Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

5 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι αυτόν τον άνθρωπο

Ο ενθουσιασμός είναι άτιμο πράγμα. Πολλές φορές γνωρίζουμε κάποιον και μας αρέσει τόσο πολύ, που οι άμυνες πέφτουν πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι είχαμε προσχεδιάσει.
Άσε που τα λόγια που μας λέει και το βλέμμα του όταν μας κοιτάζει μάς πείθουν ότι μπορούμε, ότι ΠΡΕΠΕΙ να τον εμπιστευτούμε σε χρόνο μηδέν.
Μην βιάζεσαι. Δεν είναι ούτε τα λόγια, ούτε το βλέμμα, αλλά η επιθυμία σου που μπαίνει μπροστά και κάνει ό,τι μπορεί για να σε πείσει από μόνη της. Γι’ αυτό παρέμεινε ψύχραιμη, πάρε τις αποστάσεις σου και τον χρόνο σου, προκειμένου να τον γνωρίσεις καλύτερα. 
Και πάνω απ’ όλα, λάβε σοβαρά υπόψη σου τα 5 παρακάτω σημάδια:


1. Οι πράξεις πιο ισχυρές από τις λέξεις. Όταν κάποιος ξοδεύει όλη του την ενέργεια προκειμένου να σε πείσει με τα λόγια πόσο σοβαρός και αξιοπίστος είναι, να φοβάσαι. Κάποιος που ξέρει ότι τα δύο παραπάνω όντως ισχύουν, δεν έχει καμία απολύτως ανάγκη να σε πείσει λεκτικά γι’αυτά, αλλά αφήνει τον χρόνο και τις πράξεις του να μιλήσουν από μόνες τους. Γιατί πολύ απλά δεν πρέπει να παίρνεις ποτέ στα σοβαρά το τι σου λέει κάποιος, αλλά το τι σου λένε αυτά που κάνει ή δεν κάνει για εσένα.

2. Η συνέπεια πάνω απ’ όλα. Και κάπως έτσι περνάμε στο σημάδι νούμερο 2. Μπορείς να καταλαβείς τα πάντα σχετικά με τις προθέσεις του άλλου απέναντι σου μόνο και μόνο παρατηρώντας τον τρόπο που διαχειρίζεται τις υποχρεώσεις του προς εσένα σε καθημερινή βάση. Εντάξει, μία σχέση οφείλει να είναι ανάγκη κι όχι υποχρέωση, παρ’ όλα υπάρχουν ορισμένα πράγματα στα οποία και οι δύο πρέπει να είστε εντάξει. Κοινώς, είναι στην ώρα του στα ραντεβού σας; Κάνει πραγματικότητα τις υποσχέσεις του; Τα λόγια του συμβαδίζουν με τις πράξεις του; Αν είναι συνεπής στα μικρά πράγματα, τότε θα είναι συνεπής και στα μεγάλα.

3. Όπου ακούς πολλά κεράσια… Για εκείνον είσαι η ωραιότερη, η καλύτερη, η σπουδαιότερη, η πιο ενδιαφέρουσα γυναίκα στον κόσμο. Ok, καμία αντίρρηση, μπορεί και να ισχύει. Από την άλλη, αν ακούς από τον άλλον υπερβολικά και αφύσικα κομπλιμέντα για το κάθε τι και ειδικά αν όλα αυτά λέγονται από τα πολύ αρχικά στάδια στης σχέσης, τότε πρέπει να σου μπουν ψύλλοι στα αυτιά. Μην είσαι τόσο εύπιστη και μην ταϊζεις τις ανασφάλειες σου με τις υπερβολικές κολακείες του οποιουδήποτε. Γιατί, εφόσον δεν σε ξέρει αρκετά καλά, πώς γίνεται να ξέρει ότι είσαι τόσο – μα τόσο – τέλεια;

4. Κάτι μου κρύβεις. Εδώ μιλάει το προαίσθημα. Ή η συναισθηματική νοημοσύνη, η οποία είναι -σύμφωνα με τους επιστήμονες- η ικανότητα μας να καταλαβαίνουμε αυτά που ο άλλος δεν μας λέει. Αν, λοιπόν, έχεις μονίμως την αίσθηση ότι ο σύντροφος σου σε κρατάει μακριά από συγκεκριμένες πτυχές της ζωής του, ότι κάτι σου κρύβει ή ακόμα χειρότερα ότι δεν είναι ειλικρινής ή ακριβής σε αυτά που μοιράζεται μαζί σου, καν’την με ελαφριά πηδηματάκια. Once a liar, always a liar.

5. Κοιτάει αλλού. Άνθρωποι είμαστε και αν δούμε το ωραίο δίπλα μας θα το χαζέψουμε. Κι εμείς, κι εσύ κι εκείνος. Αυτά εννοούνται. Την ίδια στιγμή, είναι τελείως άλλο πράγμα το να κοιτάξει μία όμορφη παρουσία στον χώρο και τελείως άλλο το να αρχίσει να φλερτάρει μπροστά σου λες κι εσύ δεν είσαι εκεί. Όχι, δηλαδή ότι αν δεν ήσουν θα δικαιολογόταν. Σε κάθε περίπτωση, αν κάνει αυτά όταν είσαι παρούσα, φαντάσου τι θα κάνει όταν είσαι… απούσα.

Πηγή
allyou.gr

Πηγή
http://www.healingeffect.gr/2017/05/5-simadia-pou-apokalyptoun-oti-den-prepi-na-ebistevese-afton-ton-anthropo.html