Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

8 βήματα για σωστό μακιγιάζ


Η σειρά με την οποία πρέπει να  τοποθετείτε τα καλλυντικά για το μακιγιάζ σας είναι πολύ σημαντική.

  1. Πρώτα απλώνετε στο πρόσωπο μια ενυδατική κρέμα που να μην αφήνει ίχνη λιπαρότητας.
  2. Μετά απλώνετε με το καλυπτικό στικ, μια μικρή ποσότητα στην περιοχή κάτω από τα μάτια., για να φωτίσετε το βλέμμα σας και να καλύψετε τους μαύρους κύκλους.
  3. Στην συνέχεια βάζετε το μέϊκ απ με απαλές κινήσεις, φροντίζοντας να καλύψετε ομοιόμορφα όλο το πρόσωπο και να το σβήσετε ελαφρά προς τους κροτάφους και το λαιμό. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών όπου είχατε προηγουμένως απλώσει το καλυπτικό στικ. Η απόχρωση του μέϊκ απ πρέπει να είναι ένα τόνο ανοιχτότερη από το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σας.
  4. Μετά απλώνετε μία πολύ ελαφριά δόση πούδρας σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ με ένα μεγάλο πινέλο.
  5. Αμέσως μετά προσθέτετε το ρουζ. Προσέξτε το αποτέλεσμα να μην είναι πολύ έντονο.
  6. Το επόμενο βήμα είναι τα μάτια. Απλώνετε σκιά, πρώτα την πιο ανοιχτόχρωμη σε όλο το βλέφαρο και κάτω από το φρύδι. Μετά προσθέτετε την πιο σκούρα απόχρωση στην εξωτερική πλευρά του ματιού και τελειώνετε με το μολύβι ή το αϊλαϊνερ. Τέλος απλώνετε 2-3 στρώσεις μάσκαρα.
  7. Στην συνέχεια σχηματίζετε με το ειδικό μολύβι το περίγραμμα των χειλιών σας, διορθώνοντας πιθανές ατέλειες και τα γεμίζετε με ένα πινέλο.
  8. Η τελευταία πινελιά είναι μια ακόμα ελαφριά επικάλυψη με πούδρα, χρησιμοποιώντας πάλι το μεγάλο πινέλο, για να σβήσουν ομοιόμορφα όλα τα χρώματα και να αναμιχθούν φυσικά.
Τέλος το μακιγιάζ σας πρέπει να μοιάζει φυσικό και πάντα να αντιπροσωπεύει το προσωπικό σας στυλ.


Πηγή