια διάγνωσης.

Α. Άρνηση του ατόμου να διατηρήσει το βάρος του σώματος στο επίπεδο, ή πάνω από το επίπεδο, του ελάχιστα φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος του (π.χ. απώλεια βάρους που έχει σαν αποτέλεσμα τη διατήρηση του βάρους κάτω από το 85% του αναμενόμενου’ ή αποτυχία να έχει την αναμενόμενη αύξηση βάρους κατά την περίοδο της ανάπτυξης που έχει σαν αποτέλεσμα βάρος σώματος λιγότερο από το 85% του αναμενόμενου).
 

Β. Έντονος φόβος του ατόμου ότι θα αυξηθεί το βάρος του ή ότι θα γίνει παχύ, ακόμη και όταν το βάρος του είναι κάτω από το κανονικό.


Γ. Διαταραχή του τρόπου με τον οποίο βιώνεται το βάρος ή το σχήμα, υπέρμετρη επίδραση του βάρους ή του σχήματος του σώματος στην αυτοαξιολόγηση, ή άρνηση της σοβαρότητας του υπάρχοντος χαμηλού βάρους του σώματος.


Δ. Σε γυναίκες μετά την εμμηναρχή, αμηνόρροια δηλ. απουσία τουλάχιστον τριών διαδοχικών εμμηνορυσιακών κύκλων. (Μία γυναίκα θεωρείται ότι έχει αμηνόρροια αν οι περίοδοι της εμφανίζονται μόνο μετά τη χορήγηση ορμονών π.χ. οιστρογόνων)


Προσδιορίστε τον τύπο:

Περιορισμένος Τύπος: κατά τη διάρκεια του τρέχοντος επεισοδίου Ψυχογενούς Ανορεξίας, το άτομο δεν έχει τακτικά επεισόδια υπερφαγίας ή συμπεριφοράς κάθαρσης (δηλ. αυτοπροκαλούμενους εμετούς ή κακή χρήση καθαρτικών, διουρητικών ή υποκλυσμών)
 

Επεισόδια Υπερφαγίας/Καθαρτικός Τύπος: κατά τη διάρκεια του τρέχοντος επεισοδίου Ψυχογενούς Ανορεξίας, το άτομο έχει τακτικά επεισόδια υπερφαγίας ή καταφεύγει τακτικά σε συμπεριφορά κάθαρσης (δηλ. αυτοπροκαλούμενους εμετούς ή κακή χρήση καθαρτικών, διουρητικών ή υποκλυσμών)
 

Αίτια εκδήλωσης της ψυχογενούς ανορεξίας

Τα αίτια της ψυχικής διαταραχής διαχωρίζονται στους βιολογικούς παράγοντες με την ύπαρξη της κληρονομικής προδιάθεσης να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, στους οικονομικούς και πολιτισμικούς παράγοντες με την πίστη που συναντάτε στους αντίστοιχους χώρους και θέλει τις σωματικές διαστάσεις των γυναικών να αγγίζουν συγκεκριμένα πρότυπα και στους ψυχολογικούς παράγοντες όπου τα αρνητικά συναισθήματα επηρεάζουν ιδιαίτερα την εσωτερική και εξωτερική εικόνα του εαυτού.

Επίσης, στα γενικά αίτια της διαταραχής θα παρατηρήσουμε ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας όπως οι παράλογες προσδοκίες από τον εαυτό, τις μη ισορροπημένες οικογενειακές σχέσεις ιδιαίτερα αν στο οικογενειακό σύστημα παρατηρούνται οι φιγούρες της αυταρχικής και ελεγκτικής μητέρας και του συναισθηματικά απόντα πατέρα, καθώς και τις αρνητικές και θετικές αλλαγές της ζωής.
 

Γνωσιακή- Συμπεριφορική Θεραπεία της Ψυχογενούς Ανορεξίας Όταν προσπαθούμε να ελέγξουμε την ένταση των συμπτωμάτων και να αντιμετωπίσουμε τις οργανικές δυσλειτουργίες της νευρικής ανορεξίας απαραίτητος σύμμαχος μας είναι η χορήγηση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής. Συνήθως ο ψυχίατρος συνταγογραφεί αντιψυχωσικά φάρμακα σε συνδυασμό με αντικαταθλιπτικά. Όποτε είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε συνοσηρότητα με κάποιο είδος καταθλιπτικής διαταραχής.

Παρ όλα αυτά, ως γνωσιακοί-συμπεριφορικοί θεραπευτές, καλούμαστε να δουλέψουμε τον φαύλο κύκλο της διαταραχής ο οποίος αρχίζει από την χαμηλή αυτοεκτίμηση της θεραπευόμενης, συνεχίζει στο άγχος αύξησης βάρους, προχωρά στην ενασχόληση με το βάρος, η οποία ενισχύει την επιθυμία για αυστηρή δίαιτα, η αυστηρή δίαιτα αυξάνει τον αυτοέλεγχο, τις ενοχές και τον φόβο ότι δεν ελέγχει το βάρος καταλήγοντας στο αίσθημα της χαμηλής αυτοεκτίμησης.
 

Έτσι λοιπόν στη γνωσιακή αναδόμηση επικαλούμαστε την χρήση των ημερολογίων δυσλειτουργικών σκέψεων στοχεύοντας στον εντοπισμό και την εναλλαγή του αρνητικού τρόπου σκέψης με περισσότερο θετικό.
 

Ενώ στα πλαίσια των συμπεριφορικών χειρισμών, εστιαζόμαστε αρχικά στην εκπαίδευση της θεραπευόμενης για τις επιπτώσεις της αυστηρής δίαιτας και του χαμηλού βάρους στην υγεία της και στη συνέχεια προχωρούμε στην κατανόηση των ενδείξεων πείνας. Σταδιακά εισάγουμε τις απαγορευμένες τροφές στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής της θεραπευόμενης επιβραβεύοντας την τήρηση και επιβάλλοντας ποινές για την αθέτηση αυτών. Τέλος, ενισχύουμε την προσπάθεια της μέσα από την αυτοπαρατήρηση και την ημερησία καταγραφή λήψης της τροφής.
 

Όποια θεραπευτική προσέγγιση και αν ακολουθούμε, είναι ωφέλιμο να γνωρίζουμε ότι στη περίπτωση της νευρικής ανορεξίας τόσο η φαρμακευτική υποστήριξη όσο και η ψυχοθεραπεία οφείλουν να είναι άμεσες γιατί η φύση της διαταραχής είναι τέτοια που πολύ συχνά υπάρχει θέμα ζωής ή θανάτου.
 

Βασιλική Βενέτη
Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Πηγή
http://vasilikiveneti.blogspot.com

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Με ποια προπόνηση αδυνατίζουμε;


Γράφει η Κατερίνα Κύρκου, Γυμνάστρια.Κάθε σώμα είναι μοναδικό, με τις δικές του ανάγκες και τη μορφολογία του. Η σύσταση σώματος μας βοηθάει να καθορίσουμε το ιδανικό βάρος υγείας και απόδοσης και να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα άσκησης προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε ασκούμενου.
Μακροχρόνιες έρευνες έχουν δείξει πως υψηλότερα επίπεδα αερόβιας άσκησης συνδέονται μεταξύ άλλων με μειωμένη κόπωση στις καθημερινές δραστηριότητες, βελτιωμένη απόδοση σε εργασία και αθλητισμό, βελτιωμένη καρδιοαναπνευστική λειτουργία και αυξημένη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου μαζί με μέγιστη καρδιακή παροχή και βελτιωμένο όγκο παλμού.


Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα



Ακούμε συχνά την άποψη από ειδικούς επιστήμονες και μη, ότι τα παιδιά στην Ελλάδα είναι από τα παχύτερα στην Ευρώπη. Είναι όμως αυτό σωστό; Τι είναι αυτό που άλλαξε τις τελευταίες δεκαετίες και συνέβαλλε στην αύξηση αυτή;

Τελευταία στατιστικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν σε σχετικά ιατρικά συνέδρια μιλούν για περίπου 4 στα 10 παχύσαρκα παιδιά, κάτω των δέκα ετών. Από αυτά μάλιστα πάλι 4 στα 10 έχουν τουλάχιστον ένα γονιό παχύσαρκο, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία έχουν και τους δύο. Ειδικότερα στοιχεία από τη Βόρεια Ελλάδα έδειξαν ότι η παχυσαρκία είναι συχνότερη στα παιδιά σε σχέση με τους εφήβους.
Ο ΙΝΚΑ αναφέρει σε έκθεση του ότι «Τρέφουμε τα πιο αμόρφωτα, αγύμναστα και παχύσαρκα (ή υπέρβαρα) παιδιά». Είναι σίγουρα μια ακραία και σοκαριστική άποψη, αλλά δυστυχώς τα τελευταία στοιχεία αποδεικνύουν τουλάχιστον τα δύο τελευταία χαρακτηριστικά, αφού τα παιδιά στη χώρα μας ασκούνται όλο και λιγότερο και τρέφονται ολοένα και με χειρότερο τρόπο.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τα μυστικά του ρουζ


Το ρουζ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα ομορφιάς για κάθε γυναίκα. Θα τα βρεις σε ποικιλία χρωμάτων είτε σε μορφή σκόνης είτε σε κρέμα. Πολλές φορές όμως, κυρίως λόγω άγνοιας, το παρακάνουμε στην ποσότητα και το απλώνουμε με λάθος τρόπο, και το αποτέλεσμα δεν είναι διόλου κολακευτικό! Ανάλογα λοιπόν με το σχήμα του προσώπου σου, βάψου σαν επαγγελματίας και τόνισε το δέρμα σου με τον καλύτερο τρόπο!
Τι θα χρειαστείς:* Ρουζ σε 2-3 διαφορετικά χρώματα
* Πινέλο για ρουζ
* Καθρέφτη
* Μολύβι που να ξεβάφεται εύκολα

Βήμα πρώτο: τι σχήμα έχει το πρόσωπό σου; Σε περίπτωση που δεν είσαι εντελώς σίγουρη για το τί σχήμα είναι το πρόσωπό σου, κάνε το εξής: στάσου μπροστά στον καθρέφτη και με ένα μολύβι για μακιγιάζ, ζωγράφισε το περίγραμμα του προσώπου σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις αν το σχήμα του είναι στρογγυλό, οβάλ, τετράγωνο ή σε σχήμα καρδιάς.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού



Γενικά
Ο μητρικός θηλασμός είναι ένα αποκλειστικό προνόμιο της μητέρας και δε συμβαίνει τυχαία στη ζωή της. Είναι η κατάληξη μία σειράς μεταβολών, που αρχίζουν στη γυναίκα πριν εμφανιστεί η πρώτη έμμηνος ρύση. Ειδικές ορμόνες που παράγονται στις ωοθήκες είναι υπεύθυνες για αυτές τις μεταβολές και την προετοιμασία του μαστού για τη λειτουργία παραγωγής του γάλακτος.
Ο μαστός είναι ένας μαζικός αδένας, ο οποίος κάτω από την επίδραση των οιστρογόνων, κατά τη διάρκεια της κύησης, αυξάνει το βάρος του περίπου κατά 400 γραμμάρια, ενώ διπλασιάζεται η αιμάτωσή του. Ο μαστός αποτελείται από το παρέγχυμα και το στρώμα. Το παρέγχυμα αποτελείται από τις κυψελίδες, τα λόβια, που σχηματίζονται από πολλές κυψελίδες, του λοβούς, που αποτελούνται από πολλά λόβια και τους γαλακτοφόρους πόρους. Το στρώμα αποτελείται από το συνδετικό ιστό, τα αιμοφόρα, τα λεμφοφόρα αγγεία και τα νεύρα. Ο μαστός καλύπτεται με δέρμα που είναι λεπτό και ελαστικό και περιλαμβάνει τη θηλή, τη θηλαία άλω, δηλαδή τη σκούρα περιοχή γύρω από τη θηλή και το γενικό δέρμα. Κατά την κύηση η αύξηση βάρους του μαστού οφείλεται στην αύξηση και ανάπτυξη των γαλακτοφόρων πόρων, στην ανάτπυξη των λοβών του αδένα και στην υπερπλασία των επιθηλιακών κυττάρων των κυψελίδων.

Η έκκριση γάλακτος δεν είναι τίποτε άλλο από τη μετατροπή των αμινοξέων, των ιχνοστοιχείων, των λιπιδίων, της γλυκόζης και άλλων συστατικών του πλάσματος, σε καζεΐνη, γαλακτοσφαιρίνες, γαλακτολιπίδια, λακτόζη και διάφορα άλλα συστατικά του γάλακτος. Η τροποποίηση αυτών των συστατικών του πλάσματος και η απέκκρισή τους γίνεται από το εκκριτικό επιθήλιο του μαζικού αδένα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της προλακτίνης.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η ψυχολογική ανασφάλεια



Το πλαίσιο της ανασφάλειας
Ζούμε σε μια εποχή που μας προσφέρει ένα σωρό διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια μας (καλύτερο βιοτικό επίπεδο, ανάπτυξη των επιστημών, ασφάλειες ζωής κ.α.)αλλά νιώθουμε περισσότερο ανασφαλείς και φοβισμένοι από ποτέ. Βάζουμε τη ζωή σε καλούπια και μεγαλώνουμε υπερπροστατευμένοι. Μας προστατεύουν απ΄τη ζωή σαν να ήταν κάτι άσχημο και επικίνδυνο και έπρεπε να μεγαλώσουμε σε σκεπαστούς κήπους γεμάτους λουλούδια και θαύματα. Μεγαλώνοντας σε «θερμοκήπια», στην εφηβεία ανοίγουμε την πόρτα με ανυπομονησία και διαπιστώνουμε ότι δεν είμαστε εξοπλισμένοι για να επιζήσουμε στην πραγματικότητα. Φοβόμαστε. Φοβόμαστε να ζήσουμε, φοβόμαστε να πεθάνουμε. Που πήγε η ασφάλεια μας ;
Απ΄την άλλη μεριά η κοινωνία μας καλλιεργεί τη δυσπιστία και την ανασφάλεια που εκδηλώνεται είτε με τάσεις φυγής (π.χ. ναρκωτικά) είτε με επιθετικές τάσεις (φυλετικά μίση, θρησκευτικός φανατισμός, διεθνείς εντάσεις, πόλεμος).Μας δημιουργείται έτσι η αίσθηση ότι μας εξαπατούν και μας μεταχειρίζονται ενώ δεν υπάρχουν ιδεώδη, πρότυπα και αξίες να καλύψουν το πνευματικό κενό.
Ανάγκη για ασφάλεια (Maslow)
Όταν ο άνθρωπος έχει καλύψει ή υπερβεί τις βιολογικές του ανάγκες του γεννιέται η ανάγκη για ασφάλεια που εκφράζεται διαφορετικά στους 3 κόσμους του ανθρώπου:
-Φυσικός κόσμος: Να έχει κάποιος το δικό του χώρο, το δικό του σπίτι ή το δικό του χώρο μέσα στο σπίτι. Να έχει σταθερή δουλειά, ίσως καθημερινό πρόγραμμα, ωράρια, τόπο διαμονής κ.λ.π.
-Ψυχολογικός κόσμος: Να έχει κάποιος ανθρώπους που τον αγαπούν και τον εκτιμούν. Να ανήκει κάπου(π.χ. οικογένεια) να μην είναι μόνος.
-Νοητικός κόσμος: Να έχει ένα κύκλο ανθρώπων με κοινές ιδέες, όνειρα, πεποιθήσεις, ιδανικά.
Σ΄αυτή την εργασία τονίζω την ψυχολογική ανασφάλεια και όπου χρησιμοποιώ τον όρο «ανασφάλεια» αναφέρομαι κυρίως στην ψυχολογική ανασφάλεια καθώς ο κόσμος της ψυχής είναι ο ενδιάμεσος κόσμος, ο κόσμος-κλειδί για την ένωση των κόσμων (υλικού και πνευματικού).Ο έλεγχος και η σταθεροποίηση-εναρμόνιση του κόσμου της ψυχής είναι η βάση της ασφάλειας στην ανθρώπινη προσωπικότητα.

Τι είναι η ανασφάλεια:
Είναι η αιτία και αποτέλεσμα ενός συναισθήματος αδυναμίας και δυσπιστίας. Ένας ανασφαλής άνθρωπος νιώθει ότι απειλείται από άγνωστες καταστάσεις ή ανθρώπους. Δυσπιστεί απέναντι στον καθένα και δρα αμυντικά (παθητική στάση) ή επιθετικά για να προστατεύσει τον εαυτό του από τον φανταστικό κίνδυνο .

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου


Ανεξάρτητα από την ηλικία, υπάρχουν κάποια βασικά βήματα περιποίησης που πρέπει να ακολουθούμε σε καθημερινή βάση για να έχουμε πάντα υγιή και όμορφη επιδερμίδα. Το να γεμίζουμε τα ράφια μας με δεκάδες κρέμες και προϊόντα περιποίησης δεν αποτελεί εγγύηση πως το δέρμα μας βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αντίθετα αν ακολουθούμε ένα καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης πρωί και βράδυ είναι σίγουρο πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο στο να διατηρούμε όμορφη την επιδερμίδα μας.

Καθαρισμός
Τόνωση
Ενυδάτωση
Ενυδάτωση για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών
Ορός περιποίησης
Αντηλιακή προστασία (πρωί)

Αυτά είναι 6 βασικά και πολύ σημαντικά βήματα που πρέπει απαραίτητα να τηρούμε πρωί και βράδυ. Ποτέ μην κοιμόσαστε με βρώμικη επιδερμίδα. Ακόμα και αν δεν είστε μακιγιαρισμένες το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο είναι να καθαρίζετε την επιδερμίδα. Οι ρύποι της ατμόσφαιρας, ο ιδρώτας κολλούν επάνω στην επιδερμίδα και το πρωί είναι πιθανό να αντικρύσουμε σπυράκια και μαύρα στίγματα στο πρόσωπό.
Κάθε επιδερμίδα έχει της δικές της ανάγκες. Είτε αυτό είναι ρυτίδες, ξηρότητα, ακμή, λιπαρότητα, είναι σημαντικό να επιλέγετε τα σωστά καλλυντικά για τον τύπο του δέρματός σας και τις ανάγκες του.

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Αϋπνία



Γράφει: Σπαντιδέας Αναστάσιος, Παθολόγος
Ο ύπνος είναι μία από τις βασικότερες και πιο απαραίτητες λειτουργίες του οργανισμού μας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου δίνεται η ευκαιρία στο σώμα μας να αναπαυθεί και στον οργανισμό μας να αναπληρώσει την ενέργεια που χάνεται με τις δραστηριότητες της ημέρας και να αποκαταστήσει τυχόν βλάβες των οργάνων του.
Άλλωστε κατά τη διάρκεια του ύπνου εκκρίνεται από τον οργανισμό μας μία σπουδαία ορμόνη, η αυξητική ορμόνη, η οποία είναι υπεύθυνης για την ανάπτυξη των απιδιών (ο ύπνος τρέφει τα παιδιά) αλλά και για την ανανέωση των ιστών. Κακός ύπνος το βράδυ συνήθως συνοδεύεται και από κακή απόδοση και κακή διάθεση την επόμενη ημέρα.

Οι ανάγκες για ύπνο διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των ατόμων. Μερικά άτομα ξεκουράζονται με λιγότερο από 4 ώρες νυκτερινού ύπνου ενώ άλλα άτομα απαιτούν περισσότερο από 10 ώρες ύπνου για να αισθανθούν αναπαυμένοι. Πάντως για τους ενήλικες θα μπορούσαμε να πούμε ότι κατά μέσο όρο θεωρούνται απαραίτητες 7-8 ώρες ύπνου το βράδυ.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η τσίχλα καταπολεμά τις καούρες



Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Μπορεί να είναι δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να πιστέψουν ότι η μάσηση τσίχλας αποτελεί «φάρμακο» για οτιδήποτε πέρα από την κακοσμία του στόματος. Αρκετές μελέτες, όμως, τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι μπορεί να καταπραΰνει τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης - της στομαχικής διαταραχής που είναι περισσότερο γνωστή ως «καούρες».
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εκδηλώνεται όταν τα οξέα του στομάχου κινούνται προς τα πίσω, προς τον οισοφάγο δηλαδή, με συνέπεια να νιώθει ο ασθενής ένα «κάψιμο» πίσω από το στέρνο του.
Σύμφωνα με τις μελέτες, λοιπόν, η μάσηση μιας ή δύο τσιχλών ωθεί τα υγρά πίσω στο στομάχι και γεμίζει τον οισοφάγο με αλκαλικό σάλιο, εξουδετερώνοντας έτσι τα οξέα που προκαλούν το χαρακτηριστικό αίσθημα καύσου.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η κρίση πανικού στο μικροσκόπιο...



Της Μυρσίνης Κωστοπούλου
Το έχετε αισθανθεί ποτέ σε μέρη με πολύ κόσμο. Την καρδιά σας να χτυπά όλο και πιο γρήγορα, να μην μπορείτε να αναπνεύσετε, να ζαλίζεστε, να τρέμετε, να νιώθετε σαν να μην είστε εσείς αλλά κάποιος άλλος και να φοβάστε ότι η καρδιά σας θα σταματήσει και θα πεθάνετε;
Τα συμπτώματα αυτά περιγράφουν μία χαρακτηριστική κρίση πανικού, η οποία εκδηλώνεται με:
* Βραχείες και αιφνίδιες οξείες κρίσεις άγχους διάρκειας τουλάχιστον 10 λεπτών.
* Φόβος και ατέρμονη απειλή για έναν επερχόμενο ενδοψυχικό ή εξωγενή κίνδυνο.
* Οι χτύποι της καρδιάς αυξάνονται, η αναπνοή βαραίνει, το στήθος πονά, το σώμα τρέμει, ο φόβος της λιποθυμίας και του επικείμενου θανάτου κυριαρχεί.
* Η ροή της σκέψης επιταχύνεται, χάνει τον λογικό ειρμό της και το άτομο φοβάται ότι θα τρελαθεί.
* Μετά την πρώτη κρίση, το άτομο νιώθει απειλημένο και «μεταφράζει» καταστροφικά τα αρνητικά συναισθήματά του (όπως π.χ. τον φόβο), τις σκέψεις του («θα πάθω εγκεφαλικό»), τα σωματικά συμπτώματα (π.χ. την ταχυκαρδία ή τη δύσπνοια).
* Ο φόβος μιας επόμενης κρίσης το καθιστά ευάλωτο και αποφευκτικό από την έως τώρα λειτουργία της καθημερινότητάς του.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Τα σημάδια που δείχνουν το τέλος


Είναι η σχέση σας σε καλό δρόμο ή μήπως έχει έρθει η ώρα να πάτε για άλλα;

Πολλές φορές μπορεί να μένετε κολλημένοι σε μια σχέση, παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα είστε μόνοι απλά και μόνο γιατί αρνείστε να παραδεχτείτε ότι κάτι δεν πάει καλά.

“Έτσι απλά έρχεται το τέλος;” θα αναρωτηθείτε; Δεν είναι ποτέ τόσο απλό. Οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί μπροστά σε αυτό το δίλημμα.

Νομίζετε ότι είστε υπερβολικοί, ανησυχείτε ότι κανένας άλλος δεν θα σας αγαπήσει τόσο, δεν θέλετε να πληγώσετε κάποιον που σας νοιάζεται, φοβάστε ότι θα το μετανιώσετε και δεν θα μπορείτε να τον ξανακερδίσετε… Έχετε μείνει ποτέ σε μια σχέση για κάποιον από τους παραπάνω λόγους; Μην το αρνείστε, δεν είστε οι μόνοι.

Δυστυχώς όμως κανένας από αυτούς τους λόγους δεν είναι αρκετός για να μείνετε σε μια σχέση, που έχει φτάσει σε τέλμα. Ο τερματισμός μιας σχέσης μπορεί να είναι ψυχοφθόρος αλλά και η παραμονή σε μια σχέση προβληματική σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή.



Η «συνταγή» κατά του Αλτσχάιμερ


Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Η συστηματική κατανάλωση καφέ ή τσαγιού και καρυδιών, η τακτική γυμναστική και η επαρκής έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να αποφύγουμε τη νόσο του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέες μελέτες.

Η νόσος Αλτσχάιμερ και οι άλλες μορφές άνοιας προσβάλλουν 160.000 ανθρώπους στην Ελλάδα, 7.300.000 στην Ευρώπη και 28.000.000 παγκοσμίως. Το 50%-60% αυτών των ασθενών πάσχουν από τη νόσο, αλλά οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να τριπλασιαστούν μέχρι το 2050 λόγω της συνεχούς αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης, με συνέπεια, οι ανοϊκοί ασθενείς παγκοσμίως να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σχήμα Ματιών και Μακιγιάζ!




Ανάλογα με το σχήμα των ματίων υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος μακιγιάζ για αυτά ώστε να διορθώνονται ασυμμετρίες ή να αναδεικνύεται το σχήμα τους.Βρείτε το κατάλληλο για εσάς!





Αν έχετε μικρά μάτια; Μεγαλώστε τα! Αρχικά χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμες σκιές (άσπρο, άσπρο με ρόζ τόνο, ασπρο σαμπάνιας κτλ). Χρησιμοποιήστε άσπρο eyeliner μολύβι και χρωματίστε την εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου-έτσι το μάτι θα φένεται πιο μεγάλο. Αυτο που δεν πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε σκούρο χρώμα μέσα σε αυτή την γραμμή γιατί θα μικρίνει περισσότερο τα μάτια σας. Αν χρησημοποιήσετε eyeliner,εφαρμόστε με μια αρκετά λεπτή γραμμή, κοντά στις βλεφαρίδες.Τέλος χρησιμοποιήστε μάσκαρα στις ανω και κάτω βλεφαρίδες για να 'μεγαλώσετε΄ ακομα περισσότερο τα ματια σας.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Μάσκαρα- Μυστικά για τέλειες βλεφαρίδες



Η μάσκαρα μεγαλώνει και ομορφαίνει τα μάτια, τονίζει την θηλυκότητα μας, δημιουργεί έντονο βλέμμα και είναι ένα προϊόν μακιγιάζ που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στο νεσεσέρ της.
Στην αγορά υπάρχουν πολλά ήδη μάσκαρας. Και οι διαφορές τους δεν είναι μόνο στα βουρτσάκια  τα οποία υπάρχουν σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και σχήματα αλλά και στο υλικό.

Αδιάβροχες μάσκαρα, διαφορετικές υφές και χρώματα, ακόμη και μάσκαρα με βουρτσάκι δόνησης. Θα πρέπει να επιλέξετε ποια ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας βλεφαρίδες. Θέλετε περισσότερο όγκο και πυκνότητα, πιο γυριστές βλεφαρίδες, πιο μακριές, όλα αυτά σε ένα;  Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να πειραματιστείτε με διάφορες μάσκαρα για να καταλήξετε σε αυτή που είναι ιδανική για σας.

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Πως να αυξήσετε τον Μεταβολισμό σας...


Όλοι μας προκειμένου να εξηγήσουμε  το λόγο που ενώ δεν τρώμε υπερβολικά, έχουμε  την τάση να παχαίνουμε κάποτε έχουμε πεί ''δεν φταίω εγώ που παχαίνω αλλά ο μεταβολισμός μου, που είναι αργός''.
Όσο απίστευτο και αν φαίνεται αυτά τα λόγια έχουν και μεγάλη δόση αλήθειας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μεταβολισμός (δηλαδή το πόσες θερμίδες καίμε) πράγματι διαφέρει από άτομο σε άτομο.
Μερικά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας:

Ακμή



H ακμή ταλαιπωρεί τις περισσότερες γυναίκες, όχι μόνο στην εφηβεία, αλλά σε όλες τις ηλικίες και οι αιτίες που την προκαλούν είναι πολλές.

Τι είναι η ακμή – Πως δημιουργείται - Αιτίες που την προκαλούν
Η ακμή είναι εξανθήματα που εμφανίζονται στο πρόσωπο κυρίως και πολλές φορές σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως πλάτη και μπράτσα. Η πιο συνηθισμένη μορφή είναι η κοινή ακμή που εμφανίζεται κατά την εφηβική ηλικία αλλά επανεμφανίζεται και μετά τα 30. Το σμήγμα είναι μια λιπαρή ουσία που υπάρχει στους σμηγματογόνους αδένες του δέρματος και συμβάλει στην λίπανση και κατ’επέκταση στην ελαστικότητά του. Όταν οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν περισσότερο σμήγμα, μπλοκάρουν τους θύλακες της τρίχας με αποτέλεσμα τα εγκλωβισμένα βακτηρίδια που βρίσκονται εκεί πολλαπλασιάζονται, δημιουργούν φλεγμονές, μολύνουν τους ιστούς και δημιουργούν αλλοιώσεις στο δέρμα οι οποίες μπορεί να είναι: