Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ίλιγγος: Πολλές μορφές, ακόμα περισσότερες αιτίες





Οποιαδήποτε βλάβη στο φλοιό του εγκεφάλου, στα βασικά γάγγλια, στην παρεγκεφαλίδα ή στα περιφερικά πληροφορικά συστήματα (μάτια, αισθητήρια νεύρα των άκρων και του κορμιού και λαβύρινθος μαζί με το αιθουσαίο νεύρο που τον ενώνει με τον εγκέφαλο) καθώς και στα νεύρα που ενώνουν τα προαναφερθέντα όργανα μεταξύ τους επιφέρει μια «αναστάτωση» που υποκειμενικά την εκλαμβάνουμε ως ίλιγγο. Το κεντρικό νευρικό σύστημα προσπαθεί να αντιρροπήσει τη βλάβη, όσο αυτό όμως δεν συμβαίνει επαρκώς, παραπονιόμαστε για ίλιγγο και κινδυνεύουμε να χάσουμε την ισορροπία μας. Η σύνδεση των ανωτέρω μηχανισμών με κέντρα του αυτόνομου νευρικού συστήματος, υπεύθυνα για τη λειτουργία του στομάχου, προκαλεί αίσθημα ναυτίας και τάση προς εμετό.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ποιες τροφές να τρώτε για να μαυρίσετε



Θέλετε τροπικό μαύρισμα και χρυσαφένια όψη; Δείτε τι πρέπει να βάζετε στο πιάτο σας και θα το πετύχετε στο μισό χρόνο ηλιοθεραπείας!

Το μαύρισμα είναι sexy γι' αυτό και οι περισσότερες από εμάς περνάμε ώρες ατέλειωτης ηλιοθεραπείας αυτή την εποχή. Είχες, όμως, αναρωτηθεί ποτέ ότι εκτός από τα οφέλη του ήλιου, υπάρχει πάντα και η άλλη όψη; Εκείνη που μας γεμίζει ρυτίδες φωτογήρανσης και αφυδατώνει την επιδερμίδα μας; Το ιδανικό θα ήταν, λοιπόν, να ανακαλύψουμε τρόπους για να μαυρίζουμε στο μισό χρόνο θωρακίζοντας το δέρμα μας από τις καταστροφικές συνέπειες. Και τους βρήκαμε!


Διάλεξε ποιό μαγιό σου ταιριάζει




1.Σώμα με καμπύλες




Έχεις δει ποτέ την Jennifer Lopez με ολόσωμο; Φυσικά και όχι. Το γεμάτο και θηλυκό σώμα πρέπει να αποκαλύπτεται. Η λάθος επιλογή θα ήταν ένα ολόσωμο μαγιό, ενώ σταθερή παραμένει η αξία του μπικίνι.
Προτίμησε ένα απλό σουτιέν και ένα σλιπάκι που δεν θα είναι ούτε πολύ φαρδύ ούτε πολύ στενό, όπως το ριγέ μαγιό με ζώνη στο σλίπ Pepe Jeans, Shop. Στόχος είναι να δώσεις στο σώμα εικόνα ισορροπίας κι ως εκ τούτου καλό θα ήταν να αποφύγεις πολύπλοκα σχέδια και τιράντες που παραπέμπουν στον γόρδιο δεσμό. Χρυσός κανόνας: Keep it simple.
 

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Συμβουλές για τα extensions



Αν θέλεις από τη μια μέρα στην άλλη να δεις τα μαλλιά σου μακριά,
μήπως πρέπει να ξέρεις όλη την αλήθεια γύρω από τα extensions;
Τα μακριά μαλλιά είναι πράγματι πολύ ελκυστικά. Τόσο ελκυστικά, όσο δύσκολο είναι να κάνουμε υπομονή μέχρι να μακρύνουν. Αν λάβουμε υπόψη πως τα μαλλιά μεγαλώνουν κατά μέσο όρο γύρω στον 1 με 1,5 πόντο το μήνα, το επιθυμητό μήκος μάλλον απαιτεί αρκετό χρόνο και κόπο.


Τα 9 εμπόδια στο αδυνάτισμα

Γιατί δεν μπορώ να χάσω βάρος;
Πιστεύεις πως είναι εύκολο να χάσεις βάρος. Μήπως έχεις πραγματικά προσπαθήσει να χάσεις και είχες δυσάρεστη εμπειρία; Πώς είναι δυνατόν; Οι διαφημίσεις για το αδυνάτισμα δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα εύκολο να χάσεις 10 ή ακόμα και παραπάνω κιλά αρκεί να αγοράσεις τον ειδικό μασαζοκορσέ που κάνει θαύματα. Στην πραγματικότητα κάθε χρόνο στις ΗΠΑ ξοδεύονται πάνω από 30 δισ. δολάρια στη βιομηχανία του αδυνατίσματος, τόσο σε προϊόντα όσο και σε υπηρεσίες. Είναι λοιπόν τόσο εύκολο να χάσουμε βάρος;

Απλές λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Προβλήματα στη δουλειά




Η καθημερινή ζωή στο γραφείο, συνήθως σας υποχρεώνει να συναναστρέφεστε διαφορετικές προσωπικότητες, γεγονός που μπορεί κάποιες στιγμές να σας κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη. Εάν όμως με διορατικότητα διακρίνετε έγκαιρα τη λογική και τις προθέσεις τους, αυτό θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση αποτελεσματικά.

Συμβουλές... όταν τα αδέλφια τσακώνονται



Συχνό φαινόμενο που οδηγεί τους γονείς σε λανθασμένες συμπεριφορές είναι οι τσακωμοί των αδελφών.  Δεν υπάρχει σπίτι που έχει δύο ή περισσότερα παιδιά που δεν έχει να αντιμετωπίσει διενέξεις και θυμούς μεταξύ των παιδιών.

Καταλαβαίνοντας το ΠΑΙΔΙ το ΓΟΝΙΟ την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Όλα τα αδέρφια τσακώνονται και δυστυχώς οι περισσότεροι γονείς επεμβαίνουν με τρόπους που αυξάνουν τον ανταγωνισμό και την ανάγκη για τσακωμό. Όταν οι γονείς επεμβαίνουν μπορεί να καταφέρουν να σταματήσουν το τσακωμό για λίγο αλλά σε λίγα λεπτά ο τσακωμός συνεχίζει συνήθως πιο δυνατός.

Εσύ....τι δέντρο είσαι;;


Ιαν 01 ως Ιαν 11 Έλατο

Ιαν 12 ως Ιαν 24 Πτελέα

Ιαν 25 ως Φεβ 03 Κυπαρίσσι

Φεβ 04 ως Φεβ 08 Λεύκη

Φεβ 09 ως Φεβ 18 Κέδρος

Φεβ 19 ως Φεβ 28 Πεύκο

Μαρ 01 ως Μαρ 10 Κλαίουσα ιτιά

Μαρ 11 ως Μαρ 20 Λεμονιά

Μαρ 21 Βελανιδιά

Μαρ 22 ως Μαρ 31 Φουντουκιά

Απρ 01 ως Απρ 10 Μελία

Απρ 11 ως Απρ 20 Σφένδαμος

Απρ 21 ως Απρ 30 Φιστικιά

Μαι 01 ως Μαι 14 Λεύκη

Μαι 15 ως Μαι 24 Καστανιά

Μαι 25 ως Ιουν 03 Απολιθωμένο

Ιουν 04 ως Ιουν 13 Γαύρος

Ιουν 14 ως Ιουν 23 Συκιά

Ιουν 24 Σημύδα

Ιουν 25 ως Ιουλ 04 Μηλιά

Ιουλ 05 ως Ιουλ 14 Έλατο

Ιουλ 15 ως Ιουλ 25 Πτελέα

Ιουλ 26 ως Αυγ 04 Κυπαρίσσι

Αυγ 05 ως Αυγ 13 Λεύκη

Αυγ 14 ως Αυγ 23 Κέδρος

Αυγ 24 ως Σεπ 02 Πεύκο

Σεπ 03 ως Σεπ 12 Κλαίουσα ιτιά

Σεπ 13 ως Σεπ 22 Λεμονιά

Σεπ 23 Ελιά

Σεπ 24 ως Οκτ 03 Φουντουκιά

Οκτ 04 ως Οκτ 13 Μελία

Οκτ 14 ως Οκτ 23 Σφένδαμος

Οκτ 24 ως Νοε 11 Φιστικιά

Νοε 12 ως Νοε 21 Καστανιά

Νοε 22 ως Δεκ 01 Απολιθωμένο

Δεκ 02 ως Δεκ 11 Γαύρος

Δεκ 12 ως Δεκ 21 Συκιά

Δεκ 22 Οξιά

Δεκ 23 ως Δεκ 31 Μηλιά
ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ (Φιλόδοξος)
 Ασυνήθιστα ελκυστικός, παρορμητικός, απαιτητικός, δεν νοιάζεστε για την κριτική. Είστε φιλόδοξος, έξυπνος, ταλαντούχος, σας αρέσει να παίζετε με τη φωτιά. Μπορείτε να γίνετε
εγωιστής, πολύ αξιόπιστος και αντάξιος εμπιστοσύνης, καλός συνεργάτης,
πιστός και φρόνιμος εραστής. Μερικές φορές το μυαλό εξουσιάζει την
καρδιά σας.
 

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

40 μυστικά για μια καλή εγκυμοσύνη


Η υγεία , η φυσική κατάσταση και η καλή ψυχολογία δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντικές παράμετροι όσο σε αυτή τη φάση της ζωή σας. Εξασφαλίστε τις ακολουθώντας σαράντα απλές συμβουλές.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τι σημαίνει το όνομά μας;;


Ααρών: αδελφός του Μωυσή. Όνομα σπάνια στην Ελλάδα. Δείχνει άνθρωπο ανυπόμονο, πεισματάρη και ιδεαλιστή. Ο Ααρών είναι συνήθως μπροστά απ' την εποχή του και μοιάζει ν' αγαπάει τις περιπέτειες. Στην πραγματικότητα, έχει προηγουμένως μελετήσει τα ρίσκα.

Άβα: είναι υπεύθυνη κι έχει ισχυρό μητρικό ένστικτο. Μοιάζει δραστήρια κι ανεξάρτητη, αλλά η ενδόμυχη επιθυμία της είναι ν' αποτελεί στήριγμα για τον σύντροφό της. Έχει, όμως, την τάση να κάνει το. θύμα, γι' αυτό πρέπει ν' αποφεύγει την αυτολύπηση.

Αβραάμ: αντικομφορμιστής και ενθουσιώδης, έχει ανοιχτό μυαλό. Όταν, όμως, απογοητεύεται το ρίχνει στην κριτική και μπορεί να γίνει κακός. Έχει μεγάλη ενέργεια που πρέπει να χρησιμοποιεί σωστά και όχι. αυτοκαταστροφικά!

Αγαθή: η γενναία, πνευματώδης, διακρίνεται για την εξυπνάδα και την ετοιμότητά της. Είναι αυταρχική και πολύ δραστήρια. Διαθέτει φαντασία κι έχει πολλά ενδιαφέροντα. Το αδύνατο σημείο της: δεν ξέρει να ελέγχει τα συναισθήματά της.

Τα «όπλα» εναντίον της κυτταρίτιδας



Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Εννιά στις δέκα γυναίκες ηλικίας άνω των 20 ετών έχουν κυτταρίτιδα, η οποία σχηματίζεται από «στρώματα» λιπωδών κυττάρων και συνδετικού ιστού που συσσωρεύονται κάτω από το δέρμα (συνήθως των μηρών και των γλουτών).

Όπως αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η κυτταρίτιδα είναι ο φυσικός τρόπος αποθηκεύσεως λίπους στις μετεφηβικές γυναίκες, που εξασφαλίζει ότι θα υπάρχουν επαρκείς θερμίδες για τις μελλοντικές κυήσεις και τον θηλασμό.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

“Τρώει τα νύχια της”



Η κόρη μου (3,5 ετών) τρώει τα νύχια της. Ολη την ώρα έχει τα δάχτυλα στο στόμα, ακόμη κι όταν παίζει ή κοιτάζει τηλεόραση. Δοκίμασα και με το καλό και με το άγριο να της το κόψω. Δεν γίνεται τίποτα....

Αφού δοκιμάσατε και το άγριό σας, αυτό σημαίνει ότι θεωρείτε πως η κακή αυτή συνήθεια της κόρης υπόκειτει στον έλεγχό της και ότι μπορεί να την κόψει με την θέλησή της. Αποτύχατε όμως. Οπως έχουν αποτύχει εκατομμύρια γονείς σε όλον τον κόσμο, αφού περίπου ένα στα δύο παιδιά, σε κάποια φάση της ζωής του τρώει τα νύχια του για μήνες ή ακόμη και χρόνια. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, η ονυχοφαγία είναι τόσο έντονη, ώστε να μένει το παιδί σχεδόν χωρίς καθόλου νύχια.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ψυχολογικό τεστ-καβγάς-αντίδραση


Περπατάτε στο δρόμο, όταν ξαφνικά ξεσπάει μία τρομερή καταιγίδα.
Ακόμη κι αν τρέξετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε, θα κάνετε τουλάχιστον 5 λεπτά για να φτάσετε στον προορισμό σας.Ποια από τις παρακάτω προτάσεις περιγράφει καλύτερα αυτό που θα επιλέγατε να κάνετε?


1.Ψάχνω να βρω κάποιο υπόστεγο, για να σταθώ
μέχρι να σταματήσει η βροχή.

2.Δεν ξέρω πόση ώρα θα βρέχει ακόμη, κι έτσι τρέχω
όσο πιο γρήγορα μπορώ, προκειμένου να φτάσω
στον προορισμό μου.

3.Κοιτάζω μήπως κάποιος με αφήσει να μπω
κάτω από την ομπρέλα του ή κανένα μαγαζί
για να αγοράσω μία.

4.Όταν βγαίνω έξω, έχω πάντα μία ομπρέλα μέσα
στην τσάντα μου και την ανοίγω όποτε μου χρειάζεται.


 

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Μακιγιάζ στην εφηβεία



Κορίτσια, γενικός κανόνας: Δε χρησιμοποιούμε τα καλλυντικά της μαμάς, ούτε αντιγράφουμε το στυλ των περιοδικών, ή των αγαπημένων μας σταρ του Hollywood. Όχι επειδή θα μας κάνουν παρατήρηση οι καθηγητές, αλλά -πολύ απλά- γιατί δε θα δείχνουμε όμορφες.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σας λένε οι άλλοι τι να κάνετε, όμως πολύ συχνά ακούμε τη φράση «εύχομαι κάποιος να μου το είχε πει όταν ήταν ακόμα νωρίς...» Η ομορφιά είναι δικαίωμα κάθε ηλικίας.


Ωστόσο, οι νεαρές κοπέλες, ανυπομονώντας να εισχωρήσουν ολοκληρωτικά στον κόσμο των γυναικών, συχνά αρνούνται να καταλάβουν ότι η υπερβολική επιτήδευση όχι μόνο δεν τις κολακεύει, αλλά μπορεί και να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση. Ακολούθως επιλέξαμε μια σειρά από βασικές συμβουλές μακιγιάζ, ώστε, εάν επιμένετε να χρησιμοποιείτε καλλυντικά, τουλάχιστον να το κάνετε με τρόπο που να ταιριάζει στη φρεσκάδα του προσώπου σας και να μην αποτελεί κίνδυνο για την επιδερμίδα σας.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Όμορφα μαλλιά σημαίνει υγιή μαλλιά



Τα όμορφα μαλλιά πρέπει να έχουν όγκο, να είναι ανάλαφρα, λεία, απαλά στην αφή και να έχουν λάμψη.

Συμβουλές για να έχετε πάντα όμορφα και υγιή μαλλιά



Οδηγίες για το σωστό λούσιμο των μαλλιών

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Σκολίωση



Η σκολίωση είναι μία συχνή πάθηση και όχι πάντα – ή απαραίτητα – σοβαρή. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωσή της μπορεί να αντιμετωπιστεί,ώστε το παιδί σας να έχει πάντα το κεφάλι ψηλά.


«ΜΑΜΑ, ΜΕ ΠΟΝΑΝΕ Η ΜΕΣΗ ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ…» παραπονέθηκε η κόρη σας. Κι εσείς, με τη σειρά σας, την κοιτάυε με δυσπιστία και αναρωτιέστε: «Μα είναι δυνατόν, πόνος στη μέση από αυτή την ηλικία;». Κι όμως! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, δεν παθαίνουν μόνο οι μεγάλοι οσφυαλγία, αλλά και τα μικρά παιδιά. Ο πόνος στη μέση δεν είναι πάθηση, αλλά σύμπτωμα, που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, κυρίως σε παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν σε μικρή ηλικία.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Παιδί-Τραυματισμός στο κεφάλι



Τα παιδιά χτυπούν πολλές φορές το κεφάλι τους και μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε πότε είναι κάτι σοβαρό.
Πάντα ελέγξτε το παιδί στον παιδίατρο.

Τις περισσότερες φορές το χτύπημα στο κεφάλι προκαλεί μόνο εκδορές ή κόψιμο ή μικρό πρήξιμο. Σε λίγες περιπτώσεις μπορεί να συμβεί βλάβη στον εγκέφαλο.

Δείτε αμέσως γιατρό αν: • Το παιδί έχει απώλεια συνείδησης
• Το παιδί έχει χτυπήσει σε σκληρή επιφάνεια, όπως μετά από πτώση από ύψος ή σε αυτοκινητιστικό
• Το παιδί δε φαίνεται καλά και κάνει εμετούς

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Γυμναστείτε σωστά


Ένα σωστό πρόγραμμα εκγύμνασης θα πρέπει να βελτιώνει 3 σημαντικά στοιχεία. Αντοχή ευλυγισία και δύναμη. Το πρόγραμμα γυμναστικής λοιπόν που πρέπει να ακολουθήσετε για να είναι σωστό θα πρέπει να  περιλαμβάνει ένα συνδυασμό από αερόβιες, αναερόβιες, και διατατικές ασκήσεις.


Αερόβιες ασκήσεις είναι οι ασκήσεις μικρής έντασης και μεγάλης διάρκειας οι οποίες βελτιώνουν την αντοχή. Κατά την αερόβια άσκηση ο οργανισμός καταναλώνει περισσότερο οξυγόνο, αυξάνεται η ροή του αίματος ανεβάζοντας την θερμοκρασία στο σώμα και επιταχύνεται ο καρδιακός παλμός.
Περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο, ανεβοκατέβασμα σκάλας, κλπ είναι ασκήσεις που βοηθούν το σώμα να κάψει το συσσωρευμένο λίπος, όταν γίνονται συστηματικά και σε μεγάλη διάρκεια.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ψυχολογικό τεστ προσωπικότητας



1)Περπατάτε στο δάσος και ένας νάνος σας δίνει ένα κλειδί
τι κάνετε?



2) Όπως περπατάτε βλέπετε ένα φυτό.Τι είναι?


3) Το παίρνετε μαζί σας?


4) Βλέπετε μπροστά σας ένα οίκημα.
Τι είναι? περιγράψτε το



5)Σε ένα δωμάτιο σκοτεινό υπάρχει ένα μπαούλο.
το ανοίγετε? και αν ναι, τι έχει μέσα?



6) Βγαίνετε και βρίσκεστε μπροστά σε έναν όγκο νερού.
τι είναι?



7) Μετά από λίγο συναντάτε μια αρκούδα.
τι κάνετε?



8 ) Στο τέλος του δάσους συναντάτε έναν πολύ ψηλό τοίχο.
τι κάνετε?



Απαντήσεις
 

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Πιο συχνή η βουλιμία από την ανορεξία


Του Νίκου Δοϊρανλή
Το κύριο χαρακτηριστικό της βουλιμίας είναι τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια λήψης μεγάλης ποσότητας τροφής που ακολουθούνται από έντονες ενοχές οι οποίες συνήθως εξουδετερώνονται μέσα από τεχνητές εκκενώσεις του στομάχου π.χ. με πρόκληση εμετού ή με χρήση καθαρτικών και διουρητικών σκευασμάτων. Η βουλιμία είναι πολύ πιο συχνή από την ανορεξία και υπολογίζεται πως 2-4% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα έχει βουλιμία ενώ το 10% των γυναικών έχουν κάποια, αλλά όχι όλα τα συμπτώματα.

Όπως και η ανορεξία, έτσι και η βουλιμία είναι πολύ πιο συχνή στις γυναίκες, αλλά εμφανίζεται λίγο αργότερα στην εφηβεία ενώ έχει καλύτερη πρόγνωση και σε καμία περίπτωση τα επίπεδα θνησιμότητας της ψυχογενούς ανορεξίας.

Τα άτομα που πάσχουν από βουλιμία συνήθως δεν είναι ικανοποιημένα με το σώμα τους. Αναμασούν διαρκώς στο μυαλό τους την ιδέα πως είναι υπέρβαροι και πως συγκεκριμένα μέρη του σώματός τους είναι παράξενα και μη ελκυστικά.
Έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και τείνουν να αναγάγουν την ευτυχία τους και την επιτυχία τους στη ζωή στην σωματική τους εικόνα (body image).


Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Πως να έχετε καλή σχέση με το ταίρι σας



Είναι πολύ απλό, πολύ εύκολο να μας λένε τι πρέπει να κάνουμε: να είμαστε πιο καλοί, πιο στοργικοί, πιο ανεκτικοί. Όμως αυτές οι οδηγίες που δίνονται καλοπροαίρετα είναι εν τέλει τόσο γενικευμένες, ώστε καταλήγουν χωρίς ουσία. Ίσως να μας βοηθούσε περισσότερο το να κατανοήσουμε τι να «μην» κάνουμε...

Αυτά που δεν πρέπει να κάνουμε στη σχέση μας, δημοσίευσε η εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου. Ιδού:


Μην κατηγορείτε τους άλλους γι΄ αυτό που νιώθετε εσείς.
Είναι προτιμότερο να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα συναισθήματά μας και να μην μπερδεύουμε τα συναισθήματα του συντρόφου με τα δικά μας. Ας πούμε ότι έρχεται στο σπίτι και φωνάζει για κάτι άσχετο επειδή δέχτηκε μεγάλη πίεση στη δουλειά. Ποια είναι η πρώτη μας αντίδραση;

Μήπως να το πάρουμε προσωπικά; Δεν θα ήταν καλύτερο να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε τι είναι αυτό που πραγματικά απασχολεί τον άλλον; Με μια απλή ερώτηση του τύπου «είσαι καλά;» είναι πιθανότερο να αποκλιμακωθεί η ένταση απ΄ ό,τι με επιθετικότητα.

Μην προσπαθείτε να αλλάξετε τον άλλο.

Αν πράγματι επιλέξουμε αυτόν τον δρόμο, της αλλαγής του άλλου, τότε πέφτουμε στην παγίδα τού «αν όμως», «αν όμως ήσουν περισσότερο οργανωτικός, περισσότερο τρυφερός, περισσότερο γενναιόδωρος, η σχέση μας θα ήταν εκπληκτική».

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ο δεκάλογος της ομορφιάς




Από τα φυσικά καλλυντικά Cavalliert

1 - Μην κρατάτε το θυμό μέσα σας.
(αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό σας και αντανακλά στο πρόσωπό σας)


2 - Η διατροφή έχει άμεση σχέση με την ομορφιά σας.
Γι΄ αυτό τρώτε άφθονα φρούτα, σαλάτες και λαχανικά, που εκτός από τις απαραίτητες για τον οργανισμό βιταμίνες Α, Ε, Β, C, περιέχουν ιχνοστοιχεία που είναι άκρως απαραίτητα για την ομορφιά σας.


3 -  Να επιβάλλετε στον εαυτό σας να πίνει 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως ιδιαίτερα πρωί και βράδυ και όχι κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Διευκολύνει το πεπτικό σας σύστημα, αποβάλλει τις τοξίνες και καθαρίζει το συκώτι, τα νεφρά και όλα τα όργανα.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Το ξύλο δεν βγήκε από τον Παράδεισο


Ρεπορτάζ: Ζωή Λιάκα
«Το ξύλο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμωρήσεις ένα παιδί. Οι επιπτώσεις ξέρουμε ότι είναι πολλές, έστω και αν δεν μπορούμε να τις αντιληφθούμε τη στιγμή που σηκώνουμε το χέρι μας».

Η Βασιλική Νικολάου, μητέρα δύο παιδιών 12 και 15 ετών, παρ΄ ότι απεχθάνεται τη σωματική τιμωρία παραδέχεται πως για να επαναφέρει στην τάξη τα παιδιά της, κάποιες στιγμές στο παρελθόν έχασε τον έλεγχο: «Μπορεί τα παιδιά να ήταν σε μικρή ηλικία όταν σήκωσα το χέρι μου, αλλά το έχω μετανιώσει. Όσο μικρή και αν είναι, η σωματική τιμωρία για ένα παιδί αφήνει κατάλοιπα στην προσωπικότητά του».

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

10 φυσικές θεραπείες για τους μαύρους κύκλους


Υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι για να ελαττωθεί η εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το λόγο προέλευσης αυτών.

Βασικοί λόγοι δημιουργίας των μαύρων κύκλων

  • Λεπτό δέρμαΤο δέρμα κάτω από τα μάτια είναι λεπτό και ευαίσθητο. Καθώς γερνάμε, το δέρμα και το στρώμα λίπους κάτω από τα μάτια γίνεται πιο λεπτό και τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται ορατά. Αυτό δίνει την εικόνα των μαύρων κύκλων. Οι δερματικές βλάβες από τον ήλιο, αδυνατίζουν ακόμα πιο πολύ το δέρμα κάνοντας το φαινόμενο ακόμα πιο έντονο.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

5 συμβουλές για την αντιμετώπιση των ενοχών


Συχνά πυκνά όλοι μας αισθανόμαστε ενοχές για μικρά ή μεγάλα πράγματα, ενοχές που κρατούν λίγο και έπειτα τις ξεχνάμε, ενοχές που ίσως δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε τα βράδια ή ενοχές που μας κάνουν να χάνουμε εντελώς την ηρεμία μας.
Μέσα από μία πιο λογική και θετική ματιά οι ενοχές είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι της συνείδησής μας που είναι αποτέλεσμα μίας ομαλούς κοινωνικής ανάπτυξης. Μέσα από αυτό το σημάδι, συνειδητοποιούμε τις επιπτώσεις των πράξεων μας, αναλογιζόμαστε τον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι πράξεις στους άλλους και εσωτερικεύουμε μία πράξη ως λάθος έτσι ώστε να μην την επαναλάβουμε στο μέλλον.
Πώς όμως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα αισθήματα ενοχής, να τα αποδεχθούμε όταν είναι σημαντικά ή να τα αποβάλλουμε όταν δεν είναι;

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

botox


Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για το botox

Η γνωστή ενέσιμη ουσία botox αγαπήθηκε από τις γυναίκες που αναζητούσαν μια δραστική και υψηλών ταχυτήτων θεραπεία ανανέωσης και σχεδόν ταυτίστηκε με το ... ελιξήριο της νεότητας, προκαλώντας ρίγη ανακούφισης σε όσες προσδοκούσαν μια πιο νεανική όψη, αλλά δεν τολμούσαν να καταφύγουν στο νυστέρι. Εχθρός των ρυτίδων έκφρασης -κάποτε και της ίδιας της έκφρασης, λόγω κακής εφαρμογής- το botox εξακολουθεί μετά από χρόνια να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις κυρίως των γυναικών, αλλά τελευταίως και αρκετών ανδρών.


Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Όλα για τις πανάδες




Οι πανάδες είναι ένα δερματικό πρόβλημα που απασχολεί δεκάδες ανθρώπους.

Μέχρι να διαβάσετε αυτό το άρθρο θα κατανοήσετε πλήρως γιατί το δέρμα αποχρωματίζεται και κυρίως τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό. Ο αποχρωματισμός του προσώπου είναι εντελώς ιάσιμος εφόσον χρησιμοποιήσετε το σωστό προϊόν για να απαλλαγείτε από αυτόν.

Πολύ απλά και χωρίς περίπλοκους όρους, όταν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία, τα κύτταρα του δέρματος παράγουν μια χρωστική ουσία τη μελανίνη η οποία απορροφά την υπερτιώδη ακτινοβολία. Αυτό γίνεται για προστατευθεί και το εσωτερικό του σώματος από τις επιβλαβείς ηλιακές ακτίνες.

Είτε έχετε σκούρες καφέ κηλίδες, είτε η υφή του δέρματος είναι πιο σκούρα σε ορισμένα σημεία, αυτό γίνεται λόγω της παρουσίας αυξημένης μελανίνης.


Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Πως θα αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας χωρίς δίαιτα


Το να εφαρμόσουμε μια δίαιτα αδυνατίσματος είναι καλό για να χάσουμε κιλά αλλά χρειάζεται πειθαρχεία και πολλές φορές δεν λειτουργεί ούτε είναι αρκετό. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί μπήκαμε σε ένα διατροφικό πρόγραμμα στέρησης το οποίο δεν μπορούμε να τηρήσουμε κατά γράμμα και μετά από τρείς μέρες το διακόπτουμε για να φάμε ότι μας έλλειψε, είτε γιατί και μόνο που σκεφτόμαστε ότι ‘ είμαστε σε δίαιτα’ έχει αρνητική επίδραση στη ψυχολογία μας, ίσως γιατί ξυπνάει το αντιδραστικό παιδί μέσα μας και μας σπρώχνει να φάμε ότι μας έχει απαγορευτεί, κι έτσι στο τέλος καταλήγουμε εκεί που έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε δίαιτα, να τρώμε πιο πολύ από ότι τρώγαμε πριν και αντί να αδυνατίζουμε να παίρνουμε κιλά.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

«Αντίδοτο» η γυμναστική στο κρυολόγημα



Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Οι άνθρωποι που γυμνάζονται συστηματικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν σε σύγκριση με τους καθιστικούς τύπους, αναφέρει η «Βρετανική Επιθεώρηση Αθλητιατρικής».
Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Appalachian, στη Βόρειο Καρολίνα, επιστράτευσαν 1.000 εθελοντές, από τους οποίους ζήτησαν να καταγράψουν επί τρεις φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες κάθε συνάχι και βήχα που ανέπτυσσαν.
Επιπλέον, ζήτησαν λεπτομερή καταγραφή των συνηθειών του τρόπου ζωής τους, καθώς είναι τεκμηριωμένο πως παράγοντες όπως η διατροφή και το στρες επηρεάζουν τις αντοχές του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι τον κίνδυνο κρυολογήματος.


Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Φυσικές Μάσκες Προσώπου



Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βασικά συστατικά που υπάρχουν στο σπίτι για φτίαξετε τις δικές σας απλές ενυδατικές μάσκες. Αν έχετε λιπαρό δέρμα ή δέρμα επιρρεπές σε ακμή θα εξισορροπήσετε τη λιπαρότητα με μάσκες που βασίζονται στον άργιλο. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό θα ωφεληθεί από την ενυδάτωση με μάσκες που έχουν ως κύριο συστατικό την γλυκερίνη, το μέλι και διάφορα έλαια. Για ευαίσθητο δέρμα φτιάξτε μάσκες με τζίνσενγκ και πράσινο τσάι.
Οι μάσκες είτε αυτές είναι από το εμπόριο, είτε είναι σπιτικές, θα πρέπει να εφαρμόζονται με ένα λεπτό στρώμα και να παραμένουν στο δέρμα για δέκα με δεκαπέντε λεπτά.

Καλό είναι να προηγείται απολέπιση του δέρματος η οποία μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη απορρόφηση της μάσκας.

Εδώ σας προτείνουμε διάφορες συνταγές για κάθε τύπο δέρματος.