Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Δώσε αξία σε ότι αξίζει να ζει μέσα σου...

Γράφει η Νέλλη Μωραϊτη

Όταν ξημερώσει..
Τίποτα από τα χθεσινό-βραδινά, δεν θα έχει σημασία..
Τι και αν βρήκες λιμάνι,
Τι και αν δε βρήκες..
Και αν ο φάρος σου ήταν σβησμένος,
Και αν ήταν ανοιχτός..
Και αν είχες τα αστέρια οδηγό..
Και αν δεν τα είχες..
Και αν στη διαδρομή έχασες τον εαυτό σου,
Και αν τον βρήκες -πρώτη φορά.

Στο φως της μέρας, στη διαύγεια του Ήλιου δεν έχει πια νόημα,
κανέναν δε νοιάζει.
Στο φως της μέρας όλα ξεχνιούνται.

Καλύτερος φίλος της μοναξιάς άραγε είναι η νύχτα ή η μέρα; Τη μέρα σε συντροφεύουν υποχρεώσεις. Τη νύχτα σκέψεις. Οι σκέψεις πολλές φορές σε βασανίζουν, ενώ οι υποχρεώσεις γίνονται τόπος να ξαποστάσεις, να ξεχαστείς από ότι σε βαραίνει. Όταν οι σκέψεις σου, θα είναι ένας καλός σου φίλος, θα βρεις γαλήνη και φως.

Το μόνο σίγουρο είναι ένα: κάθε αυγή που ξημερώνει, φέρνει στο φως μια νέα ευκαιρία, μία Αρχή. Κάθε μέρα είναι στο χέρι σου, να είναι μία όμορφη μέρα. Απόλυτη ελευθερία δεν υπάρχει, και αν υπήρχε θα έμοιαζε με φασισμό. Κάθε μέρα υπάρχουν δύο επιλογές ή να απολαμβάνεις τον εαυτό σου ή να τον βασανίζεις.

Ότι και αν συνέβη χθες, όσο και αν πόνεσες, όσο και αν περίμενες ένα μήνυμα, ένα τηλέφωνο, μια επίσκεψη, δεν ήρθε. Δες.. έχει ξημερώσει, σβήσε το φως -δε χρειάζεται πιά. Όποιος σε ψάχνει, ευκολά θα σε βρει. Μην κοπιάζεις άλλο πιά, δεν χρειάζεται να δώσεις άλλα, ότι ήταν να δώσεις, το έδωσες.

Μην μετακινείσαι συνεχώς, μην φτιάχνεις σενάρια, κάποια πράγματα δεν συμβαίνουν για κάποιο λόγο, που θα ανακαλύψεις αργότερα -όταν πιά δεν τον χρειάζεσαι. Για την ώρα δεν έχει νόημα, δεν έχει αξία να τον ψάχνεις, χάνεσαι σε σκέψεις και δε ζεις τη στιγμή, την ουσία της ζωής.

Τίποτα άλλο δεν δύναται να αντικαταστήσει την στιγμή, ούτε τα πιο τρέλα, τα πιο σίγουρα για την πραγματοποίησή τους όνειρα, δεν συγκρίνονται με την αξία της στιγμής. 
Μέσα σε μόλις ένα λεπτό, ότι κοπίασες, ότι έχτισες, ότι έφτιαξες, μπορεί να χαθεί. 
Γι’αυτό σου λέω, δώσε αξία σε ότι αξίζει να ζει μέσα σου, σε ότι θα θυμάσαι μετά από χρόνια πολλά και θα χαμογελάς ευχάριστα.
Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CE%94%CF%8E%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%85/