Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τι να τρώμε για λαμπερό και νεανικό δέρμα



Το δέρμα μας αντανακλά τις διατροφικές μας συνήθειες. Μάθετε ποιες τροφές μάς βοηθούν να δώσουμε στο δέρμα μας υπέροχη όψη.

Η βιταμίνη Ε που βρίσκεται στα αμύγδαλα κάνει το δέρμα να μοιάζει πάντοτε φρέσκο και δροσερό. Η κούραση και η έλλειψη ύπνου μπορεί να κάνουν το δέρμα να φαίνεται χλωμό και άτονο. Η βιταμίνη Ε ουδετεροποιεί τις ελεύθερες ρίζες, ενώ τα θρεπτικά οξέα που βρίσκονται στα αμύγδαλα προσδίδουν ακαταμάχητη λάμψη.


Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες με φυσικό και… νόστιμο τρόπο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρώτε βερίκοκα! Το σώμα μετατρέπει τη βιταμίνη Α που βρίσκεται στα βερίκοκα σε ρετινόλη, ένα συστατικό που βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων.

Ένα προϊόν απαραίτητο για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις είναι τα καρύδια Βραζιλίας. Το νόστιμο αυτό σνακ καταπολεμά το ξεφλούδισμα του δέρματος χάρη στο σελήνιο, ένα μεταλλικό στοιχείο το οποίο καθιστά τα κύτταρα του δέρματος πιο ανθεκτικά ώστε να μη μετατραπούν σε αποπτωτικά κύτταρα, ή αλλιώς κύτταρα ηλιακού εγκαύματος, προκαλώντας αλλαγές στο DNA που μπορούν τελικά να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρκίνου.

Για να εξαλείψετε ουλές και μαύρα στίγματα, η καλύτερη λύση είναι το χούμους. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, η οποία παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τη δημιουργία και την ανάπλαση των ιστών.

Το καβούρι, όπως κι αν σας αρέσει να το απολαμβάνετε, απαλλάσσει το δέρμα από τα ανεπιθύμητα σπυράκια. Όταν η λιπαρότητα φράζει τους πόρους του δέρματος, προκαλεί φλεγμονή και ακμή. Το καβούρι βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής ώστε να εμποδίσει την εμφάνιση εξανθημάτων.

Όταν το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του γίνεται πιο επιρρεπές στην εμφάνιση ρυτίδων. Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες βοηθούν στη γρήγορη αποκατάσταση της ελαστικότητας. Είτε ζεστό είτε κρύο, το πράσινο τσάι είναι ένα απολαυστικό ρόφημα που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας όμορφο και νεανικό.

Βιταμίνη C για μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει άτονο και κουρασμένο. Η βιταμίνη C που βρίσκεται στα πορτοκάλια ενισχύει το κολλαγόνο, την υποστηρικτική δομή του δέρματος, έτσι ώστε να αναπλάσει το δέρμα κάτω από τα μάτια.

Υγιεινός και πεντανόστιμος, ο σολομός είναι πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά οξέα, μια ουσία που ενυδατώνει το δέρμα. Βοηθά παράλληλα στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που κάνουν το δέρμα λείο και απαλό.

Ακόμη κι αν το δέρμα σας ενυδατώνεται σωστά, το λινελαϊκό οξύ που βρίσκεται στο ηλιέλαιο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό, καθώς βοηθά στη δημιουργία ενός εξωτερικού λείου περιβλήματος των κυττάρων. Χρησιμοποιείστε άφοβα το ηλιέλαιο στη μαγειρική σας για να αποκτήσετε βελούδινη επιδερμίδα.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ακμής, το ψωμί ολικής άλεσης μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την όψη του δέρματος. Η νιακίνη που βρίσκεται στους σπόρους μειώνει την ερυθρότητα λόγω ακμής, επηρεάζοντας τους παράγοντες που προκαλούν φλεγμονή.



Πηγή
http://www.onmed.gr