Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Περπατάτε κι εσείς όταν μιλάτε στο τηλέφωνο; Υπάρχει εξήγηση


Συνηθίζετε να περπατάτε κι εσείς όταν μιλάτε στο τηλέφωνο; Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο και σίγουρα το έχετε δει σε άλλους ή το κάνετε και εσείς οι ίδιοι. Είτε βρίσκονται στο σπίτι τους, είτε στο δρόμο, οι περισσότεροι συνηθίζουν να περπατούν στο χώρο ή να κοιτούν κάτω κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας, πολλές φορές ασυνείδητα.

Αν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό, υπάρχει εξήγηση. Πλήθος επιστημονικών ερευνών έχουν αποδείξει πως ο εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα όταν κινούμαστε και του είναι πιο εύκολο να επεξεργαστεί πληροφορίες και να γεννήσει ιδέες. Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί καλλιτέχνες, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, περπατούν συνεχώς στο χώρο μέχρι να σκεφτούν το επόμενο βήμα σε ό,τι δημιουργούν. Η δημιουργική σκέψη βελτιώνεται και συγκεντρώνεται, κατά κάποιο τρόπο, στη στιγμή και στην ουσία.

Αυτός είναι ο λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, που πολλοί περπατούν όταν μιλούν στο τηλέφωνο. Ο εγκέφαλος συγκεντρώνεται στη συνομιλία, προετοιμάζεται να επεξεργαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πληροφορίες που θα πάρει και, απομακρύνοντας τους εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να παρέμβουν στο έργο του, εστιάζεται στον διάλογο και στο πώς θα τον κάνει καλύτερο. Γι’ αυτό ακριβώς, πολλές φορές, παράλληλα με το περπάτημα κοιτάμε κάτω, διότι έτσι αποφεύγουμε τα οπτικά ερεθίσματα που μπορούν να μας αποσυντονίσουν από τον διάλογο.

Πηγή
http://enallaktikidrasi.com/2016/06/perpatate-ki-eseis-otan-milate-sto-tilefono-yparchei-exigisi/