Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Τα φωτεινότερα χαμόγελα σχηματίστηκαν μέσα από σκοτάδια


Γράφει η Χριστίνα Ρογκάκου

Χαμογελάω κάθε μέρα και πιο πλατιά! Κι αν το χάνω για λίγες στιγμές, εν ριπή οφθαλμού το ξαναβρίσκω. Μην με ρωτήσεις, πως το κάνω και γιατί. Γονάτισα και γονατίζω ακόμα πολλές φορές, μα κάθε φορά μια βαθιά ανάσα με σηκώνει και να ξαφνικά εμφανίζεται εκείνη η καμπύλη στα χείλια μου. Τι όμορφα που με κάνει να νιώθω και πόση γαλήνη μου προσφέρει να ήξερες. Από το πρωί που θα ξυπνήσω μέχρι το βράδυ, η κύρια επιδίωξη μου είναι να μην το χάνω το χαμόγελο μου στιγμή. Κι αν καταφέρω και το μεταδώσω και στους άλλους γύρω μου, ναι τότε η ευτυχία μου αυξάνεται.

Λατρεύω την εικόνα των χαμογελαστών ανθρώπων, εκείνων που νιώθεις ότι τα μάτια τους γελάνε, τι όμορφο! Όμως το παράξενο μα και ταυτοχρόνως το πιο υπέροχο ξέρεις ποιο είναι; Πως οι προαναφερθέντες άνθρωποι συνήθως έχουν γνωρίσει στην ζωή τους, θλίψη και «κατρακύλες» που το μυαλό σου δύσκολα μπορεί να χωρέσει. Έχουν «σκάσει με τα μούτρα στο έδαφος» και ένιωσαν να «θρυψαλιάζονται», όμως να τους πάλι που αυτό το λαμπερό χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπο τους. Έχουν ζήσει άσχημες καταστάσεις και έχουν πονέσει πολύ. Ο καθένας τους θα έχει μια σκληρή ιστορία ή και περισσότερες στις «αποσκευές» του. Μια απώλεια, ένας θάνατος, μια αναπηρία, μια ανίατη ασθένεια και άλλα τόσα ίσως κρύβονται μέσα στην ψυχή τους. Αυτά σίγουρα θα τους ακολουθούν πάντοτε, μα είναι ικανά να τους βυθίσουν στην αιώνια κατήφεια;

Όχι ποτέ! Αντιθέτως, αυτοί έχουν μάθει κάτι σημαντικό από τις δυσκολίες τους και ξέρεις ποιο είναι αυτό; Πως η κάθε μέρα της ζωής μας μπορεί να είναι η τελευταία και πίστεψε με δεν υπάρχει κανένας λόγος να την χαραμίσεις σκυθρωπός. Από την άλλη σπάνια θα τους ακούσεις να σου αναφέρουν τα θλιβερά γεγονότα της ζωής τους. Δεν χρειάζεται και μόνο αν σε νοιώσουν «δικό» τους άνθρωπο θα σου ανοιχτούν για μια φορά και μετά θα τα ξανατοποθετήσουν στην δικιά τους θέση στην καρδούλα τους. Μα και εκείνες τις στιγμές που θα σου μιλάνε για αυτά, τα μάτια τους μπορεί να βουρκώνουν αλλά το χαμόγελο θα είναι στην θέση του.

Έτσι μάθανε αγάπη μου, μέσα από τις δυσκολίες τους και έτσι πράττουν. Κι όταν σε δουν εσένα να «βυθίζεσαι στο σκοτάδι», θα σε τραβήξουν στην αγκαλιά τους, θα σε παρηγορήσουν και σου ψιθυρίσουν στο αυτί «Εεε!! χαμογέλα κι αυτό θα περάσει!». Δείξε τους εμπιστοσύνη λοιπόν και ακολούθησε τους, κάτι παραπάνω ξέρουν!
Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA/