Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Νηστεία και αποτοξίνωση


Τα οφέλη των σαρακοστιανών


Η νηστεία μπορεί να γίνει μία ευκαιρία για αποτοξίνωση, για μία διατροφή πιο υγιεινή και για να δοκιμάσουμε γεύσεις που έχουμε σχεδόν ξεχάσει στην καθημερινότητά μας- και ίσως και να τις διατηρήσουμε στο τραπέζι μας και μετά το πέρας της Σαρακοστής.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τα χέρια μου "σκάνε"; Τι να κάνω επιτέλους;



Ο Χειμώνας είναι εδώ και το πρώτο πράγμα που προκαλεί στην επιδερμίδα μας είναι τα βαθιά αφυδατωμένα χέρια. Κάποιες φορές δε, το πρόβλημα μπορεί να γίνει και χειρότερο αφού η επιδερμίδα "ανοίγει" και τα χέρια ματώνουν.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Απλά βήματα για να «καθαρίσει» το μυαλό σας

 

Συμβουλές για αναζωογόνηση


Δέκα απλά βήματα για να κάνετε τον εγκέφαλο σας να καθαρίσει απο τους «ιούς»:

1. Μουσική: Η ήρεμη μουσική είναι πολύ ευεργετική για την ψυχική σας ηρεμία.

2. Άσκηση: Μια βόλτα είναι ακόμα μια παλιά αγαπημένη συνήθεια για πολλούς ανθρώπους. Η τακτική, μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα είναι ένας καλός «μηχανικός» για τον εγκέφαλό μας. Η φυσική άσκηση διεγείρει και ανανεώνει το μυαλό σας εκτός από όλα τα άλλα οφέλη της.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Πες μου τι χρώμα εσώρουχα φοράς …να σου πω ποια είσαι!


Προτιμάς τα κόκκινα εσώρουχα! Σκέφτηκες ποτέ τι υποδηλώνει η προτίμησή σου αυτή; Γιατί εσύ κόκκινα και η κολλητή σου λευκά; Σε τι διαφέρετε; Σύμφωνα με έρευνά της ψυχολόγου, Ντόνα Ντάουσον, το χρώμα των εσωρούχων μας αποκαλύπτει και την σεξουαλική μας προσωπικότητα.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Κοκκινομάλλες, καστανές, ξανθιές: τι χρώμα πρέπει να έχουν τα φρύδια σου;



Το θέμα "όταν βάφω τα μαλλιά μου τι χρώμα να κάνω τα φρύδια μου" μπορεί να μην σε έχει απασχολήσει σοβαρά μέχρι στιγμής.

Και για να σε βομβαρδίσω με μερικές ερωτήσεις:
1. Οι κοκκινομάλλες πρέπει να βάφουν και τα φρύδια τους κόκκινα;
2. Οι κατάξαναθες πρέπει να βάφουν τα φρυδια τους επίσης κατάξανθα;
3. Πώς πρέπει να επιλέγουμε χρώμα στα φρύδια μας;


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού για γρήγορη λάμψη



Μάσκα με ασπράδι αβγού
Χτύπησε δύο ασπράδια αβγού.
Αν έχεις ξηρό δέρμα, ανάμειξέ το με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι.
Αν το δέρμα σου είναι λιπαρό, ανάμειξέ το με δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι.
Άφησέ το στο πρόσωπό σου για 15-20 λεπτά μέχρι να αισθανθείς την επιδερμίδα σου να σε τραβάει.
Αφαίρεσε με χλιαρό προς κρύο νερό.
Δίνει σύσφιξη και άμεση λάμψη.


Πηγή
http://womans-touch.blogspot.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αποφεύγονται τα εγκαύματα;




Σὲ κάποιες περιπτώσεις, ναί. Ὅταν τὸ ἔγκαυμα δὲν εἶναι ἰδιαιτέρως ἐκτεταμένο. Τί σημαίνει αὐτό; Κάποιες ὁδηγίες ἀποφυγῆς ἐγκαυμάτων, ποὺ δύο φίλοι (σὲ διαφορετικὸ χρόνο) ἐφρόντισαν νὰ μοῦ στείλουν. Τὴν πρώτη περίπτωσι τὴν ἔχω δοκιμάσει ἢδη πάρα πολλὲς φορές, ὅταν τηγανίζω! Πράγματι τὸ ἀλεύρι δουλεύει θαυμάσια ἐπὶ τῆς περιοχῆς τοῦ ἐγκαύματος.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Πως να επιλέξω το καλσόν που κολακεύει την σιλουέτα μου;


Από το LadyNews.grΤο καλσόν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισης κάθε γυναίκας το χειμώνα. Στο εμπόριο η ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων είναι απεριόριστη. Δεν είναι όμως όλα για όλες! Μια κακή επιλογή καλσόν μπορεί να κατστρέψει ένα πολύ προσεγμένο κατά τα άλλα ντύσιμο. Τι πρέπει να ξέρετε όταν επιλέγετε το καλσόν που θα φορέσετε; Ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Διάλεξε το σωστό παλτό ανάλογα με το σωματότυπο σου



της: Mαίρης Κάντα,Δημοσιογράφος
Η αγορά παλτό είναι μία πολύ σημαντική κίνηση για την γκαρνταρόμπα σου. Πώς όμως θα διαλέξεις το σωστό παλτό; Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρεις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στο να αγοράσεις το κατάλληλο παλτό για σένα.
Καταρχάς, καλό είναι να επιλέξεις  το χρώμα του παλτού να βρίσκεται στη κλασική χρωματική παλέτα όπως μαύρο, μπεζ, γκρι, καφέ.


Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τρίξιμο των δοντιών (βρουξισμός)



Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου
Αρκετοί τρίζουν ή σφίγγουν τα δόντια τους κατά καιρούς. Το περιστασιακό τρίξιμο των δοντιών, που στην ιατρική ονομάζεται βρουξισμός, συνήθως δεν βλάπτει, όταν όμως γίνεται σε μόνιμη βάση μπορεί να προκαλέσει καταστροφή των δοντιών και άλλες επιπλοκές.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πριν από τα 40 η πρώτη μαστογραφία



Επιμέλεια: Μάρθα Καϊτανίδη, mkaitanidi@dolnet.gr
Στην ηλικία των 35-40 ετών πρέπει να κάνουν οι γυναίκες την πρώτη μαστογραφία, με εξαίρεση όσες έχουν οικογενειακό ιστορικό της νόσου, οι οποίες θα πρέπει να εξετάζονται 10 χρόνια νωρίτερα από την ηλικία που είχε η συγγενής τους όταν νόσησε.  

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

9 έξυπνες επιλογές που ταιριάζουν με όλα!



Εννέα…από τα πιο «έξυπνα» ρούχα και αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας σας για να έχετε πολλές και διαφορετικές εμφανίσεις που συνδυάζονται εύκολα, όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με τα υπόλοιπα ρούχα και τη διάθεσή σας!

Παντελόνια

Ελιξήριο μακροζωίας η φιλία!!



Οι πολλοί και καλοί φίλοι ωφελούν σημαντικά την υγεία. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως μας βοηθούν να ζούμε περισσότερα και καλύτερα χρόνια ενώ, αντιθέτως, το να έχει κανείς κάνα-δυο φίλους όλους κι όλους, είναι εξίσου επιζήμιο για την επιβίωσή μας με… 15 τσιγάρα την ημέρα ή τον αλκοολισμό!

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πως να μακρύνω γρήγορα τα μαλλιά μου


Μου αρέσουν τόσο πολύ τα μακριά μαλλιά. Αποπνέουν μια γοητεία και ένα ρομαντισμό. Μπορείς να τα χτενίσεις όπως θες. Όσο και αν αλλάξει η μόδα θα είναι πάντα διαχρονικά. Πως όμως μπορώ να τα μακρύνω γρήγορα; Το rotise.gr δίνει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να μακρύνουμε γρηγορότερα τα μαλλιά μας.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

8 βήματα για σωστό μακιγιάζ


Η σειρά με την οποία πρέπει να  τοποθετείτε τα καλλυντικά για το μακιγιάζ σας είναι πολύ σημαντική.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μια μεγάλη αλήθεια της σύγχρονης πραγματικότητας…


Έχεις facebook;
-Ναι, έχω.
Έχεις twitter;
-Έχω.
Έχεις google mail;
-Ναι, έβαλα κι απ’ αυτό.
Έχεις youtube;
-Ναι, έχω λογαριασμό εκεί.
Έχεις ζωή;
-Ναι έχω, αλλά δεν μπαίνω συχνά…


Πηγή

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η προσωπικότητα μας φαίνεται και στις αποκριάτικες στολές


Διαλέξατε στολή για τις απόκριες; Αν όχι σκεφτείτε πολύ καλά πριν την αγοράσετε γιατί έτσι φαίνεται η προσωπικότητα σας. Τι εννοούμε;
Σε γενικές γραμμές θεωρούμε τις μάσκες και τα αποκριάτικα κουστούμια ως αντικείμενα πίσω από τα οποία μπορούμε να κρύψουμε ή να μεταμφιέσουμε τον εαυτό μας. Ωστόσο, όταν διαλέγουμε τι θα ντυθούμε στις απόκριες, συνήθως αποκαλύπτουμε περισσότερα απ’ όσα κρύβουμε.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί στην ψυχολογία, οι οποίο εκτιμούν πως όταν διαλέγουμε το κουστούμι μας, διαλέγουμε μια φαντασίωση, η οποία μπορεί να φανερώσει πολλά για εμάς.


Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Έχεις άγχος...; Φαίνεται!


Ξηρότητα
«Το χρόνιο στρες αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, ορμόνης που αποδυναμώνει την ικανότητα της επιδερμίδας να συγκρατεί την υγρασία», εξηγεί η Σοφία Νικητίδου, δερματολόγος, αφροδισιολογος. Χάνοντας την υγρασία, η επιδερμίδα χάνει και τη λάμψη της.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Επικίνδυνα τα ψηλά τακούνια



Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr

Η συνεχής πίεση που ασκείται στα δάχτυλα των ποδιών κάθε φορά που μια γυναίκα φορά ψηλά τακούνια, είναι αρκετή για να αλλάξει μόνιμα τον τρόπο του βαδίσματός της, να προκαλέσει επικίνδυνους τραυματισμούς στους συνδέσμους και να αυξήσει τις πιθανότητες εκδήλωσης οστεοαρθρίτιδας.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Παιδί -«Δεν ακούει κανέναν»

 

Δέκα πρακτικές οδηγίες για παιδιά με διάσπαση προσοχής ή υπερκινητικότητα


Η φράση ότι  το «παιδί δεν ακούει κανέναν», είναι πολύ συχνή. Έχετε σκεφτεί όμως ότι μπορεί να φταίει η δική σας συμπεριφορά και να είναι αυτή που πρέπει να αλλάξει; Παρουσιάζονται 10 πρακτικές οδηγίες για γονείς που έχουν παιδιά με διάσπαση προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα. Αναφέρονται στην ομαλή καθημερινή αλληλεπίδραση των γονιών με τα παιδιά τους.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

4 τρικ για τέλεια λεπτά μαλλάκια


Έχεις λεπτά, αδύναμα μαλλιά και έχεις απογοητευτεί; Δεν υπάρχει λόγος αφού και τα λεπτά μαλλάκια θέλουν τρόπο και όχι κόπο για να δείχνουν τέλεια.
Το κατάλληλο χτένισμα ή κούρεμα είναι ικανό να μεταμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα των μαλλιών σου και κάνει όλες σου τις φίλες να τα θαυμάζουν! Παρακάτω θα βρεις όλα τα τρικ που θα απογειώσουν τα λεπτά σου μαλλάκια!

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Γρήγορα κόλπα ομορφιάς



Αν δεν σας περισσεύει και πολύς χρόνος να ετοιμαστείτε το πρωί, μην ανησυχείτε, υπάρχουν τρόποι για να είστε περιποιημένη!Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και αναδείξτε την ομορφιά σας μέσα σε ελάχιστα λεπτά:-Απλώστε ένα ρουζ σε μορφή...κρέμας στα μήλα του προσώπου για λάμψη στη στιγμή.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Κριθαράκι ...τι κάνω;


Το χαλάζιο και το κριθαράκι (κριθή) είναι δυό πολύ συχνές φλεγμονές των αδένων των βλεφάρων για τις οποίες καταλήγουμε στον οφθαλμίατρο. Η έγκαιρη επίσκεψη στον ειδικό και η σωστή θεραπεία, μας αποτρέπουν από την ταλαιπωρία του πόνου και την πιθανή χειρουργική αφαίρεση για αισθητικούς λόγους αν παραμείνουν για καιρό χωρίς αντιμετώπιση.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο ρόλος του δασκάλου


Πόσο επηρεάζεται η συμπεριφορά του παιδιού από το δάσκαλο;
Η Ψυχολόγος-Σύμβουλος Μελέτης Ιφιγένεια Λαμπροπούλου εξηγεί:
Όταν πια ξεκινήσει στο σχολείο, ένα ευαίσθητο σημείο για την ψυχολογία του παιδιού είναι ο δάσκαλος ή η δασκάλα που θα αναλάβει την τάξη του. Είναι γνωστό ότι το παιδί επηρεάζεται πάρα πολύ από τη συμπεριφορά της δασκάλας.