Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Αποφεύγονται τα εγκαύματα;
Σὲ κάποιες περιπτώσεις, ναί. Ὅταν τὸ ἔγκαυμα δὲν εἶναι ἰδιαιτέρως ἐκτεταμένο. Τί σημαίνει αὐτό; Κάποιες ὁδηγίες ἀποφυγῆς ἐγκαυμάτων, ποὺ δύο φίλοι (σὲ διαφορετικὸ χρόνο) ἐφρόντισαν νὰ μοῦ στείλουν. Τὴν πρώτη περίπτωσι τὴν ἔχω δοκιμάσει ἢδη πάρα πολλὲς φορές, ὅταν τηγανίζω! Πράγματι τὸ ἀλεύρι δουλεύει θαυμάσια ἐπὶ τῆς περιοχῆς τοῦ ἐγκαύματος.


Τὴν ἄλλην ἀκόμη δὲν ξέρω. Ἀλλὰ ὁ φίλος ποὺ μοῦ τὸ ἔστειλε γνωρίζει περισσότερα.
Μετάφραση μηνύματος απο την μακρινή Αργεντινή

Διαβάστε αυτό το μήνυμα που παρουσιάζει ενδιαφέρον….
Κάποτε μαγείρευα αλεύρι και δοκιμάζοντας αν είναι έτοιμο, μου έπεσε το πιρούνι στο καυτό νερό, από απροσεξία δε, έβαλα και το χέρι μέσα.
Την στιγμή που ούρλιαζα από τον πόνο μπήκε στο σπίτι ένας φίλος βετεράνος του Βιετνάμ και με ρώτησε αν έχω λίγο στεγνό αλεύρι.
Εγώ έβγαλα μία σακούλα που είχα και έβαλα το χέρι μέσα.
Μού ζήτησε να αφήσω το χέρι μου στο αλεύρι για 10 λεπτά και το έκανα. Μου αφηγήθηκε ότι στο Βιετνάμ κάποιος καιγόταν και πάνω στον πανικό του έπεσε σε ένα τσουβάλι με αλεύρι προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά, και πως μετά δεν είχε ούτε μία φουσκάλα.
Να μην μακρηγορώ, έβαλα το χέρι στη σακούλα με το αλεύρι 10 λεπτά και όταν το τράβηξα δεν είχα το παραμικρό σημάδι ούτε φουσκάλα ούτε τον παραμικρό πόνο!!!!!!!!!!!!.
Έκτοτε έχω πάντα μια σακούλα με αλεύρι στο ψυγείο για περίπτωση καψίματος.
Υπ’ όψιν πως το κρύο αλεύρι το νιώθεις ακόμα καλύτερα από αυτό θερμοκρασίας δωματίου.
Ένα μικρό θαύμα αν με ρωτάτε.!!!!!!!!!!!
Ακόμα και όταν καίω την γλώσσα μου, κάνω το ίδιο.
Διατηρείτε λοιπόν μία σακούλα με αλεύρι στο ψυγείο σας και δεν θα το μετανιώσετε.
Αν χρησιμοποιήσετε αυτή την μέθοδο μήν βάλετε βεβαίως πρώτα το καμένο σημείο κάτω από κρύο νερό, βάλτε το κατευθείαν στο στεγνό αλεύρι για δέκα λεπτά.
Δεν θα το μετανιώσετε!! (Διόνυσος)

ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ

Παρακαλώ μοιραστείτε αυτό με τους φίλους σας και την οικογένειά σας. Κρατήστε μια σημείωση ότι τα ασπράδια των αυγών είναι φάρμακο. Μην το σβήνετε προτού το στείλετε.

Καψίματα
Ένας νεαρός ψεκάζοντας το γρασίδι του με φυτοφάρμακα θέλησε να ελέγξει τη στάθμη του βαρελιού για να δει πόσο υπάρχει ακόμη. Άνοιξε το καπάκι και άναψε τον αναπτήρα του, αμέσως τον τυλίξανε οι φλόγες από τις αναθυμιάσεις του φυτοφάρμακου. Πήδηξε από την καρότσα του φορτηγού του ουρλιάζοντας. Μια γειτόνισσά του ακούγοντας τις φωνές και βλέποντας το περιστατικό έτρεξε από το σπίτι της με μια ντουζίνα αυγά φωνάζοντας “φέρτε μου αυγά!” Τα έσπασε, διαχωρίζοντας το ασπράδι από τον κρόκο. Κατόπιν τα άπλωσε στο πρόσωπο του άτυχου νέου. Όταν το ασθενοφόρο κατέφθασε και οι νοσοκόμοι είδαν τον ασθενή ρώτησαν ποιός το έκανε αυτό. Όλοι δείξανε την γειτόνισσα που είχε αναλάβει πρωτοβουλία. Την συγχαρήκανε και της είπανε “του σώσατε το πρόσωπο”. Προς το τέλος του καλοκαιριού ο νεαρός επισκέφτηκε την γειτόνισσά του με ένα μπουκέτο λουλούδια. Το πρόσωπό του ήταν σαν μικρού παιδιού.


Θαυματουργή επίδραση στα καψίματα
Θυμηθείτε αυτή την θεραπεία για καψίματα η οποία διδάσκεται στους νέους πυροσβέστες. Πρώτα πρώτα ψεκάστε κρύο νερό στην καμένη περιοχή μέχρι η θερμότητα να μειωθεί και το κάψιμο ιστού να σταματήσει. Κατόπιν, απλώστε ασπράδια στην καμένη περιοχή. Μια γυναίκα έκαψε ένα μεγάλο μέρος του χεριού της με βραστό νερό. Παρόλο τον πόνο έβαλε το χέρι της κάτω από κρύο νερό, χώρισε δύο ασπράδια, τα ανακάτεψε ελαφρά και βούτηξε το χέρι της στο μίγμα. Τα ασπράδια στεγνώσανε στο χέρι της και σχηματίσανε μια προστατευτική κρούστα. Αργότερα έμαθε ότι τα ασπράδια περιέχουν φυσικό κολλαγόνο και συνέχισε να εναποθέτει χτυπημένο ασπράδι στην περιοχή. Μέχρι το απόγευμα δεν ένοιωθε πόνο και την επόμενη μέρα με δυσκολία μπορούσες να δεις σημάδι καθώς το δέρμα αποκτούσε το κανονικό του χρώμα. Η καμένη περιοχή είχε τελείως αναγεννηθεί χάρη στο κολλαγόνο των ασπραδιών, ένα πλακούντα πλήρη σε βιταμίνες. Αυτή η πληροφορία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη στον καθένα μας! (Ἀνδρέας)

Θα ήθελα να συμπληρώσω: Φίλος επαγγελματίας μάγειρας έχει πάντοτε διαθέσιμο στον χώρο εργασίας του 20 κιλά χοντρό αλάτι ακατέργαστο. Έχει σώσει τρείς ανθρώπους απο πολύ σοβαρά εγκαύματα κάνοντας άμεσα εναπόθεση αλατιού με επίδεση. Είναι οδυνηρό αλλά γινεται ανάπλαση (το μαρτυρεί και το χέρι του). (Ὀδυσσεύς)

Συνεπῶς, τὸ ἀλεύρι, τὸ ἀσπράδι τοῦ αὐγοῦ καὶ τὸ ἁλάτι, εἶναι σημαντικὲς λύσεις γιὰ τὴν ἀντιμετώπισι τῶν ἐγκαυμάτων. Ἂς τὰ ἔχουμε ὑπ’ ὄψιν μας, διότι ἔτσι ὅπως πᾶμε, σὲ λίγο τὰ φάρμακα θὰ εἶναι πολυτέλεια… Ἀφῆστε ποὺ εἶναι σαφῶς ἀνώτερος ὁ φυσικὸς τρόπος ἀντιμετωπίσεως τῶν προβλημάτων ὑγείας.


Πηγή
http://filonohpontou.com