Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Δίαιτα: Πώς δεν θα τα παρατήσετε


Αν αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εγκαταλείπετε τη δίαιτά σας και πιάνετε τον εαυτό σας να λέει κάθε Παρασκευή «από Δευτέρα δίαιτα», τότε ίσως χρειάζεστε αλλαγή... σκέψης. 7 συμβουλές σάς δείχνουν πώς δεν θα χάσετε τον σωστό δρόμο, αλλά τα κιλά.
 

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Kάντε το πρώτο βήμα πριν ακόμη αρχίσετε τη δίαιτα. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα προβλέψουν την επιτυχία της δίαιτάς σας, είναι ο στόχος που θα θέσετε. Αν αποφασίσετε, για παράδειγμα, να χάσετε 30 κιλά σε 2 μήνες, τότε είναι βέβαιο ότι θα αποτύχετε. Επικεντρωθείτε στην υγεία σας και ορίστε εφικτούς στόχους, ακολουθώντας λογικές δίαιτες. Η επίτευξη μικρών στόχων, όπως η απώλεια 3 ή 5 κιλών θα σας δώσει το κουράγιο να συνεχίσετε.

Αγάλι αγάλι...

Στα αρχαία ελληνικά, δίαιτα σημαίνει τρόπος ζωής. Για να πετύχει λοιπόν μια δίαιτα, θα πρέπει να κάνετε αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να διατηρήσετε το βάρος σας αν χάσετε τα κιλά σταδιακά. Όσοι λιμοκτονούν στις δίαιτές τους, έχουν μεγαλύτερα ποσοστά αποτυχίας. Αν κόψετε 200 θερμίδες την ημέρα, ούτε που θα καταλάβετε τη διαφορά και τα κιλά θα φύγουν και δεν θα επιστρέψουν.

Μετ’ εμποδίων

Όλο και κάποιος θα βρεθεί που θα θελήσει να σας βγάλει από «τον καλό δρόμο», προσφέροντάς σας κάτι απαγορευτικό. Ο κίνδυνος δεν βρίσκεται στο ένα γλυκάκι, αλλά μην αφήσετε το ένα να φέρει το άλλο. Είναι το λεγόμενο σύνδρομο «ε, τώρα το χάλασα που το χάλασα, ας φάω όλο το πακέτο».

Μην είστε τελειομανείς

Η τελειομανία μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός της δίαιτας. Το να επιτρέψετε στον εαυτό σας μία φορά να καταναλώσει 100 θερμίδες παραπάνω είναι λογικό. Αν όμως το θεωρήσετε αποτυχία και λόγο για να τα παρατήσετε, τότε οι 100 θερμίδες θα γίνουν 500. Αν παραστρατήσετε, απλώς ξεχάστε το και συνεχίστε σαν να μη συνέβη.

Γι' αυτά υπάρχουν οι φίλοι

Είναι δύσκολο να κάνετε ριζικές αλλαγές όταν οι γύρω σας επηρεάζουν. Αν μπορείτε να βρείτε άλλους ανθρώπους στον περίγυρό σας με όμοιους στόχους, θα αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας.

Κάντε υπομονή

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που παρατά κανείς τη δίαιτα, είναι το λεγόμενο πλατό. Τα έχετε κάνει όλα σωστά, ασκείστε και τρώτε σωστά, αλλά η ζυγαριά δεν «κατεβαίνει». Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αντί να απογοητευθείτε και να τα παρατήσετε, συγχαρείτε τον εαυτό σας για την πορεία σας μέχρι τώρα και κάντε μια μικρή αλλαγή στη διατροφή σας ώστε να ενεργοποιήσετε και πάλι τη διαδικασία της απώλειας βάρους.

Κάντε μακροπρόθεσμα σχέδια

Για αρκετούς ανθρώπους το να χάσουν βάρος είναι πολύ ευκολότερο από το να το διατηρήσουν. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η σωστή διατροφή αποτελεί τρόπο ζωής και όχι ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο. Φτιάξτε ένα πλάνο διατροφής ή άσκησης που σας ταιριάζει και κρατήστε το!

Πηγή: Webmd

Πηγή
http://www.mama365.gr