Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Τεστ: Η πόρτα που θα επιλέξεις σου αποκαλύπτει υπέροχα πράγματα για εσένα...


Έχετε ακουστά το τεστ προσωπικότητας με τις δέκα πόρτες; Σας βοηθάει να μάθετε τον τύπο της προσωπικότητας που έχετε με βάση μια επιλογή από δέκα πόρτες. Κάντε το τεστ και διαλέξτε μια πόρτα για να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας στο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί πόρτες;

Ο συμβολισμός αυτού του τεστ είναι πραγματικά εκπληκτικός. Ίσως να μην το έχετε αντιληφθεί αλλά με κάθε κίνηση που κάνουμε στη ζωή μας περνάμε μια πόρτα. Σκεφτήκατε ποτέ πόσες πόρτες έχετε βρει μπροστά σας, πόσες πόρτες έχετε χτυπήσει και πόσες ανοίξατε για να φτάσετε μέχρι το παρόν και να στρώσετε το δρόμο για το μέλλον;

Πόρτες βρίσκουμε παντού. Μας δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας όταν είμαστε σπίτι και μας υποδέχονται σε άλλα μέρη. Έχουν τόσα μεγέθη, σχήματα, υλικά, μοντέλα και σχέδια, ο σκοπός τους όμως είναι πάντα ένας: Να μας επιτρέψουν να μπούμε κάπου (ή και να μας αποτρέψουν).

Όταν χτίζουμε ένα σπίτι, η εξώπορτα θεωρείται το τελευταίο σημαντικό κομμάτι που ολοκληρώνει το σπίτι. Οι πόρτες, είτε είναι από αλουμίνιο, ξύλο ή γυαλί, ανοίγουν μπροστά μας και μας επιτρέπουν να μπούμε σε διαφορετικούς κόσμους.

Σίγουρα έχετε ακούσει τη φράση «έφαγε πόρτα». Περιγράφει κάποιον που του απαγορεύτηκε μια ευκαιρία, ή το «άνοιξε την πόρτα της καρδιάς του», για κάποιον που επιτέλους ερωτεύτηκε.

Τι λοιπόν καλύτερο από μια πόρτα για να αποκαλύψει τι είδους προσωπικότητα έχετε; Κοιτάξτε προσεκτικά τις πόρτες στην πρώτη εικόνα και διαλέξτε μία. Μην βασίσετε την επιλογή σας αποκλειστικά στο χρώμα ή τον αγαπημένο σας αριθμό, απλώς διαλέξτε εκείνη που σας εμπνεύσει περισσότερο μόλις κοιτάξετε την εικόνα. Αναλύστε τα χαρακτηριστικά της κάθε μιας και διαβάστε για την προσωπικότητα που αντιπροσωπεύει.

10 πόρτες, 10 προσωπικότητες

Πρώτη πόρτα

Είναι τυρκουάζ σε χρώμα και έχει μεγάλα παράθυρα, δηλαδή μας επιτρέπει να βλέπουμε προς τα μέσα αλλά και προς τα έξω. Εάν διαλέξατε αυτήν την πόρτα, είστε τύπος ευχάριστος και ανοιχτός. Προτιμάτε μια ελαφριά, αέρινη προσέγγιση στη ζωή και τα προβλήματά της και δεν κρατάτε κακίες. Εκτιμάτε τις μικρές πολυτέλειες της ζωής και σας αρέσει να ταξιδεύετε και να μαθαίνετε για διαφορετικές κουλτούρες. Θέλετε πάντα το καλύτερο για τους άλλους και όταν θέλετε να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας και να τους κάνετε να νιώσουν άνετα δεν σας σταματά τίποτα.

Δεύτερη πόρτα

Μια απλή μαύρη πόρτα, εντυπωσιακή αλλά λιτή, πόμολο στο πλάι, χωρίς «ματάκι». Εάν την διαλέξατε είστε απλός, ξεκάθαρος τύπος που δεν εντυπωσιάζεται από την πολυτέλεια, είστε πάντα συνεπής και περήφανος για τα κατορθώματά σας, αλλά αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τα περαιτέρω. Να θυμάστε ότι δεν είναι κακό να βάζετε λίγο χρώμα στη ζωή σας και να παίρνετε μαθήματα από τις περιπέτειες και τις όχι και τόσο ευχάριστες εμπειρίες.

Τρίτη πόρτα
Εντυπωσιακό πορτοκαλί με ενδιαφέρον πόμολο και άλλες λεπτομέρειες. Εάν προτιμήσατε αυτήν την πόρτα, είστε ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή προσωπικότητα και σας αρέσει να προσελκύετε τα βλέμματα όπου και να βρίσκεστε. Είστε αξέχαστοι και πολύ καλοί σε πολλά πράγματα. Σας αρέσει η τέχνη και μπορείτε να φτιάξετε κάτι από το τίποτα. Τα άτομα με αυτό το είδος προσωπικότητας έχουν την τάση να ονειροπολούν και δεν αντιλαμβάνονται ότι ζούνε στον μικρό μαγικό τους κόσμο.

Τέταρτη πόρτα
Η τέταρτη πόρτα είναι σκούρο πράσινο και έχει πολλές κλειδαριές. Όσοι ανήκουν σε αυτό το είδος προσωπικότητας έχουν καλλιτεχνικές τάσεις, είτε μουσικές, λογοτεχνικές, είτε ζωγραφική ή γλυπτική. Μπορείτε να είστε ανοιχτός και φιλικός τη μια στιγμή και εντελώς κλειστός και απόμακρος την επόμενη. Συνήθως δεν μοιράζεστε τα προβλήματα και τις σκέψεις σας. Νιώθετε την ανάγκη οι άλλοι να σας βλέπουν ακλόνητους.

Πέμπτη πόρτα
Εντυπωσιακή βιολετί πόρτα με ημικυκλικό παράθυρο στο πάνω της μέρος. Διαλέξατε αυτήν την πόρτα; Αν ναι, σας ενδιαφέρει να ανήκετε κάπου και να σας αποδέχονται. Έχετε πολλά να προσφέρετε, σε δημιουργικές ασχολίες αλλά μερικές φορές παραείστε απασχολημένοι και δεν παίρνετε είδηση τι συμβαίνει γύρω σας. Είναι καλό να ξεκουράζεστε πού και πού και να κάνετε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα. Μια μέρα που δεν τρέχετε συνεχώς δεν σημαίνει ότι πήγε χαμένη.

Έκτη πόρτα
Βαθυκόκκινη πόρτα με χρυσές λεπτομέρειες, ρόπτρο, ματάκι και γραμματοθυρίδα. Εάν σας άρεσε αυτή η πόρτα, αυτό σημαίνει ότι έχετε μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό σας. Έχετε φοβερή ικανότητα να εντοπίζετε τις λεπτομέρειες. Σας ενδιαφέρει η εμφάνισή σας και το πώς σας βλέπουν οι άλλοι, αλλά μέσα σας νιώθετε χάλια. Να προσέχετε, επειδή ίσως έχετε αυτοκαταστροφικές τάσεις. Να θυμάστε να ζείτε για τον εαυτό σας και όχι για τους άλλους, ό,τι και να πιστεύουν για εσάς και όπως και να σας βλέπουν.

Έβδομη πόρτα
Λευκή, απλή και ξύλινη, η πόρτα αυτή δεν έχει πολλές λεπτομέρειες πέρα από το υλικό της, ενώ είναι λίγο κακοδιατηρημένη. Όσοι διαλέγουν αυτήν την πόρτα είναι απλοί και απέριττοι και έχουν πάντα σημαντικές ασχολίες. Έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στους άλλους. Είναι πολύ συναισθηματικοί και περιβάλλουν τον εαυτό τους με αντικείμενα που είναι για αυτούς συναισθηματικά φορτισμένα. Οι φίλοι και η οικογένεια είναι πολύ σημαντικοί για αυτά τα άτομα. Νιώθουν ασφάλεια και είναι ικανοποιημένα από τη ζωή τους. Εάν διαλέξατε αυτήν την πόρτα, ίσως είναι καλό να διώξετε λίγες από τις τυπικότητες που σας διακατέχουν.

Όγδοη πόρτα
Είναι μια μοντέρνα, μπλε πόρτα με διακριτικό ρόπτρο και χερούλι. Εάν τη διαλέξατε είστε ευχάριστοι και σας αρέσει να παίζετε, αφού είστε ένα μεγάλο παιδί. Σας λείπει η αυτοπεποίθηση και έχετε πολύ άγχος σε ορισμένες πτυχές της ζωής σας. Είστε κάπως αποδιοργανωμένος, περήφανος και χρειάζεται να μάθετε να αγαπάτε περισσότερο τον εαυτό σας. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία για ελεύθερη έκφραση και θα μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας.

Ένατη πόρτα
Αυτή η λιτή πόρτα είναι ανοιχτό πράσινο. Είναι λίγο φθαρμένη και το πιο έντονο χαρακτηριστικό της είναι οι μεταλλικές λεπτομέρειες, οι οποίες είναι μάλλον μεγάλες σε σύγκριση με το μέγεθός της. Ο χαρακτήρας που θέλει να ανοίξει αυτήν την πόρτα είναι κάποιος που πάντα ενδιαφέρεται για το πώς λειτουργούν τα πράγματα και έχει εξαιρετικές ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Είναι πολύ πρακτικά άτομα. Ζούνε απλά χωρίς περιπλοκές και ενδιαφέρονται για τα βασικά. Ευχαριστούνται εύκολα και τους αρέσει να βοηθούν τους άλλους και να κάνουν πράγματα για όσους εκτιμούν. Εάν είστε τέτοιος τύπος, επιτρέψτε στον εαυτό σας να εντυπωσιαστεί πού και πού.

Δέκατη πόρτα
Μια μεγάλη πόρτα από ξύλο με φυσικό φινίρισμα και τέσσερα παραθυράκια στο πάνω της μέρος. Ελάχιστα πάνω της δεν είναι συμμετρικά. Εάν διαλέξατε αυτήν την πόρτα, εκτιμάτε τη σταθερότητα και την αξιοπιστία και εκτιμάτε την ποιότητα στις λεπτομέρειες. Πάντα ξέρετε τι θέλετε και παρόλα αυτά προτιμάτε να κινείστε εκ του ασφαλούς. Ίσως καταπιέζετε τη δημιουργικότητά σας παραμένοντας σε μια δουλειά που δεν σας ευχαριστεί. Να θυμάστε ότι τα προβλήματά σας είναι δικά σας και μόνο και κανείς άλλος δεν υποχρεούται να τα λύσει.

Πηγή
http://meygeia.gr/

Πηγή
http://www.healingeffect.gr/2017/11/test-porta-pou-tha-epilexis-sou-apokalypti-yperocha-pragmata-gia-esena.html