Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Οι αγκαλιές τα λένε όλα



Τις πιο όμορφες στιγμές μας δε λέγαμε απολύτως τίποτα. Μόνο σιωπή. Ωραία σιωπή. Οι πιο ερωτικές μας στιγμές ήταν αυτές που τις περάσαμε χωρίς να αρθρώνουμε λέξη, χωρίς να κουνήσουμε τα χείλη μας. Τελικά, τα λόγια δεν είναι και τόσο απαραίτητα, όταν υπάρχει ουσιαστική παρουσία, όταν ζεις μια έντονη στιγμή.

Εξάλλου, υπάρχουν πολλά που τα χείλη δεν μπορούν να ξεστομίσουν. Λέξεις που έμειναν για πάντα μέσα μας, γιατί δεν ήξεραν πώς να δέσουν σε πρόταση, πώς να μπουν σε μια σειρά ώστε να βρουν την έξοδο απ’ τα χείλη μας.

Δεν είναι, όμως, οι λέξεις πάντα απαραίτητες ούτε τόσο δυνατές κι αναντικατάστατες. Υπάρχουν πολύ πιο δυνατοί τρόποι έκφρασης, όπως μια αγκαλιά. Όσα μπορεί μια αγκαλιά να πει, τα χείλη δε θα μπορέσουν ποτέ να τα φτάσουν. Κι όσα αισθήματα μπορεί να δημιουργήσει, καμία λέξη δεν μπορεί.

Τα μεγαλύτερα «σ’ αγαπώ» ειπώθηκαν με μια σφιχτή αγκαλιά. Τα μεγαλύτερα αισθήματα εκδηλώθηκαν όταν τα χέρια μας τύλιξαν το σώμα του αγαπημένου μας. Πόσες φορές προτιμήσαμε να πάρουμε τον άνθρωπό μας μια αγκαλιά για να του πούμε «ευχαριστώ», «μου έλειψες», «σ’ αγαπώ», «συγγνώμη» αντί να μιλήσουμε; Κι ο άλλος όταν καταλαβαίνει, ανταποκρίνεται και μας κρατάει ακόμη πιο δυνατά. Οι λέξεις γίνονται πλέον αδύναμες κι αχρείαστες. Συνεννοηθήκαμε! Τα είπαμε όλα με ένα άγγιγμα.

Την ώρα που δύο άνθρωποι αγκαλιάζονται είναι λες κι ο κόσμος χάνεται κι ο χρόνος για λίγο σταματά. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός απ’ το υπέροχο αίσθημα που μας γεννά η θερμότητα του σώματος που λατρεύουμε. Οι παλμοί μας πέφτουν, ανασαίνουμε ελαφρά, χαλαρώνουμε κι αφηνόμαστε όπως καμία άλλη στιγμή. Το στρες εξαφανίζεται έστω και για λίγα λεπτά κι ο οποιοσδήποτε πόνος μειώνεται. Ανακούφιση είναι η πιο κοντινή λέξη που μου έρχεται στο μυαλό για τα όσα αισθανόμαστε την ώρα που αγκαλιαζόμαστε.

Μια παθιασμένη αγκαλιά μας φέρνει πιο κοντά. Μας συνδέει με τον άνθρωπό μας μ’ έναν μαγικό τρόπο. Ανταλλάζουμε συναισθήματα σαν να είμαστε καλωδιωμένοι ο ένας με τον άλλο κι η εμπιστοσύνη μας αυξάνεται. Μας βοηθάει να καταλάβουμε πόσο άνετοι νιώθουμε μαζί του. 
Τα δύο σώματα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής το ένα απ’ το άλλο κι η χημεία, μεταξύ τους -αν υπάρχει- ξυπνάει αυτόματα. Εδώ κρύβεται και το μυστικό της αγκαλιάς, στην απόσταση, δηλαδή, που υπάρχει μεταξύ των δύο σωμάτων.

Μια δυνατή αγκαλιά ανάμεσα σε δύο ερωτευμένα άτομα είναι πιο «ηλεκτρισμένη» ερωτικά απ’ ό,τι ένα φιλί στο στόμα, λένε οι ψυχολόγοι. Τα υπόγεια μηνύματα που περνάει κι η δύναμή της υπερτερεί κατά πολύ του φιλιού.

«Η αγκαλιά είναι το μέσο έκφρασης των πιο κρυφών επιθυμιών της ανθρώπινης ψυχής». Μακάρι οι εραστές ν’ αγκαλιάζονταν πιο συχνά. Μακάρι οι άνθρωποι ν’ αγκαλιάζονταν πιο συχνά. Ο κόσμος μας θα ήταν ένα καλύτερο μέρος. Εγώ κι εσύ θ’ αγαπιόμασταν ακόμη πιο πολύ.


Συντάκτης: Πράξια Αρέστη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη
Πηγή
http://www.pillowfights.gr/geronimo/oi-agkalies-ta-lene-ola/