Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Πώς να βρείτε την τέλεια μάσκαρα!



Από Λίνα Γριβογιάννη
 Έχουμε μιλήσει για το μακιγιάζ και τις τάσεις όπως μας έρχονται σε κάθε εποχή, έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με ένα συγκεκριμένο χρώμα κραγιόν αλλά σε εκείνο που δεν έχουμε δώσει ακόμα βάση -και κακώς είναι η μάσκαρα! Θα μου πείτε γιατί κακώς; Γιατί είναι ίσως από τα πιο βασικά στοιχειά του γυναικείου μακιγιάζ. Είναι αυτό που αναδεικνύει τα μάτια και δίνει ένταση στο βλέμμα. 


Όμως το θέμα μάσκαρα δεν είναι καθόλου απλό, σκεφτείτε μόνο πόσες κυκλοφορούν στην αγορά. Πόσο εύκολο είναι λοιπόν να επιλέξετε την ιδανική για εσάς; Πάμε να το ανακαλύψουμε.
Οι περισσότερες γυναίκες πιθανόν να συμφωνούν ότι μια καλή μάσκαρα είναι απολύτως απαραίτητη. Υπάρχουν εκείνες που δίνουν όγκο, μήκος, με τρίχες από  πλαστικό, με  καμπύλες ή με ευθείες ράβδους. Όλα αυτά βοηθούν στην σύγχυση των καταναλωτών και στο να μην ξέρουν τι να επιλέξουν τελικά.
• Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία: η φόρμουλα ή το «ραβδί»
Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά. Η Debra Coleman Nally, Διευθύντρια Ερευνας και καινοτομίας στη Maybelline New York, υποστηρίζει ότι «η μάσκαρα είναι ένα
πάντρεμα φόρμουλας και εφαρμογής. Το βουρτσάκι και το σχήμα του, επηρεάζουν την παράδοση της φόρμουλας στη βλεφαρίδα , και δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να φθάσει και στη μικρότερη βλεφαρίδα αλλά και να είναι βολική και εύκολη στη χρήση.

• Βούρτσα και σχήμα
«Ακριβώς όπως οι βούρτσες των μαλλιών είναι διαφορετικές για να παρέχουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα styling, το ίδιο ισχύει και για τα βουρτσάκια στη μάσκαρα. Αυτές που ισχυρίζονται «curling» συχνά έχουν καμπύλες στα πινέλα, οι βούρτσες για επιμήκυνση τείνουν να έχουν ένα ευθύ και στενό βουρτσάκι με πιο φαρδιές, σχεδόν σαν χτένα τελείωμα. Για όγκο, αναζητήστε χοντρές βούρτσες με πυκνότερες τρίχες. Σε γενικές γραμμές, οι βούρτσες με μικρότερες τρίχες είναι ευκολότερο να ελεγχθούν.
Τα κόλπα στην εφαρμογή
Οι «Curl βλεφαρίδες» για να δημιουργηθούν θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκαρα από τις ρίζες και να κινείται το ραβδί, στη συνέχεια προς τα πάνω προς το τέλος των βλεφαρίδων. Η Chanel celebrity makeup artist, Fulvia FAROLFI, συνιστά: «Για ακόμη καλύτερη εφαρμογή, βάλτε το ραβδί στο σωλήνα της μάσκαρα πάλι πριν κάνετε το δεύτερο μάτι.» «Στη συνέχεια, απλώστε μια συντηρητική ποσότητα μάσκαρα και αφήστε τη να στεγνώσει εντελώς πριν εφαρμόσετε άλλο ένα στρώμα».
Τώρα που ξέρετε τα πάντα για τη μάσκαρα, ας δούμε τις επιλογές που έχετε… mascaras1*Luxury Brands
Chanel Le Volume de Chanel: Μία από τις καλύτερες που κυκλοφορούν στην αγορά. Παρέχει πραγματικά αξιοσημείωτο όγκο με ένα πέρασμα ή δύο και διατηρείται όλη την ημέρα.
Dior Diorshow Iconic Overcurl: Η νεότερη προσθήκη στη λατρεία- Dior ,έχει παραδοσιακό βουρτσάκι με ένα κομμάτι της καμπύλης στο τέλος. Παρά το χρήσιμο διάγραμμα για το πώς να κρατήσετε το ραβδί για μέγιστο όγκο, συνεχίστε το προς τα επάνω, γιατί με αυτόν τον τρόπο φαίνεται να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.
YSL Volume Mascara Effet Faux: Το ραβδί είναι πραγματικά εύκολο για ελιγμούς, λόγω του  ευέλικτου πινέλου. Υποστηρίζουν ότι παραμένει για 24 ώρες υπό έλεγχο και  αμετακίνητη σε μια γεμάτη ημέρα εργασίας.
Lancôme Hypnose Star: Η βούρτσα σε αυτή τη μάσκαρα απαιτεί μια μικρή εκμάθηση, αλλά τη στιγμή που θα τα καταφέρετε να την εφαρμόσετε, είναι ένα είδος αποκάλυψης. Η κεφαλή της βούρτσας διαμορφώνεται όπως ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, που λεπταίνει από τη μεγάλη βάση για να περιοριστεί σε ένα τριγωνικό σχήμα.
63365_412036975532394_2048907107_n*Classics σε mid-level τιμή:
TexasLash Cargo: Everything is big in Texas και αυτό ισχύει για αυτή τη μάσκαρα. Αν αγαπάτε τις βλεφαρίδες σας μεγάλες, αυτή η μάσκαρα είναι ιδανική για εσάς.
Clinique High Impact Mascara: Δεν είναι για λόγους εντυπωσιασμού η ευθεία βούρτσα, και θα έλεγα ότι είναι μια τέλεια καθημερινή μάσκαρα. Είναι λίγο πιο δύσκολο να πάρει πραγματικά δραματική ένταση με τον τύπο αυτό, αλλά η επιμήκυνση ήταν καλή.
Stila Major Major Lash Mascara: Είναι μία καθαρά volumizing μάσκαρα.
MAC Haute & Naughty: Αυτή είναι μία κλασική MAC. Βλέποντας την βούρτσα, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να ισχύουν τις βλεφαρίδες, Αν επιλέξετε τη «κάτω» βούρτσα, μπορείτε να πάρετε μια πλήρως φορτωμένη, volumized, glam εμφάνιση. Εάν επιλέξετε να ξεβιδώσετε την επάνω βούρτσα, πρόκειται για μια πολύ πιο φυσική εμφάνιση με κάποια επιμήκυνση και με λιγότερο προϊόν. Συνολικά μια μάσκαρα ιδιοφυΐα.
mascara1*Brands for all:
L’Oreal Telescopic Shocking Extensions: Έχει ένα υψηλής τεχνολογίας ελαστικό, εύκαμπτο πινέλο, το οποίο είναι επίπεδο από τη μία πλευρά, και πολύ στενό με ένα κέντρο κυρτό. Οι τρίχες είναι πολύ μικρές, και μακραίνουν εντυπωσιακά με τον ακριβή διαχωρισμό των βλεφαρίδων.
Flower Zoom-In Ultimate Mascara: Με μια στροφή από την κορυφή, η βούρτσα έχει τρεις λειτουργίες: επιμήκυνση, κέρλινγκ, και τον όγκο. Σίγουρα η καλύτερη στην lenghtening λειτουργία όταν η βούρτσα από καουτσούκ είναι ευθύ και στενή.
CoverGirl Clump Crusher by Lash Blast: Έχει μια ελαφρώς κυρτή ελαστική βούρτσα με κοντές τρίχες που είναι συμπαγείς και κοντές μεταξύ τους. Το όνομα της είναι ακριβές-παρέχει αξιοπρεπή όγκο.

Πηγή
http://www.k-mag.gr