Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Προσωπικότητα ανάλογα με τη στάση που κοιμάστε



Μελέτες έχουν δείξει ότι από τη στάση που παίρνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου ,μπόρουν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την προσωπικότητά μας...


Εμβρυική Στάση (Foetus):
Οι άνθρωποι που κοιμούνται με αυτήν τη στάση είναι συνήθως σκληροί εξωτερικά αλλά ευαίσθητοι συναισθηματικά. Πολλές φορές ντροπαλοί με άλλους στην αρχή κάποιας σχέσης (οποιουδήποτε είδους σχέσης) αλλά άνετοι στην πορεία.

"Τεντωμένη" Στάση (Log):Αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως κοινωνικοί και τους αρέσει να ανακατεύονται με το πλήθος. Είναι πολύ ανοιχτοί με τους ξένους και με καινούρια πράγματα αλλά καμμιά φορά αυτό μπορεί να αποδειχθεί αφέλεια.


"Ονειροπόλος" (Yearner):Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της στάσης είναι τα απλωμένα χέρια μπροστά, οι άνθρωποι που κοιμούνται κατ'αυτόν τον τρόπο είναι ναι μεν ανοιχτοί αλλά πολλές φορές απότομοι στους τρόπους και στη συμπεριφορά. Είναι αυτοί που δε παίρνουν εύκολα αποφάσεις αλλά εφόσον την πάρουν δεν αλλάζει.

"Στρατιώτης" (Soldier):Ουσιαστικά είναι ύπνος σε στάση προσοχής. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αρκετά συντηρητικοί και εξαιρετικά χαμηλών τόνων. Παρ'όλα αυτά θέτουν υψηλά standards και για τους γύρω τους αλλά και για τον εαυτό τους.

"Ελεύθερη Πτώση" (freefall):Κοινώς 'μπρούμητα', είναι η στάση ύπνου που μας δείχνει ανθρώπους που είναι κοινωνικοί αλλά μερικές φορές νευρικοί, μην αντέχοντας κριτική  ή ακρέες καταστάσεις.

"Αστερίας" (starfish):Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολύ ανοιχτοί, έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να προσφέρουν βοήθεια και να ακούσουν τους άλλους χωρίς να θέλουν να είναι στο επίκεντρο της προσοχής.

Απο άποψης διαταραχής του ύπνου και υγείας, η στάση του freefaller είναι καλή για την πέψη λόγω της καλής θέσης του στομάχου ενώ η στάση του starfish είναι αυτή που τις περισσότερες φορές προκαλεί ροχαλητό και ανήσυχο ύπνο. Επιπλέον μόνο ένα 5% των ανθρώπων δεν έχουν σταθερή στάση ύπνου όλη τη νύχτα.

Πηγή
http://xastouki.blogspot.com