Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Φθινόπωρο σημαίνει ανανέωση του δέρματος



Καθώς το καλοκαίρι έχει φύγει και με την σειρά του ήρθε το φθινόπωρο, οι ανάγκες του δέρματος είναι διαφορετικές. Καιρός να ανανεώσετε την περιποίηση του δέρματος σας και να την προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.
Οι βασικές ανάγκες που παρουσιάζει το δέρμα μετά από τις έντονες και ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού είναι η πλούσια ενυδάτωση, αναζωογόνηση καθώς και καλή απολέπιση.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αγόρι ή κορίτσι; Μαντέψτε το φύλο του μωρού όπως οι «παλιές»



Πολύ πριν η τεχνολογία του υπερήχου κάνει την πρόβλεψη του φύλου επιστήμη, οι γιαγιάδες μας είχαν βρει ουκ ολίγους τρόπους για να μαντεύουν αν το νέο μέλος της οικογένειας θα είναι αγόρι ή κορίτσι. Από το σχήμα της κοιλιάς μέχρι το χρώμα των ούρων (!) και από το τεστ της βέρας μέχρι το μήκος των τριχών, ανατρέχουμε σε 14 παλιές όσο και περίεργες μεθόδους για να αποφασίσουμε αν θα αγοράσουμε ροζ ή μπλε φορμάκια.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πως θα βοηθήσετε το παιδί στο διάβασμα



Πάλι δεν διάβασες; Μια ερώτηση- επίκριση, που βασανίζει παιδιά και γονείς και σίγουρα έχει σχέση με την επίδοση και με τη σχέση του μαθητή με το σχολείο. Ο τρόπος που θα οργανώσει ένα παιδί το διάβασμά του παίζει καταλυτικό ρόλο, όχι μόνο στην επίδοσή του στο σχολείο, αλλά κυρίως στην εικόνα και τη σχέση που θα αναπτύξει με τη μάθηση γενικότερα, αναφέρει η σχολική εξελικτική ψυχολόγος και συνεργάτης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών Φρόσω Μήτσιου.