Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πως να μακρύνω γρήγορα τα μαλλιά μου


Μου αρέσουν τόσο πολύ τα μακριά μαλλιά. Αποπνέουν μια γοητεία και ένα ρομαντισμό. Μπορείς να τα χτενίσεις όπως θες. Όσο και αν αλλάξει η μόδα θα είναι πάντα διαχρονικά. Πως όμως μπορώ να τα μακρύνω γρήγορα; Το rotise.gr δίνει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να μακρύνουμε γρηγορότερα τα μαλλιά μας.


Βήμα πρώτο: γύρισε ανάποδα το κεφάλι σου και χρησιμοποίησε τη βούρτσα σου για να χτενίσεις τα μαλλιά σου με το κεφάλι προς τα κάτω. Χτενίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά σου καταφέρνεις να φέρεις τη φυσική λιπαρότητα των μαλλιών σου στις άκρες(που το έχουν ανάγκη) επιταχύνοντας έτσι τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το κεφάλι.

Βήμα δεύτερο: κάνε μασάζ με τα δάχτυλα σου καθώς λούζεσαι! Ξεκίνα από το πίσω μέρος των μαλλιών σου μέχρι ολόκληρο το κεφάλι.
Το μασάζ βοηθάει ώστε να απορροφηθούν πιο σωστά τα προϊόντα για πιο άμεσο αποτέλεσμα.

Βήμα τρίτο: χρησιμοποίησε σαμπουάν και κοντίσιονερ πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία που θα ενυδατώσουν σε βάθος την τρίχα σου. Η σωστή ενυδάτωση είναι η αρχή για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου.

Βήμα τέταρτο: ψέκασε τις άκρες σου καθημερινά με κοντίσιονερ σε μορφή σπρέι από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, που δε χρειάζονται ξέβγαλμα. Ακόμη μια φορά το μήνα, επίλεξε ένα μαλακτικό για βαθιά ενυδάτωση.

Βήμα πέμπτο: ξέχασε το πιστολάκι, το ισιωτικό μαλλιών ή το ψαλίδι για τις μπούκλες γιατί η θερμότητα που βγάζουν καταστρέφει την τρίχα σου. Τα μακριά μαλλιά πρέπει να στεγνώνουν φυσικά ή με επαγγελματικό πιστολάκι που δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 108 βαθμούς.

Βήμα έκτο: επίλεξε σατέν μαξιλάρι για να μη μπερδεύονται και να μη σπάνε τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βήμα έβδομο: μην τα κόβεις συνέχεια! Μπορεί να είναι καλό να τα κόβεις μια φορά κάθε δύο μήνες για να καθαρίζουν οι άκρες, αλλά αν τα κόβεις συχνότερα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δείχνουν πιο κοντά.

Γενικές συμβουλές:

Να είσαι καλή με τα μαλλιά σου: αν πέφτουν διαρκώς τούφες από τα μαλλιά σου μπορεί να οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο τα μεταχειρίζεσαι! Μην τα πιάνεις συνεχώς αλογοουρά με λαστιχάκι. Χρησιμοποίησε καλύτερα ένα κλάμερ για τα στηρίξεις χωρίς να ταλαιπωρείς την τρίχα.

Βούρτσισε τα προσεκτικά: πριν πέσεις για ύπνο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα μαλλιά σου θα μπλεχτούν και ένα είναι σίγουρο: δε θα σου αρέσει καθόλου το θέαμα που θα αντικρίσεις άμα ξυπνήσεις.

Άστα τα μαλλάκια σου φυσικά: οι τεχνικές εργασίες όπως η βαφή, οι ανταύγειες αλλά και το καθημερινό χτένισμα με πιστολάκι αλλά και τα προϊόντα στάιλινγκ, καταστρέφουν τις άκρες των μαλλιών σου με αποτέλεσμα να αργούν να μακρύνουν.

Πρόσεξε τις αλλαγές στο βάρος σου: οι δραματικές αλλαγές στο βάρος σου και συνεπώς στη διατροφή σου, επηρεάζουν και το τριχωτό της κεφαλής σου. Αν ακολουθείς δίαιτες χαμηλές σε πρωτεΐνες και σίδηρο, υπάρχει ο φόβος να χάσεις αρκετά μαλλιά.

Πες ναι στο ελαιόλαδο: βάλε ελαιόλαδο στα μαλλιά σου και τύλιξε με μια μεμβράνη πριν πέσεις για ύπνο. Το επόμενο πρωί δε θα πιστεύεις πόσο μαλακά και ενυδατωμένα θα είναι τα μαλλιά σου.



Χαλάρωσε: το στρες μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα- εκτός των άλλων- και την απώλεια μαλλιών. Όταν έχεις άγχος μπορεί να "φανεί" μετά από 3-4 μήνες όταν θα αρχίσεις να χάνεις τούφες. Γι’ αυτό ηρέμησε και απόλαυσε τα μακριά μαλλιά σου!


Πηγή
http://www.omorfaino.gr