Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Πώς να αποφύγετε τις υπερβολές το Πάσχα


Αποτελεί προβληματισμό κάθε χρόνο τέτοια εποχή: πως θα αντισταθώ στους «πειρασμούς» του Πάσχα; Λίγο τα τσουρέκια, λίγο τα τσιμπολογήματα της… σούβλας και πολύ τα… καλέσματα και η παρέα των ημερών, μας βρίσκουν μονίμως γύρω από ένα στρωμένο τραπέζι να αγνοούμε ότι μέχρι σήμερα… αποφεύγαμε διακαώς!  Τα αποτελέσματα και αυτά, ίδια όπως κάθε χρόνο. Αύξηση βάρους, «μετάνοιες» και φυσικά δίαιτες express γιατί το καλοκαίρι είναι προ των πυλών!


Φέτος λοιπόν, ας κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ας «μετανοήσουμε» πριν το… μεγάλο φαγοπότι αποφεύγοντας όλα τα «καταστροφικά» αποτελέσματα.

Σηκώνοντας λοιπόν το χέρι ψηλά ας υποσχεθούμε στον εαυτό μας ότι:

• Δεν θα… νομίζουμε πως πεινάμε! Με λίγα λόγια δεν θα τσιμπολογάμε! Οι μέρες του
Πάσχα είναι και αυτές όπως οι άλλες μέρες του χρόνου. Ο οργανισμός μας δεν έχει ανάγκη από τίποτα διαφορετικό και… επιπλέον. Οι ώρες των γευμάτων είναι συγκεκριμένες: πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό.

 • Δεν θα  σερβίρουμε σαν να πρόκειται για την ημέρα μετά από μακροχρόνια απεργία πείνας! Η μερίδα που μας χρειάζεται είναι όση και τις προηγούμενες ημέρες.

• Στις συγκεντρώσεις που θα παρευρεθούμε δεν είναι ανάγκη να πάμε με άδειο στομάχι. Η μέθοδος του «τρώω κάτι από πριν για να πεινάω λιγότερο»,  σώζει και τις άγιες μέρες του Πάσχα!

• Θα θυμάμαι ότι η ποικιλία μπορεί να έχει αυτές τις ημέρες την τιμητική της, όμως αυτός δεν είναι σε καμία περίπτωση λόγος για να αποφεύγω…τις σαλάτες.

• Τα γλυκά δεν ήταν ούτε θα είναι φέτος Light. Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή!

• Δεν θα παραλείπω τα μεσημεριανά γεύματα και με την δικαιολογία αυτή να τρώω διπλάσιες μερίδες στο δείπνο.

• Το αλκοόλ δεν είναι… θεία κοινωνία που επιβάλλεται να καταναλώνω όπως κάθε… καλός χριστιανός. 2 ποτήρια κρασί είναι αρκετά!

 • Δεν θα απολαύσω περισσότερο τις ημέρες αδείας μου τρώγοντας παραπάνω γιατί απλούστατα δεν δύναμαι να το κάνω αυτό όλες τις άλλες ημέρες.

Μετά από αυτά λοιπόν δεν μπορείτε παρά να έχετε ένα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!

Πηγή
http://www.myself.gr