Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Η πραγματική ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές που κάνουν τη ζωή μεγάλη

Γράφει η Έλενα Μπακ.

Λένε πως είναι δύσκολο να αγγίξεις την ευτυχία, με αρκετούς να την ψάχνουν πια στα υλικά αγαθά. Σε αυτή τους την προσπάθεια υπάρχουν στιγμές που δεν αισθάνονται με τίποτα ικανοποιημένοι, ξεχνώντας αυτό που πραγματικά είναι η ευτυχία.

Η πραγματική ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές που κάνουν τη ζωή μεγάλη κι αυτές δεν υπολογίζονται με αριθμούς. Ευτυχία είναι η αγκαλιά που θα σε περιμένει μετά από μια πολύ κουραστική μέρα, ένα όμορφο χαμόγελο, ένα ζευγάρι μάτια που μαρτυρούν τα κρυμμένα μυστικά της καρδιάς, το κρυφό χάδι που σου προκαλεί ανατριχίλα, ο πρώτος ήλιος της άνοιξης, η πανσέληνος που κάνει τη νύχτα ρομαντική, η ζέστη του τζακιού στα μέσα του χειμώνα, η αλμύρα της θάλασσας στο κορμί σου, το αγαπημένο σου τραγούδι που το ακούς ξανά και ξανά, το ουράνιο τόξο μετά την καταιγίδα που σου επιβεβαιώνει πως η μπόρα έχει αίσιο τέλος.

Ευτυχία είναι η γουλιά του πρώτου πρωινού καφέ που σου δίνει μικρές τονωτικές δόσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, τα πρώτα βήματα του μωρού, η επίσκεψη στη γιαγιά που σε περιμένει με ένα πρόσωπο που λάμπει από χαρά.

Είναι οι μυρωδιές απ’ τα ανθισμένα λουλούδια της άνοιξης, είναι η γεύση του κόκκινου κρασιού, είναι ο καβγάς με τον μικρό σου αδερφό που θα καταλήξει σε ένα χαμόγελο και μια «συγγνώμη», είναι τα ταξίδια που απελευθερώνουν το πνεύμα σου κι ηρεμούν την ψυχή σου, είναι ένα καλό βιβλίο που θα σε συνεπάρει!

Ευτυχία είναι το γέλιο που προέρχεται απ’ τη χαρά και το δάκρυ που δεν μπορεί να αντέξει την τόση χαρά. Ευτυχία είναι να μη χάνεις την παιδικότητά σου και να κουβαλάς μια τρέλα υγιή, είναι η μοναχική βόλτα κάτω απ’ τη βροχή που ξεπλένει όλες τις σκέψεις σου, είναι τα όνειρα που κάνεις το βράδυ, είναι το «σ’ αγαπώ» που λες στον άνθρωπο που το αξίζει, είναι η ανακούφιση που νιώθεις όταν περνούν τα δύσκολα.

Ευτυχία είναι οι φίλοι που έχεις δίπλα σου κι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου, οι συζητήσεις μαζί τους που σε οδηγούν στην ενδοσκόπηση του εαυτού σου, τα ξενύχτια και τα μεθύσια που σε απελευθερώνουν κι η ασφάλεια πως αυτοί θα είναι πάντα το υπόστεγο όταν στη ζωή βρέχει ζόρια.

Ευτυχία είναι να βρεις το άλλο σου μισό, τον άνθρωπο που θα σε ερωτευτεί, θα σ’ αγαπήσει ως σύντροφο και θα σε λατρέψει ως άνθρωπο. Που θα είναι το λιμάνι που θα καταλήγεις μετά απ’ τις φουρτούνες κι ο φάρος που θα φωτίζει τη ζωή σου, που θα σου δίνει δύναμη και φτερά για να πετάς.

Ευτυχία είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι, να δίνεσαι, να δημιουργείς, να μοιράζεσαι, να εκφράζεσαι χωρίς δισταγμό, να σε νοιάζονται, να σε υπολογίζουν.

Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή
http://www.pillowfights.gr/your-stories/na-se-noiazontai/