Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Διάλεξε το σωστό παλτό ανάλογα με το σωματότυπο σου



της: Mαίρης Κάντα,Δημοσιογράφος
Η αγορά παλτό είναι μία πολύ σημαντική κίνηση για την γκαρνταρόμπα σου. Πώς όμως θα διαλέξεις το σωστό παλτό; Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρεις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στο να αγοράσεις το κατάλληλο παλτό για σένα.
Καταρχάς, καλό είναι να επιλέξεις  το χρώμα του παλτού να βρίσκεται στη κλασική χρωματική παλέτα όπως μαύρο, μπεζ, γκρι, καφέ.




Τα κλασικά χρώματα και σχέδια στα ρούχα δημιουργούν αυτόματα ένα πιο διαχρονικό στιλ που το κάνει να είναι επένδυση.
Το παλτό είναι επένδυση και είναι κάτι που πρέπει να διαθέσεις ένα καλό χρηματικό ποσό αφού σκέψου πως όσο πιο καλή είναι η ύφανσή του τόσο περισσότερα χρόνια θα σε βγάζει ασπροπρόσωπη και θα ζεσταίνει στις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.


Να θυμάσαι πως ένα παλτό θα πρέπει να μπορεί να φοριέται και την μέρα και την νύχτα.




Διάλεξε το παλτό ανάλογα με το τύπο του σώματος σου
ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΑΧΛΑΔΙ
-Επέλεξε παλτό σε ίσια γραμμή μέχρι το μέσο της γάμπας σου ή μέχρι τον αστράγαλο. Επίσης σωστή επιλογή είναι και τα παλτό με ζώνη στη μέση αφού αναδεικνύουν την φιγούρα σου.

-Τι πρέπει να αποφύγεις για να μην σου προσθέσει πόντους; Τις μεγάλες εξωτερικές τσέπες αλλά και τα παλτό που έρχονται μέχρι το μέσο της περιφέρειάς σου ή τη μέση από το μπούτι σου. Τα μανίκια σου πρέπει να είναι οπωσδήποτε μακριά.
 

ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΜΗΛΟ
-Πρώτη επιλογή θα πρέπει να είναι τα παλτό σε γραμμή Α αφού κολακεύουν πολύ τη σιλουέτα σου. Εάν θέλεις ένα παλτό σε ίσια γραμμή φρόντισε να είναι αρκετά μακρύ ώστε να σου προσθέτει ύψος.

-Απόφυγε τα μεγάλα κουμπιά αλλά και τις μεγάλες τσέπες κοντά στη περιοχή της κοιλιάς.
 

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΨΗΛΗ-Απόφυγε τα πολύ μακριά παλτό.

-Προτίμησε εκείνα που το μήκος τους φτάνει λίγο πάνω από το γόνατο ή κοντά jackets. Οτιδήποτε άλλο σε επιλογή θα σε κάνει να χάνεσαι μέσα στο ύφασμα αφαιρώντας αυτόματα πόντους από το ύψος σου.


-Εάν το παλτό σου είναι μέχρι το γόνατο για να δημιουργήσεις την αίσθηση πως είσαι ψηλότερη σου προτείνω να επιλέξεις  ένα παλτό με ένα λεπτό ζωνάκι στη μέση.


ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ BOYISH FIGURE
Φρόντισε το παλτό σου να είναι σε γραμμή A  και να το φορέσεις με ζώνη ώστε να αναδείξεις τη θηλυκότητά σου.
Απόφυγε αν μπορείς τα πολύ μακρία σε ίσια γραμμή παλτό.


ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΛΑ-Επέλεξε παλτό σε ίσια γραμμή μέχρι τη μέση της γάμπας. Είναι πολύ σημαντικό να αναγράφεται από ό, τι κι αν φοράς η γραμμή του κορμιού σου. Μην το φοβηθείς και κρυφτείς μέσα σε μακριά υφάσματα αφού αυτόματα σου προσθέτεις πόντους.

-Απέφυγε τα παλτό με γούνινο γιακά αφού θα δημιουργήσουν ένα υπερβολικό αποτέλεσμα.

Όλοι οι σωματότυποι πρέπει να δώσουν προσοχή στο μήκος από τα μανίκια του παλτό.Το σωστό μήκος στα μανίκια είναι να έχει δύο δάχτυλα μάκρος από τον καρπό.

Φρόντισε να εφαρμόζει σωστά στους ώμους σου. Για να καταλάβεις ότι εφαρμόζει σωστά δες τη ραφή από το μανίκι που πρέπει να είναι σε ευθεία με το τελείωμα του ώμου σου.

Για να είσαι σίγουρη πως το παλτό σου εφαρμόζει σωστά, σήκωσε τα χέρια σου σε ευθεία με τους ώμους (ανοιχτά προς τα έξω, σαν να κάνεις αεροπλανάκι) για να δεις αν νιώθεις άνετα.

Αν όταν σηκώνεις τα χέρια σου σηκώνεται αυτόματα μαζί κι όλο το παλτό και σου δημιουργεί μια "δυσκολία" τότε χρειάζεσαι ένα νούμερο μεγαλύτερο.


Πηγή
http://www.ladynews.gr