Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ψυχολογικό τεστ - Ποιος πραγματικά είσαι;;



Τι σχέση έχει μια φανταστική κρεβατοκάμαρα με τον ψυχικό σου κόσμο; Τι μπορεί να σημαίνει μια ερημική παραλία στα... άδυτα του μυαλού σου, για το χαρακτήρα σου; Θέλεις να εξερευνήσεις τον εαυτό σου με ένα διασκεδαστικό παιχνίδι; Κάνε το ψυχολογικό τεστ.


Βρήκαμε ένα διασκεδαστικό ψυχολογικό παιχνίδι, με το οποίο μπορείς να εξερευνήσεις καλύτερα τον εαυτό σου, δίνοντας απαντήσεις σε φαινομενικά άσχετες - με το χαρακτήρα σου - ερωτήσεις! Ερωτήσεις που σίγουρα δεν μπορείς να "προβλέψεις" ή να αλλοιώσεις την απάντησή σου και έτσι αντικατοπτρίζουν με μεγαλύτερη σαφήνεια τον πραγματικό σου εαυτό.

Διάλεξε με προσοχή τις απαντήσεις σου!! Καλό θα ήταν να τις καταγράψεις σε ένα χαρτί.

 

1. Ξυπνάς πρωί και βρίσκεσαι σε ένα περίεργο, αλλά γνώριμο δωμάτιο...
Περίγραψε το δωμάτιο και πως σε κάνει να αισθάνεσαι
Τι επίπλωση και διακόσμηση έχει;
Αισθάνεσαι πως θα ήθελες να φύγεις από το δωμάτιο;
 

2. Τώρα φαντάσου πως περπατάς σε μια παραλία! Πόσους ανθρώπους βλέπεις;
Εκατοντάδες
Μερικές δεκάδες
Έναν, δύο
Κανένα

3. Πόσο μακριά βρίσκονται οι άλλοι άνθρωποι που βλέπεις στην παραλία;
Καθόλου! Είναι Πολύ κοντά
Όχι και τόσο μακριά
Είναι σε κάποια απόσταση
Η Παραλία είναι έρημη





ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...
 

To δωμάτιο μέσα στο οποίο ξυπνάς...
 

Το δωμάτιο μέσα στο οποίο ξυπνάς αντιπροσωπεύει την παιδική σου ηλικία.

Η άνεση που αισθάνεσαι μέσα σε αυτό έχει να κάνει με τις παιδικές σου εμπειρίες. Ένα φιλόξενο περιβάλλον διακόσμησης και επίπλωσης δείχνει πως είχες ευχάριστη παιδική ηλικία και το αντίθετο φυσικά πως τα χρόνια της αθωότητας δεν ήταν τόσο ευτυχισμένα και ίσως ακόμη και στενόχωρα.

Ανάλογα με τον αριθμό των επίπλων στο σπίτι και τη λεπτομέρεια με την οποία έφτιαξες το δωμάτιο στο μυαλό σου, φαίνεται πόσες αναμνήσεις έχεις από τα πρώτα χρόνια της ζωής σου. Ένα δωμάτιο με λίγα έπιπλα, υποδηλώνει συνήθως πλήρη έλλειψη αναμνήσεων.

Τώρα αν επιλέξεις να φύγεις από το δωμάτιο, τότε αυτό δείχνει πόσο έτοιμη είσαι να μεγαλώσεις, να ενηλικιωθείς. Αν θέλεις να μείνεις στο χώρο, τότε παρουσιάζεις άρνηση να προχωρήσεις να περάσεις στον κόσμο των ενηλίκων.


Πόσα άτομα είδες στην παραλία; 


Αν είδες εκατοντάδες άτομα, τότε τα ασφυκτικά γεμάτα clubs μοιάζουν σαν το δεύτερο σπίτι σου. Είσαι αρκετά κοινωνικό άτομο και κατά καιρούς έχεις ανάγκη από ακροατήριο που θα σε επεφημεί στη ζωή σου.

Αν είδες μερικές δεκάδες, τότε αισθάνεσαι καλά σε κοινωνικές εκδηλώσεις, bar και club, όμως μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτά.

Αν πάλι είδες ένα με δύο άτομα τότε δεν σου αρέσει να περνάς πόλύ χρόνο έξω σε club και bar. Μπορεί να είσαι γοητευτική και κοινωνική, αλλά συχνά, νιώθεις πολύ καλά και μόνη σου. Είναι πολύ σημαδιακό πως η μεγαλύτερη πλειοψηφία όσων κάνουν αυτό το τεστ βλέπουν ένα ή δύο άτομα στην παραλία.

Τέλος, αν δεν είδες κανέναν, τότε πιθανότατα ασφυκτιείς σε χώρους με πολύ κόσμο. Συχνά απολαμβάνεις τη συντροφιά του εαυτού σου και μόνο και μπορεί ακόμη και να αποφύγεις ορισμένα πολύβουα μέρη.


H παραλία στην οποία περπατάς

Η παραλία είναι ένα συμβολισμός του τρόπου με τον οποίο σχετίζεις τον εαυτό σου με τους ανθρώπους γύρω σου. Έτσι, ο αριθμός των ατόμων που υπάρχουν εκεί, είναι συμβολικός των ατόμων που θέλεις να έχεις γύρω σου.

Ένας εξωστρεφής και ανοιχτός άνθρωπος αισθάνεται γεμάτος ενέργεια ανάμεσα σε κόσμο. Αντίθετα όσοι βλέπουν την παραλία έρημη είναι περισσότερο εσωστρεφείς και αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι περνώντας μεγάλα διαστήματα μόνοι τους.



H απόσταση σου από τους άλλους ανθρώπους


 Η απόσταση από την οποία βλέπεις τους ανθρώπους στην παραλία είναι ένας συμβολισμός της επαφής που έχεις με τους γύρω σου.

Αν είναι κοντά τότε τους νιώθεις πολύ οικείους, ενώ αντίθετα όσο πιο απόμακροι μοιάζουν, τόσο πιο ήσυχη και επιφυλακτική είσαι απέναντί τους.

Οι τελευταίες είστε από τους ανθρώπους για τους οποίους οι πράξεις μετρούν περισσότερο από τα λόγια. Ωστόσο, ακόμη και με μια επιφύλαξη έχετε ανάγκη από φίλους και είστε προετοιμασμένες να ακούσετε τη γνώμη τους όποτε την χρειαστείτε.


Πηγή
http://www.tlife.gr