Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το λάθος που κάνει το 80% των γυναικών...!!


Κάποτε όλες οι κρέμες φροντίδας είχαν σχέση μόνο με τον τύπο δέρματος της κάθε γυναίκας. Αυτό ισχύει πράγματι για τις μικρές ηλικίες, που χαρακτηρίζονται συνήθως από έντονη λιπαρότητα, αφυδάτωση ή ξηρότητα. Με την πάροδο του χρόνου όμως τα δεδομένα αλλάζουν.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πόσο snob είσαι τελικά;


Πόσο δεκτική είσαι με τους άλλους; Τι είναι αυτό που μετράει περισσότερο στις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις; Κάνε το quiz και μάθε αν είσαι snob και πόσο...
 

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μυστικά για να πολεμήσετε και να νικήσετε την κακή διάθεση



Η κακή διάθεση είναι μια φυσιολογική κατάσταση που επηρεάζει τις ζωές όλων μας κάθε μέρα.
Για πολλούς και διάφορους λόγους στον καθένα μας μπορεί να δημιουργηθεί κακή διάθεση.
Το ερώτημα δεν είναι πως μπορούμε να αποτρέπουμε να δημιουργείται κακή διάθεση αλλά το πώς μπορούμε να τη διαχειριζόμαστε σωστά, να την καταπολεμάμε και να κερδίζουμε καλύτερες μέρες νικώντας την.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ήπιες νερό; Αδυνατίζει, ομορφαίνει, διώχνει τις τοξίνες... Plus: 7 tips για να πίνεις περισσότερο!


Ευανθία Καραμπίνα

Κακά τα ψέματα, όταν διψάς πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το νερό! Αυτό είναι που θα σε δροσίσει και θα σε κάνει να νιώσεις άλλος άνθρωπος. Αλλά το νερό δεν σταματά εκεί... Είναι το φυσικό -και ανέξοδο- όπλο σου για λαμπερό δέρμα, ο μυστικός σύμμαχος για απώλεια κιλών, το καλύτερο φάρμακο κατά του πονοκέφαλου και ο μοναδικός ίσως τρόπος τέλειας αποτοξίνωσης.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Επαγγελματικός καθαρισμός με ατμό στο σπίτι!


Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη
Θέλεις τέλεια επιδερμίδα χωρίς κοκκινίλες, μαύρα στίγματα αλλά και χωρίς να χρειαστεί να δώσεις μια περιουσία στην αισθητικό για τον καθαρισμό προσώπου; Δεν έχεις παρά να κάνεις στο σπιτάκι σου τον τέλειο καθαρισμό προσώπου ακολουθώντας πιστά τα παρακάτω βήματα.


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Φροντίδα για όμορφο λαιμό


Συνήθως για το λαιμού χρησιμοποιούνται έντονα επίθετα όπως «κομψός», «ωραίος», «τρυφερός» και
βεβαίως αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο λαιμός πρέπει να αντιστοιχεί σε όλα αυτά τα όμορφα λόγια, αρκεί να καταβάλλετε κατάλληλη φροντίδα για αυτόν.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Φόβος της απόλυσης λόγω κρίσης - Πώς να το αποτρέψω;


Είναι πια γεγονός: εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο κάνουν μειώσεις, οπότε το πιθανότερο είναι να κάνει και η δική σας. Είναι πολύ σημαντικό να αποδίδετε εργασιακά αλλά και να έχετε  επιμονή, ενθουσιασμό για τη δουλειά σας, να συνεργάζεστε με τους άλλους, να σέβεστε την ιεραρχία, να ολοκληρώνετε τα καθήκοντά σας εντός των προθεσμιών, να συμμορφώνεστε με τους στόχους και τις αξίες της επιχείρησης και να δηλώνετε πρόθυμοι να προσφέρετε εθελοντικά σε κάποιες επιπλέον δραστηριότητες. Καιρός είναι να αλλάξετε νοοτροπία στη δουλειά σας και να κάνετε αλλαγές όπου χρειάζεται.
Τι να κάνετε.....

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ: Προφυλακτικό, σπιράλ ή διάφραγμα; Είσαι σίγουρη ότι είσαι ενημερωμένη σωστά;


Δεν θέλεις να μείνεις έγκυος. Έχεις τους λόγους σου. Τους όποιους λόγους σου. Ποιες είναι όμως οι μέθοδοι αντισύλληψης; Είσαι σίγουρη ότι είσαι σωστά ενημερωμένη;

Ο μαιευτήρας γυναικολόγος Θάνος Παράσχος σου δίνει όλες τις επιλογές αντισύλληψης και σου εξηγεί πως πρέπει να επιλέξεις.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

O λόγος σου… ′σπαθί′: Πόσο αξιόπιστοι είμαστε;


'Είδος υπό εξαφάνιση: άνθρωποι που να λένε αυτά που εννοούν και στη συνέχεια να κάνουν αυτά που λένε', έγραψε φίλος μου στο Facebook status του πριν λίγες μέρες. Πραγματικά αν το σκεφτείς, πόσες φορές κάνουμε 100% αυτό που λέμε;
Πόσες φορές έχεις συμφωνήσει ότι θα κάνεις κάτι ενώ την ίδια στιγμή ξέρεις ότι δεν θα το κάνεις; Και για πιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Περίπατος κατά της κατάθλιψης



Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Μπορεί μια βόλτα να καταπραΰνει την κατάθλιψη; Το ερώτημα αυτό απασχολούσε τον δρα Μαντουκάρ Τριβέντι, καθηγητή Ψυχιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Νοτιοδυτικού Πανεπιστημίου του Τέξας, στο Ντάλας, από τότε που αρκετοί ασθενείς του με σοβαρή κατάθλιψη του είπαν πως ένιωθαν πιο καλά έπειτα από κάθε περίπατο που έκαναν.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς να φοράμε σωστά το καλσόν



Το καλτσόν είναι η δεύτερη επιδερμίδα της γυναίκας, το υποχρεωτικό αξεσουάρ της καθημερινότητας, ανεξαρτήτως από τις τάσεις
της μόδας και τις κλιματικές συνθήκες. Το καλτσόν προσδίδει σεξαπίλ και θηλυκότητα στην γυναίκα, που το φοράει.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Πόσο επικίνδυνοι είναι οι κιρσοί στα πόδια


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ, MD, PhD., καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Β' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ, πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας


Κιρσοί είναι οι οφιοειδείς διευρύνσεις των φλεβών. Συνήθως εμφανίζονται συχνότερα στα πόδια και σε διπλάσια συχνότητα στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες.
Οι κιρσοί δημιουργούνται, κυρίως, από τη δυσλειτουργία των φλεβικών βαλβίδων.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η μνησικακία βλάπτει σοβαρά την υγεία


Η ζωή μόνο δίκαιη δεν είναι και γι’ αυτό, κάθε μέρα βρίσκουμε πολλές αφορμές να αισθανθούμε θυμό.Πολύ συχνά, ωστόσο, δεν μένουμε εκεί, αλλά μας μένει για αρκετό καιρό η πικρία προς όσους μας αδίκησαν. Το να κρατάμε κακία, όμως, σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου “Embitterment” μπορεί να έχει βλαβερές συνέπειες στην σωματική μας υγεία.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Βρες δουλειά με τη δύναμη του φενγκ σούι


               Η ζώνη της καριέρας είναι στο κάτω  μέρος με το σκούρο μπλε χρώμα!

Κάτι η κρίση που σου έχει σπάσει τα νεύρα, κάτι που ενώ στέλνεις τα βιογραφικά το ένα μετά το άλλο δε χτυπάει τηλέφωνο κανένα και εσύ βρίσκεσαι ολημερίς στο σπίτι , δε θέλει και πολύ μέχρι τα νεύρα σου να σπάσουν και να γίνουν κρόσσια! Σκέφτηκες ποτέ ότι το φενγκ σούι μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις την πολυπόθητη δουλίτσα που ψάχνεις; Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς εσύ η ίδια να δώσεις μια ώθηση στα επαγγελματικά σου και να αρχίζει να γεμίζει ο τραπεζικός σου λογαριασμός!

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Φούσκωμα: Οι αιτίες και πως να το αποφύγετε


Νιώθετε ξαφνικά το παντελόνι σας να σας σφίγγει; 
Δεν είναι απαραίτητο γι’ αυτό να φταίει η ποσότητα φαγητού που καταναλώσατε.
Οι αιτίες που προκαλούν το φούσκωμα είναι πολλές και 
όχι όλες τους γνωστές.Αν και συνήθως συνδέεται με το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να το προκαλέσει κάτι φαινομενικά αθώο, όπως μια τσίχλα. 

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός νεογέννητου;


Οι περισσότερες μανούλες μόλις γεννήσουν αγχώνονται γιατί βλέπουν ότι το παιδί τους έχει περίεργο δέρμα, μάτια, κεφάλι, στήθος, χέρια, πόδια. Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μας καθησυχάζει και μας εξηγεί το κάθε περίεργο χαρακτηριστικό και ότι δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε!
 

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

"Μαμά δεν θέλω να πάω σχολείο"


Τα σχολεία θα ανοίξουν σε λίγες ημέρες και κάποια παιδιά θα αποχωριστούν για πρώτη φορά τους γονείς τους, καθώς θα διαβαίνουν την πόρτα του παιδικού σταθμού ή του νηπιαγωγείου.Για κάποια απ’ αυτά, η εμπειρία θα είναι οδυνηρή.Το κλάμα και η άρνηση του παιδιού να πάει σχολείο δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο φαινόμενο και οι ψυχολόγοι το αποδίδουν κυρίως στο άγχος που δημιουργεί ο αποχωρισμός από τους γονείς.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αγοραφοβία: Τι είναι και συμπτώματα


Η αγοραφοβία είναι ένας τύπος αγχώδους διαταραχής. Οι άνθρωποι με αγοραφοβία αισθάνονται ανασφαλείς σε οποιαδήποτε δημόσια μέρη, ειδικά σε μέρη όπου μαζεύεται κόσμος. Τα συνήθη φοβικά μέρη και καταστάσεις είναι οι ανελκυστήρες, οι λεωφόροι αγορών, τα αεροπλάνα, οι γέφυρες, τα δημόσια μεταφορικά μέσα, τα αθλητικά γεγονότα, η οδήγηση σε εθνικά οδικά δίκτυα κλπ.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Καταπολέμηση της τριχόπτωσης στην φθινοπωρινή εποχή


Η τριχόπτωση είναι συνηθισμένο φαινόμενο κατά την διάρκεια της αλλαγής της εποχής. Η τριχόπτωση, που εμφανίζεται το φθινόπωρο αποτελεί το πρώτο σημάδι ότι το καλοκαίρι έχει τελειώσει και έρχεται το φθινόπωρο. Η αλλαγή των εποχών και του κλίματος επηρεάζουν την ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής κατά την διάρκειά τους, επίσης και τον κύκλο ζωής των τριχοθυλακίων, που αρχίζουν μια φάση ανάπαυσης.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Κουρδίστε το βιολογικό σας ρολόι



Για να είστε υγιείς
Το σώµα µας έχει το δικό του «ρολόι», που είναι σηµαντικό να λαµβάνουµε υπόψη αν θέλουµε να έχουµε όχι µόνο καλύτερη απόδοση, αλλά και καλύτερη υγεία.
Κάθε µορφή ζωής στη γη, από τα πιο εξελιγµένα θηλαστικά ώς τα φυτά και τους µονοκύτταρους οργανισµούς, φαίνεται να ρυθµίζεται από το δικό της εσωτερικό βιολογικό ρολόι.


Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Μαλλιά-Πώς θα διατηρήσεις λαμπερό το χρώμα σου



Από την Ελένη Αναστασάκη
Δεν είναι μυστικό ότι το καλοκαίρι ο ήλιος και το αλάτι απειλούν το λαμπερό χρωματάκι των μαλλιών σου! Επειδή όμως ειδικά το καλοκαίρι στις διακοπές θέλεις να εξασφαλίσεις λαμπερό χρώμα στα μαλλάκια σου για να εντυπωσιάσεις τον αγαπημένο αλλά και τις φίλες δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω πώς θα το καταφέρεις αυτό!