Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Μάσκαρα- Μυστικά για τέλειες βλεφαρίδες



Η μάσκαρα μεγαλώνει και ομορφαίνει τα μάτια, τονίζει την θηλυκότητα μας, δημιουργεί έντονο βλέμμα και είναι ένα προϊόν μακιγιάζ που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στο νεσεσέρ της.
Στην αγορά υπάρχουν πολλά ήδη μάσκαρας. Και οι διαφορές τους δεν είναι μόνο στα βουρτσάκια  τα οποία υπάρχουν σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και σχήματα αλλά και στο υλικό.

Αδιάβροχες μάσκαρα, διαφορετικές υφές και χρώματα, ακόμη και μάσκαρα με βουρτσάκι δόνησης. Θα πρέπει να επιλέξετε ποια ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας βλεφαρίδες. Θέλετε περισσότερο όγκο και πυκνότητα, πιο γυριστές βλεφαρίδες, πιο μακριές, όλα αυτά σε ένα;  Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να πειραματιστείτε με διάφορες μάσκαρα για να καταλήξετε σε αυτή που είναι ιδανική για σας.


Μην αγοράζετε πολλές μάσκαρα μαζί γιατί έχουν ημερομηνία λήξης και δεν θα προλάβετε να τις χρησιμοποιήσετε γιατί η διάρκειά τους είναι μέχρι τρείς μήνες. Επιλέξτε την σωστή για τον τύπο των δικών σας βλεφαρίδων και μάθετε τα μυστικά για τέλειες γυριστές βλεφαρίδες.

Όλες μας θέλουμε μεγάλες πυκνές και γυριστές βλεφαρίδες και μπορούμε να το πετύχουμε διαλέγοντας τη σωστή μάσκαρα, και απλώνοντάς την σωστά. Αν θέλουμε να πετύχουμε πιο έντονο αποτέλεσμα ή ένα πιο glamorous βραδινό look,  μπορούμε να τοποθετήσουμε ψεύτικες βλεφαρίδες.

Αν οι βλεφαρίδες σας είναι μεγάλες αλλά χωρίς καμπύλη, ίσιες,  θα χρειαστείτε το ειδικό εργαλείο που τις γυρίζει πριν απλώσετε μάσκαρα. Υπάρχει σε διάφορα μεγέθη. Το μεγάλο που πιάνει όλες τις βλεφαρίδες μαζί και τις γυρίζει και πιο μικρά που πιάνουν τμήματα από τις βλεφαρίδες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακριβώς στο κέντρο των βλεφαρίδων και να τις γυρίσετε όλες μαζί, ή με τα μικρότερα, γυρίζοντας μόνο την εξωτερική γωνία,  αναλόγως το εφέ που θέλετε να πετύχετε. Τοποθετήστε το εργαλείο στη βάση των βλεφαρίδων πιέστε το χωρίς να το τραβάτε προς τα έξω, περιμένετε 2-3 δευτερόλεπτα και ανοίξτε καλά τις άκρες για να απελευθερωθούν οι βλεφαρίδες. Αν δείτε ότι δεν έχουν γυρίσει αρκετά επαναλάβετε τη διαδικασία. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε πολύ συχνά το εργαλείο ειδικά αν έχετε λεπτές βλεφαρίδες που πέφτουν εύκολα.

Για εσάς που έχετε ίσιες βλεφαρίδες σας ταιριάζει  μια μάσκαρα με γυριστό βουρτσάκι. Tip. Μην βάζετε μάσκαρα στο επάνω μέρος των βλεφαρίδων γιατί θα βαρύνουν θα ισιώσουν και θα πέσουν πιο γρήγορα.

Η μάσκαρα κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα, τα κυριότερα είναι το κλασσικό και διαχρονικό μαύρο, σε καφέ πράσινο, μπλε ή αποχρώσεις του χρυσού και ασημί. Όλες οι γυναίκες ανεξάρτητα από τα χρώματα μαλλιών, ματιών και δέρματος θα πρέπει να έχουμε την κλασσική μαύρη μάσκαρα η οποία ταιριάζει σε όλες μας. Τώρα αν θέλετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα και είστε πολύ ξανθιά με ανοιχτόχρωμα μάτια και λευκό δέρμα η καφέ μάσκαρα είναι ιδανική για εσάς ιδίως για τις πρωινές σας εμφανίσεις. Το πράσινο ή μπλε χρώμα στη μάσκαρα δημιουργεί ένα πιο παιχνιδιάρικο βλέμμα και φοριέται περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες όπου έχουμε μια πιο παιχνιδιάρικη και ανάλαφρη διάθεση. Η χρυσή και ασημί μάσκαρα χρησιμοποιείται στις βραδινές και πιο λαμπερές εμφανίσεις δίνοντας μια ιδιαίτερη λάμψη και όψη στο βλέμμα ιδιαίτερα εάν συνοδεύεται και από το ανάλογο μακιγιάζ στα μάτια.
Απλώστε μάσκαρα ανοίγοντας το μάτι και τοποθετώντας το βουρτσάκι στην βάση των βλεφαρίδων. Συνεχίστε  μετακινώντας το βουρτσάκι δεξιά αριστερά μέχρι τις άκρες τους ενώ ταυτόχρονα κατεβάζετε αργά τα βλέφαρα. Βάλτε 2-3 στρώσεις μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια των βλεφαρίδων, αναλόγως πόσο έντονο αποτέλεσμα θέλετε να πετύχετε. Αν έχετε αλλεργία στις περισσότερες μάσκαρα και ευαίσθητα μάτια μην ξεκινήσετε από τη βάση. Απλώστε μάσκαρα μόνο στις άκρες των βλεφαρίδων ούτως ώστε το υλικό να μείνει μακριά από το μάτι.

Αν οι βλεφαρίδες σας κόλλησαν μεταξύ τους μετά την εφαρμογή της μάσκαρα, χτενίστε τις με ένα μικρό χτενάκι προς τα πάνω για να διαχωριστούν.
Το εφέ για πυκνές βλεφαρίδες βρίσκετε στο περίγραμμα των ματιών.

 Αν έχετε αραιές βλεφαρίδες σχεδιάστε το περίγραμμα των ματιών στο πάνω βλέφαρο πολύ κοντά στις βλεφαρίδες με ένα μαύρο μολύβι ή eyeliner πριν βάλετε μάσκαρα. Αυτό θα τις κάνει να δείχνουν πιο πυκνές. Για εσάς, το κατάλληλο βουρτσάκι είναι χοντρό και μεγάλο για να πετύχετε μέγιστη πυκνότητα και όγκο.

Αν έχετε κοντές βλεφαρίδες χρησιμοποιήστε μια μάσκαρα με πολύ λεπτό βουρτσάκι για μήκος και αγοράστε μια μάσκαρα με δύο όψεις. Η μία έχει ένα λευκό υλικό με βουρτσάκι που μακραίνει και χωρίζει τις βλεφαρίδες και η άλλη την μάσκαρα.
Απλώστε πρώτα το υλικό για μήκος όπως ακριβώς απλώνετε την μάσκαρα και μετά απλώστε την μάσκαρα όπως ανέφερα πιο πάνω για να χρωματίσετε και να τονίσετε  τις βλεφαρίδες σας. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε το μέγιστο δυνατό μήκος. Αν διαπιστώσετε ότι αυτό το υλικό είναι πολύ βαρύ για τις βλεφαρίδες σας, τότε μην το χρησιμοποιείτε.
Βάλτε μάσκαρα και στις κάτω βλεφαρίδες χρησιμοποιώντας ένα πιο λεπτό βουρτσάκι για να μην μουτζουρώσετε το κάτω μέρος των ματιών.

Η αδιάβροχη μάσκαρα είναι ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες αφού αντιστέκεται στην υγρασία στον ιδρώτα και τη ζέστη και μπορούμε να την φορέσουμε ακόμα και στην παραλία κάνοντας μπάνιο στη θάλασσα. Εξασφαλίζει περισσότερη διάρκεια και δεν διαλύεται στο νερό. Προσέξτε όμως γιατί το υλικό της είναι ξηρό και μπορεί να βλάψει τις βλεφαρίδες σας κάνοντάς τις πιο εύθραυστες και είναι λίγο δύσκολο να αφαιρεθεί με το ντεμακιγιάζ.

Μην κοιμόσαστε ποτέ με μάσκαρα γιατί σε λίγο καιρό θα δείτε τις βλεφαρίδες σας να σας εγκαταλείπουν μία - μία και να γίνονται πιο αραιές. Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσετε τη μάσκαρα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό λάδι για το ντεμακιγιάζ των ματιών και με το βαμβάκι ειδικό για ντεμακιγιάζ πιέστε απαλά στην φορά που φυτρώνουν οι βλεφαρίδες χωρίς να τους φέρεστε βίαια και να τις τρίβετε έντονα. Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να αφαιρέσετε κάθε ίχνος υλικού. Ιδιαίτερα στην αδιάβροχη μάσκαρα το λάδι είναι καλύτερο για την αφαίρεση της. Έπειτα ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό και ένα πολύ απαλό υγρό καθαριστικό, ειδικό για το ντεμακιγιάζ τον ματιών για να αφαιρέσετε το λάδι από τα μάτια ή με μια απαλή λοσιόν σε ένα βαμβάκι.

Πηγή
http://www.beautysecrets.gr