Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Δεν μετριέται με χιλιόμετρα η απόσταση που σας χωρίζει...

Γράφει η Μαρίνα Κρητικού

Τι κι αν σε χωρίζει από τον άλλον μεγάλη ή μικρή χιλιομετρική απόσταση; Αυτό είναι που μετράει για να είναι κοντά οι καρδιές των ανθρώπων ή μήπως όχι; Έχουν υπάρξει σχέσεις από απόσταση, οι οποίες έχουν πραγματικά ανθίσει, ενώ άνθρωποι που μένουν στο ίδιο σπίτι και δεν έχουν καταφέρει να εξελίξουν τη σχέση τους. Φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, αλλά σε κάθε είδους σχέση που μπορεί να φέρει κοντά δύο ανθρώπους ή να τους χωρίσει.

Στον αντίποδα όσων γράφονται παραπάνω, άνθρωποι επιλέγουν να φύγουν για να πάρουν απόσταση από όσα τους δυσκολεύουν, όμως τις σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου δεν τα αφήνεις πίσω, αλλά τα κουβαλάς μαζί σου. Τα κουβαλάς μέσα σου και είναι αυτά που σε κάνουν να παίρνεις απόσταση και όχι τα χιλιόμετρα που σε χωρίζουν από τους ανθρώπους. Οι σχέσεις για να ανθίσουν και να κάνουν τους ανθρώπους να έρθουν κοντά, χρειάζεται να υπάρχουν και να δουλευτούν σε συναισθηματικό επίπεδο.

Το ότι δύο ανθρώπους τους συνδέουν δεσμοί αίματος και συνεπώς ανήκουν στην ίδια οικογένεια, δεν σημαίνει ότι νιώθουν και συναισθηματικά κοντά, ούτε φυσικά αν δύο άνθρωποι αναγκαστούν να αποχωριστούν με φυσική απόσταση, αλλά υπάρχει μια στενή σχέση θα απομακρυνθούν. Αντίθετα θα βρουν τρόπο ώστε να εκμηδενίσουν όσο γίνεται αυτή την απόσταση και να νιώσουν και πάλι κοντά ο ένας στον άλλον.

Μια καλοστημένη δικαιολογία λοιπόν η φυσική απόσταση ή όντως αποτελεί τροχοπέδη για τις σχέσεις μας; Όσο πιο κοντά είναι τα συναισθήματα μας, τόσο πιο κοντά νιώθουν και οι ψυχές μας και όσο πιο κοντά οι ψυχές μας τόσο πιο δύσκολο θα είναι να μας επηρεάσουν οι αποστάσεις. Μπορεί με τον άλλον να χαθούμε για λίγο λόγω συγκυριών, αλλά πάντα όταν ξανασμίγουμε θα είναι λες και μιλούσαμε την προηγούμενη μέρα.

Μην την φοβάστε την χιλιομετρική απόσταση αν δεν υπάρχει απόσταση των συναισθημάτων. Η απόσταση στις ψυχές είναι που φέρνει την ψυχρότητα και την απομάκρυνση στους ανθρώπους. Να εκφράζεστε και να μιλάτε για όλα όσα νιώθετε και να μην τα κρατάτε για να τα πείτε “μια πιο κατάλληλη στιγμή” γιατί δεν θα έρθει ποτέ αυτή η πιο κατάλληλη στιγμή. Εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή για να έρθετε πιο κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CE%94%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83/