Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Εφηβεία, 3 δύσκολα στάδια


Η εφηβεία είναι το ηλικιακό στάδιο που μεσολαβεί ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενηλικίωση. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εξέλιξη του ατόμου, αφού με το εφηβικό κλείσιμο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές του παιδιού που γίνεται πια ενήλικος.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Γιορτινοί πειρασμοί που παχαίνουν: νίκησέ τους!


Εσύ θέλεις να τηρήσεις τη δίαιτα σου και τις γιορτινές ημέρες αλλά μια η γέμιση της γαλοπούλας, μια τα μελομακάρονα πάνω στην τραπεζαρία δεν αφήνουν την κοιλίτσα σου να ηρεμήσει στιγμή! Πώς θα τα βγάλεις πέρα με τους πειρασμούς των γιορτών και τι θα κάνεις για να μην διαλύσεις το όνειρο της άψογης σιλουέτας, τώρα που έφτασες τόσο κοντά στην πραγματοποίησή του;

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

«Μαμά υπάρχει Άγιος Βασίλης;»


Θα πείτε ή όχι την αλήθεια στα παιδιά σας;

Εκατομμύρια παιδιά σε κάθε γωνιά της γης που περιμένουν με ανυπομονησία τον παχουλό ασπρομάλλη γέροντα να ξεκινήσει το μαγικό του ταξίδι στον κόσμο. Ο πιο αγαπημένος σίγουρα άγιος των παιδιών, σε παγκόσμια κλίμακα, αλλάζει όνομα ανάλογα με τη χώρα προέλευσης του παιδιού.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Σωστή διατροφή-Τι θα φάμε τα Χριστούγεννα;


Γράφει: Σταματάκη Αστερία, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Είναι γεγονός πως τα εορταστικά τραπέζια είναι φορτωμένα νοστιμιές, γεύσεις, αρώματα αλλά πολλές φορές και θερμίδες και λιπαρά. Για να δούμε, όμως, τη διατροφική αξία των φαγητών που προσφέρονται αυτήν την μέρα. Κυρίαρχη θέση στο εορταστικό τραπέζι λαμβάνει η γεμιστή γαλοπούλα.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η υπερπροσφορά δώρων «ανατρέφει» εγωκεντρικά παιδιά


Να τα έχουν όλα, να μην τους λείψει τίποτα, να είναι ευχαριστημένα. Μια στοργική επιδίωξη, αλλά και μια αγωνιώδης προσπάθεια που πολλές φορές παίρνει τη μορφή «καταιγι­σμού» δώρων για ό,τι πολυτιμότερο έχουμε: τα παιδιά μας. Μόνο που, για το καλό τους, πρέπει να υπάρχουν και όρια.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τα ντροπαλά παιδιά



Έντονο κοκκίνισμα, κρύα και ιδρωμένα χέρια, υπερβολική εφίδρωση, χέρια και πόδια που τρέμουν, γρήγορο χτυποκάρδι και ανακατωμένο στομάχι είναι ορισμένα από τα συμπτώματα της ντροπαλότητας. Τα άτομα που έχουν συστολή  έχουν συνήθως άγχος και νιώθουν άβολα, όταν βρίσκονται ανάμεσα σε άλλους. Στις συναλλαγές τους με άλλους ανθρώπους χαρακτηρίζονται από έλλειψη αυτοπεποίθησης και ανησυχούν πολύ όσον αφορά το πώς τους βλέπουν οι άλλοι, ενώ ταυτόχρονα φοβούνται ότι φαίνονται ανόητοι, ανάξιοι και αδαείς στα μάτια των άλλων ανθρώπων.


Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τι φανερώνει το χρώμα των μαλλιών σας;


Το χρώμα των μαλλιών σας είναι πολύ σημαντικό για τη συνολικότερη εικόνα σας και είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε σε κάποιον.
Μάθετε τι φανερώνει το χρώμα των μαλλιών σας στους άλλους και σκιαγραφήστε την προσωπικότητα των άλλων ανθρώπων μέσα από το χρώμα των μαλλιών τους!


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ψυχολογική βία


Η βία στις σχέσεις έχει διάφορες μορφές. Ασφαλώς, η πιο φανερή και η πιο επικίνδυνη μορφή βίας είναι η ψυχολογική.

Περιπτώσεις ψυχολογικής βίας έχουμε:
Όταν ο άντρας ελέγχει την κάθε κίνηση της συζύγου του και κατακρίνει τις σχέσεις της με τους άλλους ανθρώπους. Όταν την απομονώνει κοινωνικά από φίλους και συγγενείς Όταν συστηματικά την ταπεινώνει και την υποτιμά, όταν την εκβιάζει και την εξευτελίζει Όταν την διαβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της και ότι χωρίς αυτόν δεν πρόκειται να τα βγάλει πέρα.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι πρώτοι μήνες της εγκυμοσύνης


Η διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι περίπου 40 εβδομάδες. Για να καθορίσουμε τον πρώτο μήνα της κύησης ξεκινάμε από την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου, προσθέτουμε σε αυτήν ένα μήνα και δέκα μέρες και εκεί ορίζουμε ότι τελειώνει ο πρώτος μήνας. Το έμβρυο, στην αρχή της εγκυμοσύνης δεν είναι παρά μια μικροσκοπική συγκέντρωση κυττάρων και η παρουσία του γίνεται αισθητή λόγω της αύξησης και της δράσης των ορμονών στον οργανισμό της γυναίκας.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ιγμορίτιδα: Το παν είναι η έγκαιρη διάγνωση



Περάσατε ένα κρυολόγημα που κράτησε πέντε έως επτά ημέρες και πάνω που η κατάστασή σας άρχισε να βελτιώνεται, εσείς χειροτερέψατε. Νιώθετε περισσότερο μπουκωμένοι, αισθάνεστε αυξημένη κόπωση, πονοκέφαλο και πόνους στο πρόσωπο, γύρω από τη μύτη, στα μάτια ή τα πάνω δόντια. Μην αναρωτιέστε τι έχετε. Μόλις σας χτύπησε την πόρτα μια ιγμορίτιδα.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Οι 7 τύποι γυναικών που δεν αρέσουν στους άντρες!


Όσο περισσότερα γνωρίζεις, τόσο καλύτερα μπορείς να προστατευθείς, να έχεις το νου σου να διορθωθείς. Κι εσύ και η κάθεμιά μας. Γιατί μερικά πράγματα μπορεί να μας κοστίζουν και να μην το καταλαβαίνουμε...
Ρωτήσαμε λοιπόν την ειδικό στις σχέσεις, την ψυχολόγο Χρυσούλα Μαυράκη που καθημερινά έρχεται σε επαφή με άντρες και γυναίκες που συζητάνε μαζί της όλα αυτά που τους απασχολούν: τι είναι αυτό που δεν αντέχουν οι άντρες;
Ποιοι τύποι γυναικών είναι “απωθητικοί”; Ποιες γυναίκες είναι εκείνες που κάνουν τα αρσενικά να έχουν δεύτερες σκέψεις ή να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση;

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Γονιμότητα: Εχθρός τα πολύ λίγα κιλά



Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Το να είναι μια γυναίκα πολύ αδύνατη είναι χειρότερο από το να είναι παχύσαρκη όταν προσπαθεί να αποκτήσει παιδί, προειδοποιούν επιστήμονες από το Σικάγο.
Μελετώντας στοιχεία από 2.500 κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι λιπόσαρκες γυναίκες έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυοι, σε σύγκριση με τις υπέρβαρες, τις παχύσαρκες ή ακόμα και όσες πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τα λευκά σφραγίσματα είναι καλύτερα;.......... Δεν θέλω να βάλω σιδεράκια, τι να κάνω;



Της Δέσποινα Κωστομοίρη

Τι μπορείς να κάνεις για να επαναφέρεις το λευκό χρώμα των δοντιών σου; Αληθεύει πως τα νέα λευκά σφραγίσματα δεν διαρκούν όσο τα παραδοσιακά; Οι απορίες σου γύρω από το όμορφο και υγιές χαμόγελο είναι πολλές. Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη αναλαμβάνει να σου δώσει την απάντηση σε ό, τι σε προβληματίζει!

1. Έχω κάνει λεύκανση πολλές φορές, αλλά δεν έχω πετύχει αυτό που θέλω, ούτε το αποτέλεσμα είναι ένα μόνιμο λευκό στα δόντια μου!

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

20 ιδέες για ένα ξεχωριστό στυλ




Μικρά μυστικά του στυλ

Αν η εμφάνιση είναι για εσάς σημαντικό κεφάλαιο, μοιραζόμαστε μαζί σας μικρές συμβουλές για να αισθάνεστε μοναδική και να δείχνετε πάντα περιποιημένη.
Η ομορφιά και το στυλ έχουν μια περίεργη σχέση. Οι γυναίκες που καταφέρνουν να βρουν και να υποστηρίξουν το δικό τους προσωπικό στυλ, αισθάνονται πιο όμορφες και συνεπώς δείχουν και πιο όμορφες.
 

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ζωγράφισε να δεις την προσωπικότητά σου


Έχει πλάκα!

Πάρε ένα λευκό χαρτί και ζωγράφισε ένα γουρούνι.

Μην κατεβαίνεις πιο κάτω πριν το ζωγραφίσεις!

Μην κλέβεις!

Ζωγράφισε!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Τεστ-Ποιό είναι το δικό σου πρότυπό;;;; (χιουμοριστικό)


Καθένας από εμάς είναι αποτέλεσμα πολλών επιρροών. Ωστόσο κάποια άτομα έχουν ιδιαίτερο ρόλο στη διαμόρφωσή μας, είναι τα πρότυπά μας τα οποία συνειδητά ή ασυνείδητα μιμούμαστε. Ίσως ήδη ξέρεις ποιο είναι το πρότυπό σου, ή μήπως όχι?

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τα αυγά δεν ανεβάζουν την χοληστερίνη


Μύθος είναι ότι τα αυγά αυξάνουν τη χοληστερίνη, επιβεβαιώνει μία νέα μελέτη. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σάρεϋ ανέλυσαν αρκετές μελέτες διατροφής και διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να τρώνε όσα αυγά θέλουν, δίχως να έχουν συνέπειες.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Προσχολική ηλικία και διατροφή



Προσχολική ηλικία

Συγκριτικά με τον εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης που παρατηρείται στη βρεφική ηλικία, ο ρυθμός ανάπτυξης κατά την παιδική ηλικία είναι αρκετά βραδύτερος.

Η παιδική ηλικία μπορεί να χωριστεί σε τρεις υποπεριόδους:

Την νηπιακή ηλικία (1-3 ετών).
Την προσχολική ηλικία (4-6 ετών).
Τη σχολική περίοδο (7-10 ετών).

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τοκετός: Τι πρέπει να ξέρετε μετά τη γέννα


Η στιγμή του τοκετού σίγουρα είναι μαγική. Όχι, όμως, τόσο ώστε να έχει τη δυνατότητα να σας κάνει να επιστρέψετε στη ζωή -και το σώμα- που είχατε πριν μείνετε έγκυος σαν να μπήκατε σε χρονομηχανή. Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, σας ενημερώνουμε για οχτώ πράγματα που πιθανότατα κανείς δεν σας έχει πει να περιμένετε ότι θα σας συμβούν μετά τη γέννα.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ντύσιμο-Χριστουγεννιάτικα tips


ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μην αγοράζετε ρούχα που θα τα βάλετε ΜΟΝΟ μία φορά! Το βραδινό φόρεμα είναι ενδεδειγμένο γι‘ αυτές τις μέρες και είναι μια καλή εποχή να φορέσετε κάποιο άλλο χρώμα εκτός του μαύρου. Εκτός από το γιορτινό και κλασσικό κόκκινο, μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα χρώματα όπως καφέ, μπλε σκούρο, κυπαρισσί, μοβ, ασημί, χρυσό.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τι μαρτυρούν τα μαλλιά σου για τον χαρακτήρα σου; Κάνε το quiz!


Πέρα από δείγμα γοητείας, τα μαλλιά μας μαρτυρούν πολλά περισσότερα ακόμη και για το χαρακτήρα μας. Πόσο ενημερωμένη είσαι για τα τελευταία trends; Το 24ωρο δεν σου φτάνει ούτε να αναπνεύσεις; Κάνε το quiz και δες!