Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Η αδερφή ψυχή σου, σου δίνει φτερά να πετάξεις..

Γράφει η Περσεφόνη Χρυσαφίδου

Πιστεύεις στις αδερφές ψυχές; Αν με ρωτάς, θα σου πω πως σπανίως πιστεύω σε κάτι που δεν έχω γνωρίσει ή τουλάχιστον κατανοήσει πλήρως. Ακριβώς εδώ όμως είναι που, κάποιες φορές, τα πράγματα περιπλέκονται και αποκτούν ένα νόημα αλλιώτικο, λιγάκι μπερδεμένο.

Για μένα οι αδερφές ψυχές είναι στην πραγματικόητα μία προέκταση του εαυτού μας, ένα άτομο που έρχεται μοιραία στη ζωή μας, πάντοτε για να μας εμπνεύσει και σχεδόν ποτέ για να μας συμπληρώσει. Δεν έχει απαραίτητα μία συγκεκριμένη μορφή. Μπορεί να είναι ένας φίλος, ένα οικογενειακό πρόσωπο ή ένας ξένος μέχρι τη στιγμή που βρεθήκατε. Συνήθως όμως κοντά του θα νιώσεις πως σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα, λόγω αυτής της παράξενης σύνδεσης.

Πρόκειται για ένα άτομο που αναγνωρίζει αμέσως τις αιχμηρές σου πλευρές, που είναι ικανό να αντιληφθεί τους δαίμονές σου, που διαβάζει τις πιο μύχιες σκέψεις σου και στέκεται δίπλα σου, γιατί έλκεται περιέργως απ’ όλο αυτό.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως οι αδερφή ψυχή μας έρχεται για να μας συμπληρώσει, μα αλήθεια πιστεύω πως πρόκειται γα κάτι πολύ πιο βαθύ και ουσιαστικό. Είναι σα να σε προκαλεί να προκαλέσεις τον εαυτό σου, να αναγνωρίζει την ένταση της ψυχής σου, να σε ρίχνει έξω από τα καθιερωμένα και να σου μαθαίνει να εξοικειώνεσαι με το νέο σου εαυτό.

Αν αναρωτιέσαι πώς θα ξεχωρίσεις μία τέτοια ψυχή, θα σου πω πως δε θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια. Για την ακίβεια θα είναι τόσο ιδιαίτερη η οικειότητα και η ένταση της επικοινωνίας που, αν η ψυχή έχει μνήμη, η συνάντηση με αυτό το δικό σου άτομο την ενεργοποιεί αυτόματα. Σαν να έχετε συνυπάρξει σε μία περασμένη ζωή.

Αν σκέφτεσαι το “για πάντα μαζί”, καλό είναι να αναρωτηθείς αν θα μπορούσες να περάσεις μια ζωή μ’ έναν καθρέφτη μπροστά στο πρόσωπό σου. Άλλωστε δεν υπάρχει κάτι πιο ουτοπικό από τα συμβόλαια που ορίζουν οι ανασφάλειες και οι κανόνες της κυριαρχίας και εδ’ω μιλάμε για συναισθήματα και ελευθερία.

Όταν βρεθείς με ένα τέτοιο άτομο, αδερφή ψυχή αν προτιμάς, θα νιώσεις πιο απελευθερωμένος από ποτέ. Τα λόγια θα βγαίνουν αβίαστα, θα ξετρελαθείς με την απόλυτη ταύτιση και θα αφήσεις το παράλογο να σε συνεπάρει. Θα καταλάβεις την χημεία, θα βιώσεις την ανυπέρβλητη ένωση, την έντονη πνευματικότητα, τη σημασία του να σε αισθάνονται πίσω από τα προφανή και τα πάντα θα κυλούν χωρίς να μπορείς να απαντήσεις στο πώς και γιατί.

Ανάμεσά σας οι διάλογοι δε θα γεράσουν ποτέ και, αντιθέτως, όσο περισσότερο εμβαθύνετε ο ένας στο μυαλό του άλλου, οι συζητήσεις θα αποκτούν μεγαλύτερη ένταση και ορμή. Δε θα νιώσεις την παραμικρή αναγκη να περιορίσεις ένα τέτοιο άτομο, παρά θα αναγεννηθείτε από το δίνετε φτερά ο ένας στον άλλον. Κι αν πιστεύεις στον συγχρονισμό, εδώ θα τον δεις να απογειώνεται. Διαίσθηση, σκέψεις και συναισθηματισμοί, όλα στο τέρμα.

Δεν είναι το άλλο σου μισό, γιατί εδώ θα είσαι ολόκληρος, θεραπευμένος και ακέραιος και κανένα κομμάτι δε θα λείπει από το παζλ. Μία καρμική σχέση, ένα θεσπέσιο ταίριασμα, ένα παρατεταμένο συναίσθημα, που ποτέ δεν μπορείς να το περιγράψεις απόλυτα. Άλλωστε η ψυχή αυτή θα σου μάθει οως δεν υπάρχει τίποτε πιο σχετικό από το απόλυτο.

Λένε πως έρχονται στη ζωή μας ακριβώς όταν είμαστε έτοιμοι να τις δεχτούμε και όλο αυτό γίνεται για κάποιον σκοπό. 
Εγώ από την άλλη νιώθω πως είναι αδύνατο να αιτιολογήσεις και να ερμηνεύσεις ένα ηφαίστειο συναισθηματικής ευφορίας. Είναι σα να το περιορίζεις και να το κατηγοριοποιείς. Κι αυτό, όχι μόνο δεν του ταιριάζει, αλλά ταυτόχρονα του στερεί τις αμέτρητες πιθανότητες.
 Γιατί για μένα η συνάντηση με ένα τέτοιο ον είναι ακριβώς αυτό: ένα ταξίδι έμπνευσης στον κόσμο των πιθανοτήτων.

Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CE%97-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%81%CF%86%CE%AE-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%86%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5/