Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Αγαπάμε λίγο πιο πολύ τους δυναμικούς χαρακτήρες

Οι δυναμικοί άνθρωποι είναι εκείνοι που μπαίνουν σε έναν χώρο και κυριαρχούν σ’ αυτόν. Είναι εκείνοι που δε χρειάζονται απαραιτήτως συστάσεις γιατί ξέρουν να σταθούν όπου κι αν τους πετάξεις. Αν έχεις γνωρίσει έστω και μία φορά στη ζωή σου έναν δυναμικό άνθρωπο, ξέρεις για τι πράγμα μιλάω.
 Μιλάω για αυτούς τους μαγικούς ανθρώπους που αποπνέουν πυγμή κι ασφάλεια. Είναι εκείνοι οι υπέροχοι άνθρωποι που ξέρεις πως δεν τους κερδίζεις εύκολα μα σε κατακτούν εν ριπή οφθαλμού.

Θα τους δεις χαμογελαστούς ή σοβαρούς, μα αν δεν είσαι σε εκείνη τη χούφτα των ανθρώπων που έχουν ως πολύ δικούς τους, ως κομμάτι της καρδιάς τους, δε θα τους δεις να κλαίνε ή να πονούν. Εδώ που τα λέμε, αυτοί οι άνθρωποι όσο και να πονούν έχουν μια εκπληκτική ικανότητα να συνεχίζουν τη ζωή τους, οπότε αυτές οι στιγμές δεν κρατούν πολύ. Λες κι έχουν ένα πηγάδι αντοχής κι επιμονής μέσα τους που τους προμηθεύει με ό,τι χρειάζεται κανείς για να μην το βάλει κάτω.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκείνοι που συνήθως έχουν περάσει πολλά κι ας μη μιλούν για τα βιώματά τους. Θα το δεις στο βλέμμα τους όταν θα τους μιλήσεις, θα το δεις στα μάτια τους όταν θα σε κοιτάξουν με όλη αυτήν τη συμπόνια, μα περισσότερο θα φανεί όταν θα σε συμβουλεύσουν.

Στην πρότασή τους θα δεις πως έχουν περάσει από εκεί που είσαι, έχουν βρεθεί σε μια δύσκολη στιγμή σαν και τη δική σου και την ξεπέρασαν. Πώς το κατάφεραν το ξέρουν μόνο οι ίδιοι, όμως, δε θα διστάσουν να σε στηρίξουν για να το ξεπεράσεις κι εσύ. Οι δυναμικοί άνθρωποι είναι πάντα το στήριγμα των γύρω τους ακόμα κι αν πρόκειται για μια κατάσταση που τη βιώνουν για πρώτη φορά.


Δεν είναι υπερήρωες, δεν είναι κάτι το απόκοσμο κάτι το μακρινό. Είναι άνθρωποι κανονικοί σαν όλους μας, μολονότι είναι λίγο πιο ξεχωριστοί. Λίγο πιο ικανοί να διαχειριστούν μια άσχημη κατάσταση, λίγο πιο γρήγοροι στο να σηκωθούν όταν πέφτουν, λίγο πιο συνηθισμένοι στις δυσκολίες. Λίγο πιο αξιαγάπητοι. Μπορεί να έγιναν έτσι γιατί χρειάστηκε να σκουπίσουν μόνοι τους τα δάκρυά τους ή γιατί δεν έχασαν ποτέ την αισιοδοξία τους, όμως, τα κατάφεραν και θα τα καταφέρνουν ακόμα κι από συνήθεια.

Εσείς, τα υπέροχα πλάσματα που λέμε δυναμικά, συχνά δεν αποδέχεστε οι ίδιοι τον τίτλο που σας αποδίδεται. Δε νιώθετε πάντα έτσι γιατί στο μυαλό σας έχει μείνει ανεξίτηλος ο αγώνας που έχετε δώσει με τον ίδιο σας τον εαυτό και δεν ξεχνάτε τη δυσκολία που είχε. Εμείς όμως, ως θεατές των προσπαθειών σας και των κεκτημένων σας, μπορούμε να σας απονείμουμε επάξια τον τίτλο κι αντί για δάφνες να προσφέρουμε αγάπη και στοργή. Άλλωστε, αν δε φυλάξουμε για σας τον σεβασμό μας, αλλά και λίγη παραπάνω αγάπη, τότε για ποιον θα το κάνουμε;

Σας αγαπάμε περισσότερο για όλες εκείνες τις στιγμές που μας συμπαρασταθήκατε. Για εκείνες τις δύσκολες μέρες που αποτελέσατε μια μεγάλη παρηγορητική αγκαλιά. Για εκείνες τις φορές που μας δώσατε με χαρά ένα χέρι βοηθείας για να σηκωθούμε, αφού φάγαμε πανηγυρικά τα μούτρα μας. Όμως, δε σας αγαπάμε περισσότερο μόνο για όσα μας έχετε προσφέρει. Σας αγαπάμε και για όλα εκείνα που έχετε καταφέρει μόνοι σας και έτσι σμιλέψατε αυτόν τον αξιέπαινο χαρακτήρα σας.

Σας αγαπάμε γιατί έχετε καταφέρει να κάνετε πολλά πράγματα ως επί των πλείστων μόνοι σας κι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς τομείς. Ίσως ανεξαρτητοποιηθήκατε λίγο πιο γρήγορα, ίσως συνδυάσατε με επιτυχία σπουδές και δουλειά, ίσως αναλάβατε να συντηρήσετε την οικογένειά σας οικονομικά ή και να την στηρίξετε ψυχολογικά, ίσως αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα υγείας και το νικήσατε. Ό,τι κι αν κάνατε, το κάνατε με λίγη έως καθόλου βοήθεια κι αυτό σας δυνάμωσε χωρίς να σας αναγκάσει να χάσετε την ανθρωπιά σας.

Μπορεί να σας έκανε λίγο πιο σκληρούς ανθρώπους στο περίβλημα μα διατηρήσατε το μέσα σας ανέπαφο κι έτσι είστε ακόμα πιο όμορφοι στα μάτια μας. Μπορεί να σας έκανε να αλλάξετε τις προτεραιότητές σας και τον χαρακτήρα σας, αλλά δεν αλλοτρίωσε τα θετικά σας γνωρίσματα, κάθε άλλο· σας έκανε ακόμα σπουδαιότερους. Σας αγαπάμε γιατί αυτό που βλέπουμε όταν σας κοιτάμε είναι –με μια λέξη– επιτυχία ακόμα κι αν για εσάς είναι απλή επιβίωση ή συνήθεια.

Εσάς, τους δυναμικούς ανθρώπους σας έχουμε σε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας για όλα αυτά που έχετε επιτύχει και για όλη εκείνη την προσπάθεια που έχετε καταβάλλει. Για σας θα έχουμε πάντα λίγο παραπάνω θαυμασμό, λίγη ακόμα εκτίμηση κι άφθονη αγάπη.

Για εσάς, τους καθημερινούς ήρωες της διπλανής πόρτας θα υπάρχει μια αγκαλιά εύκαιρη και για τις στιγμές αδυναμίας σας κι ας είναι λίγες. Συνεχίστε να μας μαγεύετε πανέμορφα πλάσματα!

Συντάκτης: Σουζάνα Ντεζούκι
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή
http://www.pillowfights.gr/souzanax-twn-25/agapame-ligo-pio-poly-toys-dynamikoys-xaraktires/