Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μπορεί ο μεταβολισμός να...′κολλήσει′;



Γράφει: Δημακόπουλος Γιάννης, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος MSc RD
O μεταβολισμός μας μπορεί να επιβραδυνθεί αλλά είναι σπάνιο και συνήθως δεν είναι η αιτία αύξησης του σωματικού μας βάρους. Ας ορίσουμε όμως πρώτα τι είναι μεταβολισμός.
Μεταβολισμός είναι το σύνολο των χημικών και φυσικών αλλαγών που επιτρέπουν τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του σώματός μας. Ο μεταβολισμός μας καθορίζει τις συνολικές ανάγκες μας σε ενέργεια και αποτελείται από:

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Πως πρέπει να χτενίζεις τα μαλλιά σου ανάλογα με τα σκουλαρίκια που φοράς!



Στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς τα πάντα είναι μελετημένα.
Θα σου δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα: μια διάσημη ετοιμάζεται για το red carpet.
Ο στιλίστας επιλέγει τα ρούχα και τα κοσμήματά της.
Αν το κόσμημα που έχει επιλέξει να της φορέσει είναι σκουλαρίκια, αμέσως μετά καλείται ο hair stylist να βρει το χτένισμα εκείνο που ...;.
θα αναδείξει τέλεια τα σκουλαρίκια (έτσι, για να είναι ευχαριστημένος και ο οίκος που της έδωσε να τα φορέσει στο red carpet. Αργότερα, βέβαια, επιστρέφονται!).
Εμείς δεν είμαστε διάσημες και άρα δια της ατόπου απαγωγής δεν έχουμε ούτε στιλίστα ούτε hair stylist ...; Νομίζεις! Μπορεί να μην σου διαλέξουμε εμείς τα σκουλαρίκια που θα φορέσεις, αλλά μπορούμε να σε καθοδηγήσουμε ως προς το χτένισμα που θα κάνεις για να τα αναδείξεις!
Πέντε διαφορετικά σκουλαρίκια, πέντε διαφορετικά χτενίσματα ...; Εσύ ποια θα φορέσεις;

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Διατροφικά tips για δέρμα που ακτινοβολεί



Γνωρίζετε ότι χρειάζεται να θρέφετε το δέρμα σας για να το διατηρείτε όσο πιο υγιές γίνεται.Ωστόσο λαμβάνετε αρκετές από τις σωστές θρεπτικές ουσίες από τις τροφές που καταναλώνετε; Μπορείτε να ωφεληθείτε από τη λήψη συμπληρωμάτων ή από τη δοκιμή λοσιόν που περιέχει αντιοξειδωτικά;
Η Doris Day, δερματολόγος στο New York University School of Medicine, δήλωσε ότι η ομορφιά του δέρματος έγκειται στο ότι μπορούμε να το επηρεάσουμε εσωτερικά και εξωτερικά.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Πώς η σειρά γέννησης διαμόρφωσε τον χαρακτήρα σου;



Είσαι το πρώτο παιδί της οικογένεια, το μεσαίο ή το στερνοπούλι;


Όποια κι αν είναι η σειρά της γέννησης σου, το σίγουρο είναι ένα: Η κατάταξη αυτή και η σειρά με την οποία μπήκες κι εσύ στην οικογένεια διαδραμάτισε πολύ ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς σου.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τι πρέπει να τρώτε για να έχετε επίπεδη κοιλιά

 

Εικοσιέξι τροφές που θα σας βοηθήσουν

Καθώς το καλοκαίρι επιθυμούμε να μας βρει με επίπεδη κοιλιά, δείτε 26 τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε το βάρος σας.

Γιαούρτι
Το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί εύγευστο τρόπο για την απώλεια βάρους λόγω των πρωτεϊνών του. Η Leslie Bonci, διατροφολόγος αθλητών, από τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο να ‘αφήσει’ το στομάχι και έτσι παραμένει περισσότερο χρόνο η ικανοποίηση. Σαν δώρο, ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες χωνεύοντας την πρωτεΐνη σε σχέση με τους υδατάνθρακες. Όσοι τρώνε χωρίς λιπαρά, με λίγα λιπαρά και λίγη ζάχαρη είναι αδύνατοι.