Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Διατηρήστε φρέσκα τα μαλλιά και το δέρμα σας κόντρα στη ζέστη



Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου
Οι καλοκαιρινοί μήνες απαιτούν ειδικά tips ομορφιάς για τα μαλλιά και το δέρμα, ώστε να δείχνετε ανανεωμένες και λαμπερές! Ο υπερβολικός ήλιος ή ακόμα και η βραδινή υγρασία μετατρέπονται στον «εχθρό» της ομορφιάς… με τα μαλλιά να μοιάζουν ταλαιπωρημένα και την επιδερμίδα να φαίνεται ξηρή. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και παραμείνετε δροσερή κατά τη διάρκεια των διακοπών στο νησί ή των beach parties.

Μαλλιά

Η υγρασία βρίσκεται, ειδικά φέτος, στην κορυφή των ανησυχιών για τα μαλλιά. Η καλύτερη λύση είναι να τα αφήνετε στη φυσική κατάσταση τους, αφού ακόμα και εάν τα ισιώσετε… θα γίνουν κατσαρά λόγω υγρασίας! Άλλωστε το καλοκαίρι «πλασάρεται» η ανέμελη εμφάνιση, με τα σγουρά μαλλιά να πρωταγωνιστούν παντού.
Βρείτε προϊόντα ομορφιάς που μειώνουν το φριζάρισμα και προστατεύουν από τις ακτίνες του ηλίου. Έτσι, θα ενδυναμώσετε γρήγορα το χρώμα των μαλλιών σας.
Πριν κάνετε μια βουτιά στην παραλία ή την πισίνα, ρίξετε δροσερό νερό στα μαλλιά σας και βάλτε conditioner. Έτσι, τα μαλλιά θα απορροφήσουν λιγότερο χλώριο ή αλμυρό νερό. Στο τέλος, φροντίστε να κάνετε ένα ντους, ώστε να ξεβγάλετε το αλμυρό νερό, το οποίο αλλάζει ριζικά την υφή των μαλλιών.
Δέρμα

Η υγρασία μας κάνει να νιώθουμε ότι «κολλάμε», αφού ο ιδρώτας ενώνεται με τα φυσικά έλαια του σώματος… και κάνει το δέρμα επιρρεπές στην ακμή. Εκτός από το καθημερινό ντους, είναι σημαντικό να πλένετε συχνά το πρόσωπο σας με τζελ καθαρισμού και να κάνετε απολέπιση στο σώμα τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.
Ενυδατώστε το δέρμα σας. Μετά από τις βουτιές στη θάλασσα, φροντίστε να αναζωογονήσετε το δέρμα σας με μια ενυδατική κρέμα, όχι μόνο στο σώμα αλλά και το πρόσωπο.
Προστασία, προστασία, προστασία. Επιλέξτε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, όπως είναι ο δείκτης 30, και όχι ένα αντηλιακό με δείκτη 15. Κάθε δυο ώρες πρέπει να απλώνετε ξανά αντηλιακό στο δέρμα σας, αφού χάνονται οι προστατευτικές ιδιότητες του.
Extra συμβουλές:
  • Σκασμένα Χείλια: Προστατέψτε τα χείλη σας από τον ήλιο, χρησιμοποιώντας liposan με UV προστασία. Επίσης δοκιμάστε δυο φορές το μήνα ένα scrub με ζάχαρη!
  • Ξηρό δέρμα: Πίνετε πολύ νερό, ώστε να ενυδατώσετε το δέρμα σας και φορέστε καπέλο και προστατευτικά ρούχα. Μείνετε μακριά από τον ήλιο το μεσημέρι.
  • Αποχρωματισμοί: Πολλά προϊόντα δέρματος περιέχουν βιταμίνες A, C και E, τα οποία βοηθούν στους αποχρωματισμούς του δέρματος. Ωστόσο, δεν θα δείτε άμεσες αλλαγές…
  • Σκληρές πατούσες: Αφήστε για λίγη ώρα τα πόδια σας μέσα σε μια λεκάνη με νερό, ένα ποτήρι ξύδι και λίγες σταγόνες αιθέρια έλαια. Κάντε απολέπιση με ένα scrub αλατιού και στο τέλος, απλώστε ενυδατική σώματος.
Πηγή
 http://www.flowmagazine.gr