Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Πες μου ποιο χρώμα αγαπάς και θα σου πω τι φοβάσαι!


Το χρωματολόγιο των φόβων της ύπαρξης σου…
Στο εσωτερικό σου περιέχεις «χρώματα», μέσα από τα οποία εκφράζεις τη συμπόνια, την ηρεμία, τη δικαιοσύνη, την ευγένεια, τη συγχώρεση, την απληστία, τη λαγνεία, το θυμό,τον εγωισμό και την αποτυχία.
Το τι κρύβεις επιμελώς αντικατοπτρίζεται στα χρώματα που σε περιβάλλουν και διαλέγεις και μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τον χαρακτήρα σου.Μέσα λοιπόν από το αγαπημένο σου χρώμα, που δείχνει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σου, μπορείς να ανακαλύψεις και τους κρυμμένους φόβους σου.

Μαύρο – Φοβάσαι ότι δεν θα επιτυχείς τους στόχους σου

Αν επιλέγεις το μαύρο χρώμα συχνά, έχεις μεγάλα σχέδια για το μέλλον και ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι, ότι μπορεί να μην τα κάνεις πραγματικότητα. Ακόμα κι αν φαίνεσαι ένας άνθρωπος με πολύ αυτοπεποίθηση, χάνεις εύκολα την ψυχραιμία σου, όταν ένας από τους στόχους σου παρεκκλίνει από την πορεία του.

Μπλε – Φοβάσαι την έλλειψη ηρεμίας

Εάν είσαι από τα άτομα που τους αρέσει το μπλε χρώμα, είναι γεγονός οτι είσαι πολύ προσγειωμένο και ήρεμος. Ό, τι κι αν σου συμβαίνει, πιστεύεις ότι ο τροχός θα γυρίσει, γιατί γνωρίζεις πως ακόμα και κάτι κακό συμβαίνει για κάποιο λόγο. Είσαι απίστευτα ισορροπημένο άτομο και σπάνια φτάνεις στα άκρα, ανησυχώντας μόνο όταν η ηρεμία σου διαταράσσεται.

Καφέ – Φοβάσαι το απρόβλεπτο
Εάν σου αρέσει το καφέ, αναζητάς τη σταθερότητα. Λατρεύεις να σχεδιάζεις κάθε λεπτομέρεια της μέρας σου και αν κάτι δεν πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα σου, πανικοβάλλεσαι. Ο λόγος είναι οτι είσαι από τους ανθρώπους που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αυστηρή και προβλέψιμη τάξη στη ζωή τους.

Πράσινο – Δεν θέλεις οι άλλοι να σε κουράζουν με τα προβλήματά τους
Εάν η χρωματική σου προτίμηση είναι το πράσινο, είσαι σίγουρα καλλιτεχνικός τύπος και εύκολα αρεστός στους άλλους. Το θέμα είναι όμως οτι φοβάσαι οτι οι άλλοι θα σε επιβαρύνουν με τα προβλήματά τους. Πάντως εύκολα προσελκύεις την προσοχή και δεν κρατάς κακία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γκρι – Φοβάσαι τις συγκρούσεις
Αν είσαι από εκείνους που επιλέγεις το γκρι ως το αγαπημένο σου χρώμα, είσαι πολύ αναποφάσιστος και εξακολουθείς να προσπαθείς να τα βρεις με τον εαυτό σου. Φοβάσαι τη σύγκρουση και τη διαμάχη, έτσι προσπαθείς να τις αποφύγεις με κάθε κόστος, με το να επιδιώκεις πολλές φορές μάλιστα, να κάνεις τον εαυτό σου αόρατο. Πρόσεχε, γιατι με ευκολία μπορείς να επηρεαστείς και από την παραμικρή λέξη.

Πορτοκαλί – Φοβάσαι ότι δεν μπορείς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου
Το πορτοκαλί χρώμα το επιλέγουν άνθρωποι που είναι γενικά παρορμητικοί και φιλικοί. Ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι ότι απλά θα ακολουθήσεις τη ροή και δεν θα μπορείς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου. Είναι γεγονός όμως ότι, ούτε εσύ ο ίδιος ποτέ προσπαθείς να αλλάξεις οτιδήποτε ή οποιονδήποτε, καθώς τους αποδέχεσαι όπως ακριβώς είναι.

Ροζ – Ανησυχείς κάθε φορά που τα όνειρα σου δεν γίνονται πραγματικότητα
Το ροζ είναι ένα από τα αγαπημένα χρώματα μεταξύ των στοργικών και τρυφερών ανθρώπων. Εάν είναι από τα χρώματα που προτιμάς, δηλώνει ότι ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι η ανησυχία που νιώθεις κάθε φορά που ένα όνειρο σου ή μια μακροχρόνια επιθυμία σου δεν έχει την εξέλιξη που θέλεις. Θέλεις διακαώς να επιτύχεις όλα όσα σου έρχονται στο μυαλό.

Μωβ -Ανησυχείς κάθε φορά που κάποιος διαφωνεί μαζί σου
Είσαι από τους τύπους των ανθρώπων που είσαι διανοούμενος και συχνά έχεις μία αξιοζήλευτη καριέρα. Ως “φίλος” του μωβ, ωστόσο, ανησυχείς σε μεγάλο βαθμό κάθε φορά που κάποιος έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις σου. Παρουσιάζεσαι σαν ένα άτομο πολύ φιλικό ακόμη και σε μια διαφωνία, αλλά στην πραγματικότητα είσαι αρκετά ανήσυχος.

Κόκκινο – Φοβάσαι την έλλειψη προσοχής
Το κόκκινο είναι το χρώμα της δύναμης και της επιτυχίας. Εάν είναι η επιλογή σου, είσαι συνήθως πολύ φιλόδοξος και αγωνίζεσαι για μια θέση στην κορυφή. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος φόβος σου δεν είναι αυτός της αποτυχίας, αλλά η έλλειψη της προσοχής. Θα το απολαύσεις όταν οι άλλοι σε θαυμάσουν για τα επιτεύγματά σου και θα αισθανθείς πραγματικά σα να έχεις κερδίσει, όταν κάποιος δώσει προσοχή σε αυτά.

Λευκό – Φοβάσαι την κριτική
Αν συγκαταλέγεσαι σε αυτούς που τους αρέσει το λευκό χρώμα,έχεις μια έντονη ανάγκη να εκφραστείς. Ωστόσο έχεις και εσύ μια δυσκολία στο να αποδεχτείς τις απόψεις των άλλων και φοβάσαι την κριτική τους. Η πρακτικότητα συχνά λείπει από τις ιδέες σου και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό απ’ όλους τους άλλους, εκτός από εσένα τον ίδιο.

Κίτρινο – Φοβάσαι ότι δεν έχεις τον έλεγχο της ζωής σου
Αν σου αρέσει το κίτρινο είσαι υπερβολικά αισιόδοξος και σίγουρα δεν λαμβάνεις ό,τι σου συμβαίνει πολύ σοβαρά. Παρά το γεγονός αυτό, ο μεγαλύτερος και βαθύτερος φόβος σου είναι το να μην έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, αλλά να είσαι εντελώς έρμαιο των γεγονότων και των καταστάσεων.

Πηγή: awakengr

Πηγή
http://piraeusview.gr/2016/06/pes-mou-pio-chroma-agapas-ke-tha-sou-po-ti-fovase/