Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σχήμα Ματιών και Μακιγιάζ!




Ανάλογα με το σχήμα των ματίων υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος μακιγιάζ για αυτά ώστε να διορθώνονται ασυμμετρίες ή να αναδεικνύεται το σχήμα τους.Βρείτε το κατάλληλο για εσάς!





Αν έχετε μικρά μάτια; Μεγαλώστε τα! Αρχικά χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμες σκιές (άσπρο, άσπρο με ρόζ τόνο, ασπρο σαμπάνιας κτλ). Χρησιμοποιήστε άσπρο eyeliner μολύβι και χρωματίστε την εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου-έτσι το μάτι θα φένεται πιο μεγάλο. Αυτο που δεν πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε σκούρο χρώμα μέσα σε αυτή την γραμμή γιατί θα μικρίνει περισσότερο τα μάτια σας. Αν χρησημοποιήσετε eyeliner,εφαρμόστε με μια αρκετά λεπτή γραμμή, κοντά στις βλεφαρίδες.Τέλος χρησιμοποιήστε μάσκαρα στις ανω και κάτω βλεφαρίδες για να 'μεγαλώσετε΄ ακομα περισσότερο τα ματια σας.





Για να κάνετε αυτα τα μάτια να φένονται πιο μακρυά το ένα απο το άλλο, εφαρμόστε eyeliner, ξεκινώντας απο την μέση του ματιού και προς την εξωτερική γωνία. Μην βάλετε eyeliner ξεκινώντας απο την εσωτερική γωνία γιατί τα μάτια θα φένονται ακόμα πιο κοντά μεταξύ τους. Χρησιμοποιήστε μια ανοιχτόχρωμη σκιά για να εφαρμόσετε στην άνω και κάτω εσωτερική γωνία. Εφαμόστε πιο έντονα χρώματα ξεκινώντας απο την μέση του ματιού και προς στην άνω και κάτω εξωτερική γωνία.




Για να εξισοροπησετε τα μεγάλα μάτια, εφαρμόζουμε σκούρα χρώματα σε όλο το κινιτό βλέφαρο και το κόκκαλο σβήνωντας σταδιακά. Εφαρμόζουμε eyeliner στο πάνω βλέφαρο και στην εσωτερική μεριά του κάτω βλεφάρου, αυτό θα κάνει το μάτι να 'κλείσει'. Οι ανοιχτόχρωμες σκιές θα αναδείξουν το μεγάλο σχήμα τους.




Τα μάτια αυτά φένονται σαν να είναι ελαφρά κλειστά, και το κόκκαλο δεν είναι εμφανές αλλα κρύβεται μέσα στην 'σακουλα΄ που δημιουργεί το επιπλεόν δέρμα σκεπάζωντας το άνω βλέφαρο. Για να φένονται μεγαλύτερα, πρέπει να εφαρμόσετε ενα σκούρο χρώμα, μέσα στο κόκκαλο, ανασηκώνοντας το δέρμα. Εφαρμόστε το σκούρο χρώμα και πάνω απο το κοκκαλο,στο δέρμα που το σκετπαζει. Ετσι θα δημιουργήσετε την αίσθηση οτι το κόκκαλο ειναι πιο πάνω. Στην εσωτερική γωνία και κάτω απο το φρύδι, εφαρμόστε μια ανοιχτόχρωμη σκιά, για να φωτίσετε. Χρησιμοποιήστε μάσκαρα και eyeliner μόνο στο άνω βλέφαρο.



Τα ματια με καθοδικη γωνια έχουν την τάση να φένονται σαν κουρασμένα, εξαιτίας του σχήματος τους να κοιτάνε προς τα κάτω. Για να 'ζωντανέψετε΄αυτά τα μάτια, πρέπει να εφαρμόσετε μια ανοιχτόχρωμη σκιά σε όλο το μάτι. Μετά, μια λίγο πιο σκούρη 'οπως μπεζ ή καφε ανοιχτό στο κόκκαλο. Για να διορθώσετε το σχήμα τους και να ανασηκώσετε το βλέμμα, εφαρμόστε μια σκούρη σκιά (μαύρο, σκούρο καφέ, σκούρο μπλε) μόνο στην άνω εξωτερική γωνία του ματιού για να σχηματιστεί ένα '< . Σβήστε κάνωντας αυτό το σχήμα για να φένεται ομοιόμορφο. Μπορείτε να εφαρμόσετε σκούρη σκιά και στη κάτω εξωτερική γωνία, με ανωδική φορά, ενώνοντας την με την σκιά στην άνω εξωτερική γωνία.
Μην πηγαίνετε την σκιά εως το τέλος της εξωτερικής γωνίας του ματιού αλλά να τελειώνει λίγο πιο μέσα απο την εξωτερική γωνία ώστε να μη τονίζετε την καθοδική φορά στο τελείωμα τον ματιών.
Για το eyeliner, ξεκινήστε απο το μέσο των βλεφαρίδων,προς τα έξω, δίνωντας ανοδική φορά προς την εξωτερική γωνία, δημιουργώντας το λεγόμενο 'cat eye' effect. Εφαρμόστε μάσκαρα μόνο στις άνω βλεφαρίδες, δίνωντας έμφαση στην εξωτερικη γωνια για να 'ανασηκωσετε' περισσότερο το βλέμμα.


Πηγή
 http://makeupfashionfacegr.blogspot.com