Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τα χέρια μου "σκάνε"; Τι να κάνω επιτέλους;



Ο Χειμώνας είναι εδώ και το πρώτο πράγμα που προκαλεί στην επιδερμίδα μας είναι τα βαθιά αφυδατωμένα χέρια. Κάποιες φορές δε, το πρόβλημα μπορεί να γίνει και χειρότερο αφού η επιδερμίδα "ανοίγει" και τα χέρια ματώνουν.



 Αν σε αυτό προσθέσεις και την αίσθηση τραβήγματος, τότε μιλάμε για ένα πραγματικά ενοχλητικό πρόβλημα. Επειδή, όμως, εδώ είμαστε για να σου προσφέρουμε λύσεις σημείωσε τι πρέπει να κάνεις!

Για τις επόμενες δέκα μέρες ακολούθησε εντατικά τα παρακάτω βήματα:
1. Εκμεταλλεύσου τις ώρες που είσαι στο μπάνιο. Κάθε δεύτερη μέρα κάνε scrub στα χέρια σου αφιερώνοντας δύο λεπτά στο καθένα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το scrub σώματος αρκεί να περιέχει AHA (γνωστά και ως οξέα φρούτων που ανανεώνουν τα κύτταρα της επιδερμίδας)


2.Επένδυσε σε μια κρέμα που θρέφει τις παρανυχίδες και άπλωσέ την κάθε βράδυ και για δέκα μέρες κάνοντας απαλές κινήσεις μασάζ. Με τον καιρό οι παρανυχίδες σου θα μαλακώσουν και αυτή η αίσθηση του πόνου θα υποχωρήσει.

3. Δύο φορές την ημέρα άπλωσε στα χέρια σου μια κρέμα που να εξασφαλίζει ενυδάτωση και απολέπιση μαζί. Στα ράφια των καλλυντικών αναζήτησε μια κρέμα χεριών που να γράφει στα συστατικά του Mineral Oils και γλυκολικό οξύ ή ΑΗΑ.





πηγή: Tlife.gr

Πηγή
http://www.womantime.gr